9 Temmuz 2019 Salı

Roque Mesa & Galatasaray, Monchi'nin eline düşmemiz kötü oldu


Monchi'nin eline düşmemiz kötü oldu. Alım / satım gibi işlerde Galatasaray yönetimini çok güçlü bulmam, hatta çoğu noktada başarısızız bile derim. Monchi ise işin kurdu ve Banega süresini nasıl yönettiğini görüyorsunuz. Banega'yla anlaşmanız, Galatasaray'da forma giymek istemesi ya da sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalması gibi etmenler işe yaramıyor.

Adam tok satıcıyı oynuyor ve büyük ihtimalle de istediğini alacak. Aynı Monchi, Fernando'yu istiyor, belki bu durum Banega'ya avantaj sağlar diye düşünüyorsunuz ama o iş öyle ilerlemiyor. Fernando'nun da Sevilla'ya gitmek istediği söyleniyor ve onun da sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı. Biz o kadar tok satıcıyı oynayamıyoruz maalesef.

Fernando'yu sever ve beğenirim. Kalitesini de ligin son haftalarında aldığı sorumlulukla gösterdi. Yine de gitmesini isterim, çünkü güvenmiyorum. Nedeni de istikrarını kaybetmesi. Sevilla'nın teklifi bu noktada ilaç olabilir ama istediğimizi alabilirsek. Sattığın kadar al ile uğraşıyoruz ve bu yüzden de hala ciddi anlamda "bonservisli" bir transfer gerçekleşmedi.

Haber şu. Fernando / Roque Mesa transferi bir anda gündem oldu. İş Banega'dan çıktı, sanırım onu almak için Diagne'nin satışı beklenecek. Fernando da giderken o pozisyonu tamamen boşaltmak istenmediği için böyle bir düşünce doğmuş olabilir. Fernando ve Mesa daha farklı isimler, bu takas sizi çok farklı bir formata taşır.

Fernando iyi bir 6. Fatih Hoca onu ağırlıklı olarak 8 gibi kullanmaya çalışsa da durum böyle. Pozisyon bilgisi yüksek, savunma aksiyonu için olmazsa olmaz, sürpriz hücum katkısı da olan bir futbolcu. Mesa ise ağırlıklı olarak 6.5'dan 8 diyebiliriz. Merkezde Fernando'ya oranla daha iyi bir 8 ama 6 gibi düşünüyorsak da orada ne denli yetebilir bilemiyorum.

İstikrarlıdır, bence en önemli özelliği bu. Pasördür ayrıca, geriden iyi oyun kurar, pas oyununu yükseltir. Fizik olarak Fernando'nun çok gerisinde, temposu da müthiş diyemeyeceğim ama istikrarı yüksek bir futbolcu. Mesa / Banega / Belhanda gibi bir hatta ağırlıklı olarak pas oyunu oynarsınız ve 3 tane oyunun iki yönünde katkı verecek orta sahanız olur.

Gerçi o tamamlayıcı için 10 üzerinden 10'luk bir isimden ziyade, her maç en az 10 üzerinden 7 verebilecek bir futbolcu arıyorum. Banega / Belhanda gibi bir hattın arkasını iyi süpürmek gerekir. Mesa o 7'lik katkıyı verir de toparlama işini ne denli yapabilir bilmiyorum. Pas kaliteniz yükselir, hücum adına çok daha iyi bir koz olabilir. Süreç bittiğinde bu işin üzerinden tekrar geçmek lazım.

25 yorum:

  1. Eğer bu olası Mesa hamlesi gerçekleşirse, sezonun bütününü ele aldığımızda ne kadar mantıklı olabilir ki? Banega-Belhanda ikilisinin yanına daha sert, daha süpürücü ve fiziksel özellikleri yeterli bir profil bakmak gerekirken Mesa'nın bunu karşılamadığı aşikar diye düşünüyorum. Mesela yaşı geçkin ama tarz olarak eski Trabzonsporlu Stéphane Mbia gibi birini bulsak keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ikilinin arkasına süpüren biri olmalı, o isim Mesa değil. Mesa gelirse de sanki ya Belhanda gider ya Banega gelmez diye düşünüyorum :(

      Sil
  2. Mesa yerine Nuri'yi alsak daha mantıklı olur. Kalite farkı yok denecek kadar az. Fernando'yu da para karşılığı satalım satacaksak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuri biraz daha savunma aksiyonunda iyi kalır ama istikrar sorun onda da.

      Sil
    2. Katılıyorum ama demek istediğim yabancı hakkını Mesa'ya kullanmanın mantıksız olacağı. Her ikisi de aradığımız tarzda değil elbette. Selçuk imzaladığı için Nuri transferi de gündeme gelmez bence.

      Sil
    3. Bence de, orada anlaşıyoruz.

      Sil
  3. Fernando için 4m isteyelim ya da Masa + 3.5m

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermezler, Monchi bilir işini :(

      Sil
    2. Bizde satmayalim o zaman yada takasa girmeyelim bonservis ödeyip alsınlar

      Sil
    3. Tahminimden iyi sattık darısı Mariano 'ya... bunlari yapmak zorundayız aksi halde şampiyon olamadığımız yıl altından kalkamayız.

      Sil
    4. Mariano gitmeye karar verirse 2-3 milyon da ondan gelmesi olası olacak.

      Sil
  4. Sadece başlığın olayı anlatıyor. Sen benden elma istiyorsun ben de senden armut. Sen armudu ver ama ben sana kayısı vereyime çevirdi olayı, korkarım evet der bu tipler. Sonra da yapıya uygun olmayan bir oyuncuyu nasıl efektif hale getirelim diye uğraşır Terim. Bu nedenlerden dolayı bu iş Abdırla olmaz profesyonel kulüp menajeri olmalı diyorum. Terim'de buna inansa keşke. Zaten yöneticiler maddi manevi yumurtlayan bu tavuğuu bırakmaz istemez diye tek umudum Terim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birini alalım da orayı boş geçmeyelim durumu oldu sanki. Bu tehlikeli. Mesa farklı isim, isteniyorsa da eminim ki plan başkadır.

      Sil
  5. Kabul etmek zorunda değiliz takası tıpkı banega için takasa yaşamadıkları gibi. Takas fiyatı farklı olur. Takas olursa Mesa için max.1m değer verilmeli.

    YanıtlaSil
  6. Yönetimde transferden anlamayan, sadece yurtiçi odaklı çalışan isimler oldukça daha çok düşeriz böyle kurtların eline.İşler bizim lehimizeyken bi anda tepetaklak oldu herşey.Başta tamam dedim ilk 2 transfer dönemi acemi oldukları için transfer sonlandıramadılar ama artık hatalarından ders almışlardır dedim ama değişen bişey yok.Oysa yapmaları gereken şeyler çok basit.Umarım ilk onbire yapılacak takviyeler bir an önce kampa yetişir çünkü bu durum iyice can sıkıcı olmaya başladı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmedik aslında, Fernando güzel paraya gitti :)

      Sil
  7. İlk yorumu yazının ilk paragrafını okuyup yaptım.Şöyle bir durum var ki eğer Banega gelirse bize 2005 - 2006 Saidou lazım olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lazım tabii, bu hamallığı biri çekmeli, hem de tek başına.

      Sil
  8. Kurnaz esnaf işi yapıyor adamlar bize resmen istedikleri fiyata bir futbolcuyu satamayinca başka bir futbolcuyu bir şekilde bize göndermek amaçları. Çünkü başka türlü olursa Mesa ellerinden para kazandirmadan gidecek. Galatasaray elimize dusmusken ne yolsak kardir, diye bakıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yu güzel rakama sattık, orada eleştirim olmaz.

      Sil
  9. Mesa bence cok guzel bir takas olurdu, ama sanki ilk tercihimiz degil, belki gercekten Cuellar'i zorlayacagiz.. O gelirse yanina Banegayi alacak maddi olanagimiz olmayabilir, ismi gecenlerden stefan johanseni olasi goruyorum, yine 4-1-4-1 i deneyebiliriz, elbette surpriz de olabilir..
    Mariano Guga takasini bekliyorum, belki Linnes te satilabilir..
    Dogrusu bu sezon Emre Mor ismini bekliyordum, bence mukemmel bir transfer, tam bir hucum jokeri, tam performansina ulasamasa bile katkisi cok onemli olacaktir..
    Ozornwafor da kiralandigina gore, ve Linneste satilirsa (Diagnenin satilacagini varsayarak) iki yabanci kontenjani acikta kaliyor, birisi tecrubeli, birisi genc iki forvet transferi yapabiliriz (yukaridaki senaryoda sanirim en az5_6 milyon civarinda bir kaynak olacak)..
    Su ana kadar hersey olumlu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guga zor, bırakmazlar, bıraksalar da maliyeti zorlar.

      Sil
  10. Sevilla'nın ABD kampına başlamasıyla Banega işinin %99 yattığı kesinleşti. %1 için 2 eylüle kadar beklemek isteyen beklesin ama Terim ve kurmaylarının (saz arkadaşları) artık bahanesi yok. Olabilecek gerçekçi bir liste belirleyip vakit kaybetmeden sonuçlandırmaları lazım.

    Sonra çıkıp listemdeki oyuncuları alamadılar demek mantıklı değil. Geçen sezon ve devre arası olmayacak adamları fazlasıyla bekledik. Banega'yı hadi zorladın anlarım kimse ülkemize koşa koşa gelmiyor ama zorla güzellik olmaz. Alacak kulup 1 haftada anlaşıp getirir gerçekçi bir isim belirlediyse.

    Satış falanda hikaye... 2 eylülde bakiyeyi toplayacaksın 14 temmuzda değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam da ya toparlayamazsan. En kötü ihtimal üzerinden hareket etmek zorundasın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir