5 Temmuz 2019 Cuma

Recep Gül Westerlo'da


Recep Gül'ün transferiyle alakalı konuşmuştuk. Tabii o gün çıkan habere göre bazı farklı noktalar var. Bu da futbolcunun Galatasaray kariyerinin şu aşamada bittiği anlamına geliyor. 500 bin avro'luk geri satın alma bedelinden bahsediyorduk, kap açıklamasına baktığımızda böyle bir madde yok. Haliyle de Recep Gül'ün olası satışından gelebilecek payı düşüneceğiz.

Avrupa'da takımlar bunu uyguluyor. Jose Rodriguez'in transferi de böyleydi. Belli bir tutarın üzerindeki satışta yüzde 50'lik pay vardı. Buna karşılık kendisini 0 bonservis bedeline almıştık. Recep Gül'ün satışı da buna benziyor. Westerlo'nun satın alma opsiyonu 80 bin avro, olası satıştan da yüzde 35'lik kar payımız var. Opsiyon düşük olduğu için "kar" kelimesine takılmamak lazım.

Geri satın alma bedeli olsun isterdim. Recep Gül'ün olası yükselişi sonrası ipler bizim elimizde olmalıydı. 80 bin avro düşük rakam ve Recep Gül'ün Galatasaray'la olan sözleşmesi de göstermelik uzatılmış. Belçika Ligi de onun gelişimi için uygun, transfer eden takım bir plan dahilinde hareket ediyor.

Bu tarzda birçok isimle yollar ayrılacaktır. A takımla idmana çıkan, kampta yer alacak gençler var. 18 yaşının üzerinde kalan birçok isim bu yolla takım bulmak zorunda. U21'in kaldırılmasının doğru hamle olduğunu düşünüyorum. Bu futbolcular bir an önce forma bulmalı ve profesyonel kariyerlerini başlatmalı.

2000'li grubun en yetenekli isimlerinden biri olsa da Galatasaray'da devam etmesi zordu. Önü tıkalı, kalabalık çok. O da takım ayırt etmeden, kendisi adına en iyi liglerden birine gitmiş olacak. Henüz 18 yaşında ve bu yaşta birinin forma giymesi önemli. Oradan doğru Belçika ve Hollanda Ligi'nde daha üst takımlar yapar, sonrasında da Avrupa'da devam eder. Kendisi adına en hayırlısı olsun isterim.

14 yorum:

  1. yani oyuncuya güvenilmedi diyosun. recep belçika 2. liginde kendini çok rahat ifade edicektir. yunus kadar bel bağlamam. yalnız eğer doğru değerlendirilirse vah anam yapabiliriz. onyekuru da piyasasız 18 yaşında 2. lig takımı eupene gitmişti. oradan parladı ve evertona. recep de onyekuru gibi kanat forvet. belçika hollanda gibi ligler kanat forvet konusunda biçilmiş kaftan. yine de sistem, takım herşeyin ötesinde iş recepe bakıyor. şansı iyi değerlendirirse ileride konuşulmaya devam edilicektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir şey demiyorum abi bu saatten sonra :)

      Sil
  2. Çocukların açısından iyi olacak en kötü avrupa görüp farklı bir tecrübe edinecekler

    YanıtlaSil
  3. Yalniz biz surekli neden ts gibi genc yerli oyuncu almiyoriz diyoruz da biz akademiye cok transfer yaptik bence hoca o oyunculari degerlendirmek istiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzon da aslında ağırlıklı olarak U19 gibi yapıyor hamleleri ama onlarda gündem oldu. Biz de geçen sezon yaptık ama çok konuşulmadı.

      Sil
    2. E tabi genc oyunculari oynatiklari icin surekli gundem olmasi normal gibi

      Sil
  4. Futbolcu için şahane olay. Yetiştirici bir ligde şans bulur. Her şey elinde. Bizim açımızdan bakacak olursak hem doğru hem yanlış. Doğru olanını çokça konuştuk ama yanlış olan tarafı sadece olası satışından payla çok erken vazgeçiyor olmamız ve korkarım emsal teşkil edecek bu. Çoğu futbolcu bu kapının kendisine açılmasını ister. Rodriguez olayına gelirsek bence çok farklı durum. Onlar Rodriguez'ı 2. ligdeki takımına ve Depotivo'ya kiraladı. Olmayacağına kanaat getirince bize yolladı. Biz daha 19 yaşında % 35 payla vazgeçtik. Bir kez daha nerem doğru ki oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidebileceği en iyi yer ve plan var. Gittiği kulüpte hedefler ve istenilenler anlatılmış. Recep Gül'ün önü açıklacaksa böyle olacak.

      Sil
  5. bizim böyle saçma iş yapacağımızı sanmıyorum büyük ihtimalle oyuncu sözleşme uzatmadığı için mecburen bu yolu seçtik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala var sözleşme imzalamayanlar ve büyük tehlike.

      Sil
  6. 2000li grubun arasından en yeteneklilerden biri demişsin. Peki bu durumda kulübümüz zaten maliyeti bu kadar düşük futbolcuları 5 yıllığına kendine bağlayıp yurtdışına kiralamıyor? Olmazsa zaten çok bir masrafımız olmaz ama olur da tutarsa milyonlar konuşulur. U21den "mezun olan" ve yetenek olarak ışık veren bütün oyuncularımızı 4-5 yıllık sözleşmelerle yurtdışına farklı bölgelere göndermemiz gerekiyor bence. Defans oyuncuları için İtalya olabilir mesela. 1-2 yıl gelişimlerini izleyip durumlarına bakalım. Madem kendi takımımızda oynatmayacaz en azından tamamen kaybetmeyelim bu değerleri. Galatasaray gibi bir kulübün hala avrupa seviyesinde projelere akılcı ve yenilikçi planlara imza atamamasına gerçektende çok üzülüyorum ve zoruma gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda haklısın da bu futbolcular sözleşme uzatmaya yanaşmıyor maalesef :( Ben öyle biliyorum.

      Sil
    2. Eğer durum öyleyse yolları açık olsun o zaman biz altyapımıza dönüp bir bakmamız lazım. Biz demek ki Galatasaray ruhunu bu çocuklara doğru öğretememişiz. Hatayı biraz da kendimizde arayıp düzeltmemiz gerekiyor

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir