15 Temmuz 2019 Pazartesi

Rodrigo Dourado & Galatasaray, bu tarz bir 6 numara olmazsa olmaz


Luyindama'nın transferi beklemediğim şekilde "akılcı" gerçekleşmişti. Galatasaray yönetiminden bu tarz hamleler görmeye pek alışık değilim. Hatta iş son saatlere doğru ilerlediğinde "acaba" sorusu da herkesin aklına gelmiştir. Neyse ki sıkıntı olmadı ve o transfer 3 milyon avro kiralama bedeli + satın alma opsiyonu karşılığında gerçekleşti. Bu rakamın da 5 milyon avro olduğu söyleniyordu.

Ffp için güzel bir ayar. Herkes yapsa da Galatasaray cephesinde bu tarz hareketleri pek görmezsiniz. Bugün de aynı tablo var. Sattığın kadar al dengesinde sorun yaşıyoruz ve Luyindama'da olduğu gibi kiralama + zorunlu satın alma opsiyonu planını zorluyoruz. Yüksek kiralama bedeli ve yeni sezon öncesi için iyi bir satın alma opsiyonuyla bazı hamleleri gerçekleştirmek mümkün.

İyi futbolcuları ancak bu şekilde kadronuza katabilirsiniz. Ciddi bir satış yapamadınız, yapsanız dahi ilk 11 için en az 3 net isim almanız gerekecek. Fernando ayrılığı sonrası da 6 numara transferi için kaliteyi korumanız gerekiyor. Mümkünse de en fazla 25 yaş dolaylarında olabilecek bir isimle. Gençleşmek, geleceğe dönük hareket etmek de önemli.

Brezilya basınında Rodrigo Dourado haberi var. Kendisini çok tanımasam da izleyen arkadaşlardan aldığım bilgileri paylaşayım. Lider özelliği yüksek, geriden oyun kurabilen, tempolu bir 6 numara. İyi de kesici, hava topları da dahil olmak üzere süpürecek, fizik özelliği de iyi bir isim. Galatasaray için bahsettiğimiz 6 numara profiline tamamen uyuyor.

Buradaki sıkıntılı taraf maliyet. 8 - 10 milyon arasında bir bonservis bedeli konuşulur diye tahmin ediyorum. Çıkan habere bakınca da Galatasaray'ın düşündüğü maliyetin üzerinde bir fiyat var. Bu işin olur tarafı olacaksa da yüksek kira ücreti + zorunlu satın alma opsiyonuyla olur. Buna da her takım yanaşmayabilir.

CSKA Moskova da bu futbolcuya talip olmuş ama 10 milyon avro gibi bir bonservis bedeliyle karşılaşmışlar. Futbolcunun son zamanlardaki yokluğu sakatlığıyla alakalıydı. Ciddi bir durum değil tabii, geri döndü ve yeniden şans bulmaya başladı. Dourado mu olur başkası mı bilmesem de bu tarz bir 6 numara olmazsa olmaz olacak.

23 yorum:

  1. Yazı dışı ama keşke çağlar söyüncüye beşiktaş’ın yanında bizde talip olsak. Ne dersin. Stoper yedeğimiz sıkıntılı.

    YanıtlaSil
  2. Fener Eljif Elmas'tan 18M € kazanacak. Şuan Çok kıskandım. İstedikleri transferleri yapabilirler adamlar. Bizde yine iş yok. Valla üzülüyorum, neden böyle yüksek bonservisli satışlar yapamıyoruz biz. Eljif her maç 11 oynamayan adamdı. Biz çoğu maçı 11 oynayan adamı bile o paraya satamıyoruz. Bu fenerle beşiktaş oyuncu alıp satımında çok çok başarılı ya. Keşke bizde öyle olsak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 18 milyon avrolar falan bunlar yüksek gözükse de normal rakamlardır aslında. blogta bi yorumum vardı sitem içeren. eljifin yarım sezondaki değeri şu kadar oldu biz niye hala güvenmiyoruz diye. olayın özeti budur. takımın hepsini genç yap demiyorum. serpiştir araya iki üç tane pişsinler. mesela yunus doğru bi 4-3-3te bütün sezon istikrarlı bi şekilde oynasın 10 gol 10 asist yapsın. yazın kapı 25 milyon avrodan açılacaktır. şampiyon olduğumuz halde futbolcularımız için konuşulan rakamlar ortadadır. fenerbahçe rezil bi sezon geçirmesine rağmen satabilecekleri tek oyuncudan iyi bir gelir elde etme uğraşındalar. işte burada da pazarlama becerisi öne çıkmaktadır.

      Sil
    2. @liverpoolfan o kadar haklısın ki. Bi çok konuda beceriksiz olduğumuz gibi genç oyuncuya güvenmek konusunda da çok beceriksiziz. Elimizde pırlanta gibi gençler var, başımızda Fatih Terim var ama hala tek başarı Ozan Kabak. O da stoper yoksunluğundan oldu, eminim sağlam bi stoperimiz olsa Ozan şu an anadoluda kiralanacak kulüp arıyordu. Fenerbahçe en vasat genç oyuncusu Elif'i bile bu paralara satıyor şaka gibi.

      Sil
    3. Elif Elmas konusunda menajerler çok aktif, maalesef bu tarz transferlerde çok güçlüler. PR'ı çok güçlü. Yusuf Yazıcı bence daha yetenekli ama o paraya gidemiyor şu an.

      Sil
    4. @Adsız ozan meselesini burada biçok kez konuştuk. marcao luyindama mesela geçen sezonun başında olduğunu varsayalım. yine ozan çıkar mıydı diye? değeri aynı 150 bin avroda kalır ve dediğin gibi kiralamaya falan çalışırdık. sonuçta yarım sezonluk performansı sonrası 11 milyon avro gelir elde ettik. bu satış emsal olmalı. bu emsalden dolayı terimin özellikle gençlerin üzerine düşmesini bekliyorum bu hazırlık kampında. gelecek gençlerde.

      trabzonu da konuşmak isterim gençler konusu açılmışken. onlar da mesela abdulkadir ve yusuftan sonra mecburiyetten diğer gençleri de oynattı. baktı ki iyi oldu bu yaz yerli scout noktasında en iyi işi de onlar yaptı. aldıkları 1 isim dışında hepsi alt milli takımların gelecek vaad eden oyuncuları. eğer ki iyi uyum sağlarlarsa takıma gelecekte a milli takımda trabzonun yetiştirdiği biçok ismi göreceğizdir de. şu anki gibi 3 isimle sınırlı kalmazlar.

      Sil
    5. Luyindama sene başı olmazdı, çünkü Ozan Kabak sendeydi. Luyindama da Ozan Kabak'ın gidişi üzerine alındı. 209342845095830496 kere yazsam da anlaşılmıyor, ben de yorum atmayı bıraktım bu yüzden :) Hala hocaya bu konu üzerinden ders mi veriliyor, ömrünü bu işe adamış ve milyon tane genç kazandırmış Fatih Hoca'ya.

      Sil
    6. tabi bu sebepledir ki luyindamadan daha iyi olan serdarla ahmet ozanın yerine denendi durdu ve bu sebepledir ki maiconun yanına adam aranırken geçen yaz. stoper alınamadığından donku orada oynatırız tarzı yazılar yazıldı çizildi, sözler söylendi. her yorumumdan hoca bilmiyor tarzı bi anlam çıkarıp çarpıtmaya devam et. bu yorumum da sansüre takılır büyük ihtimal. eleştiri kaldıramaz herkes.

      Sil
    7. Ozan Kabak yazın sakatti, kamp görmedi. İyilestiginde de formayi aldı zaten. Biraz takip etsen ve bilgi sahibi olsan bilirsin zaten. Bu da son yorumundu, olay sansür degil edep. Hadsizlik yapanın yorumunu yayinlamiyorum. Eleştiri başım üzerine. Sana hayatta basarilar dilerim :) Ç

      Sil
  3. libertadoreste izlediğim bi oyuncu. istediğimiz ön libero profiline tamamen uymakta. pas yönü oldukça güçlüdür. oyun kurma anlamında oldukça iyidir. güney amerikadan bi ön libero alacak olsam kendisi ilk sıralarda olurdu. bonservis bedelini karşılayamayacağımızdan düşünmedim. brezilyadan düşük maaşlı oyuncu almakta sıkıntı çekmezsin. bonserviste ise işler değişir. en az 10 milyon avro isteyeceklerdir.

    YanıtlaSil
  4. Kaliteli 6 ama 6.5 değil. Benim tercihim Atiba Aurelio tarzında bir 6 numara olurdu.

    Bu arada bjk Victor Hugo'yu nasıl alıyor helal olsun Marcao 'dan iyi çıkması muhtemel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de tercihim o olurdu :) Özellikle de Aurelio gibi.

      Vitor Hugo'yu çok tutmam, helal olsunluk bir iş değil. Fiorentina dönemi büyük hayal kırıklığı. Pas özelliği kötü ve ağır bir stoper. Marcao'dan iyi çıkması muhtemel değil, farklı özellikteler.

      Sil
  5. Oyuncuyu tanimasam da söylenen bonservisler bize fazla gelir biraz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez aslında da sattığın kadar al büyük problem.

      Sil
  6. Cuellar ı tercih ederim.

    YanıtlaSil
  7. Cuellar da pasör değil ama daha esnek vücudu rakibe yakın oynuyor. Rodrigo Topal'in gençliğine benziyor. Bana kalsa ikisi de önceliğim olmaz. Atiba Aurelio luis gustavo vari tekniği pası belli seviyede adam alırdım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dourado'nun tekniği ve pas kalitesi Topal'ın çok üzerinde. Fiziği benzese de temposu da mesela çok daha yukarıda. Daha hareketli.

      Sil
    2. burak erene katılıyorum. top ayağındayken Topal ı andırsa da daha tempolu daha teknik bir oyuncu. sakatlığı yoksa kesin alınmalı

      Sil
    3. Fiziğiyle alakalı benzetiyorlar ama hiç alakaları yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir