5 Temmuz 2019 Cuma

Sarı kırmızı rest


Vedat Muriqi'le alakalı düşüncemi biliyorsunuz. Bu transferi istiyorum ve umarım Galatasaray forması giyer. Buradaki sıkan nokta Rizespor'un tutumuydu. Futbolcuyu ısrarla Fenerbahçe'ye göndermek istiyorlardı. Alanyaspor'un Emre Akbaba'ya yapmak istediği gibi. O gün Emre Akbaba masaya yumruğunu vurdu ve süreç hızlandı. Futbolcu da istediğini aldı.

Vedat Muriqi için de bu geçerli. Rizespor, kimsenin şaşırmayacağı şekilde Fenerbahçe'yle anlaştı ve futbolcuyu oraya göndermek için elinden geleni yaptı. Vedat Muriqi ilk andan itibaren Galatasaray diyor, bunu bilmeyen yok. Futbolcu da istediği takıma gitmek isteyebilir. Bu ayıp değil, neden Türkiye'de aksi iddia edilir bilmem.

Kulüp ve futbolcu, her ikisi ortak paydada buluşmadan transfer gerçekleşmez. Vedat Muriqi'nin sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ve Rizespor da para kazanmak istiyorsa bu transferin önünü açmak zorunda. Gün geçtikçe futbolcunun bonservisi düşecek ve belki de sezon sonu bedavaya ayrılacak. Ayrıca kafası transferde olan futbolcunun da mevcut kulübüne ne kadar katkı vereceği muamma.


Bu andan itibaren Vedat Muriqi Galatasaray'ın futbolcusu olmuştur. Bugün, yarın ya da sezon sonu, fark etmiyor. Galatasaray'a gelmek istiyor ve bu uğurda gerekirse sezon sonuna kadar bekleyeceğini söylüyor. Geri adım atacağını da düşünmüyorum, bu duruşu son derece yerinde. Şimdi Rizespor düşünsün. 3.75 milyon avro'lar yetersiz derken acaba futbolcuyu ne kadara bırakmak zorunda kalacak?

Fenerbahçe de enteresan. Futbolcunun kendilerine gelmek istemediğini bile bile ısrar ediyorlar, gün sonunda da tercih edilmiyorlar. Koskoca Fenerbahçe tercih edilmeyen bir kulüp halini aldı, sırf bu tarz ısrarlar yüzünden. Dün Emre Akbaba, bugün Vedat Muriqi. Senin takımının formasını giymek istemeyen bir futbolcu için niye bu ısrarlar? Para her kapıyı açmıyor.

Galatasaray da umarım mevcut teklifini arttırmaz. Bundan da korkmuyor değilim. Gidip bir anda 4 milyon avro bonservis önerseler şaşırmam, bunu da yaşadık. Bu saatten sonra bekliyoruz, sen değil, artık Rizespor senin peşinden koşmalı. Vedat Muriqi'e tekrar helal olsun, mükemmel bir duruş sergiledi. Galatasaray'a da böyleleri lazım..

19 yorum:

  1. Bu işin bu hale gelmesinin tek sebebi Galatasaray düşmanı, Fener yancısı Hasan Kartal. 3-2 yendiğimiz Rize maçından sonra nasıl ortalığı yangın yerine çevirmişti hatırlayın. Galatasaray nefretinden ötürü Vedat'ı Fenerbahçe'ye yani küçük Aziz dediğimiz Ali Koç'a ucuza vermeye çalıştı. Ama bir kez daha gördük ki paranın satın alamayacağı şeyler varmış. Mesela dik duruş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muriqi de dik duracağa benziyor. Takdir ediyorum..

      Sil
  2. Galatasaray başkan yardımcısı Yusuf Günay dün akşam attığı twit ile olayı özetledi. ''Kuruş değil duruş'' :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım 2 gün sonra Rizespor'un ekmeğine yağ sürmezler, ondan da korkmuyor değilim :)

      Sil
  3. Sportif Başarı beraberinde tercih edilirligi de getiriyor. Şampiyonlar Ligi Fatih Hoca'nın liderliği gibi unsurlar Galatasaray'ın daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Fenerbahçe ise sürekli küçük düşüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe tercih edilmeyen bir kulüp halini aldı, onlar adına acı verici olmalı.

      Sil
  4. Umarım bu tavrının arkasında durur. Bize gelmek istediği için değil "ben köle değilim. Gideceğim yere siz karar veremezsiniz" yaklaşımı için. Bu hamlesi tok satıcıyı oynayan aslında spora asla yakıştıramadığım ağzından vurma sözü düşmeyen Rize başkanına tokat olmuştur. Hodri meydan dedi bakalım seneye beleş gitmesini göze alabilecek mi başkan. Son olarak hozam denen iş bilmezin 4/5 verip sözde FB'nin elinde aldım diye caka satmaya kalkması senin gibi beni de endişelendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben de ondan korkuyorum :( Yaparsa da şaşırmam.

      Sil
    2. Hozam tek başına hareket edemez ya... Ha illa ben tek başıma hareket ederim diyorsa basit öder bonservisi cebinden biz hozamdan kiralarız misal.

      Sil
    3. Öyle bir ihtimali düşünme derim. Hibe bekleme. Borç verdiği için her şeyi ben yöneticem diyor. Kulübe karşılıksız para veren sen ben başka arama. Tam bir şark kurnazı. Geçen sene Emre Akbaba transferini hatırla. 4.5 bayıldık golcü için paramız kalmadı. Kim Alanya başkanı Dış işleri bakanı Çavuşoğlu'nun kardeşi. Sezon içinde Rizespor başkanına plaket vermedi mi? Adamla işi var. Futbolcu satışı üzerinden al gülüm ver gülüm yapıp ticari ilişkileri güçlendirmek bilindik yöntem. Abdır çalar demiyorum. İstediği parayı verir, sayın cumhurbaşkanım emredin der gemisini yürütür. Siyasilere yalakalığı sever, karşılığını da alır biliyorsun.

      Sil
  5. 3 milyondan fazla verirsek büyük enayilik ederiz. 1 sene bekler bedava gelir. kostas idare eder. ama terim kostas'a kafayı takmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroğlu'nu Fatih Terim'in transferinden beri istemediği sır değil. Sayın Terim, 'ona rağmen' yapılan işlerden hoşlanmaz.

      Sil
    2. Mitroglou'nu isteyip istememe konusu değil. Son gün, 0 bonservis ya da kira bedeli ile alabileceğin başka isim yoktu, hoca da onay verdi. Ona rağmen değil, mecburiyet.

      Sil
    3. Mitroglu bal gibi de hocanın onayladığı ve listesinde bulunan biriydi. Son tercihti ve o şartlarda alınmasına ok verildi.
      Terim ve transfere tercih ve onay verenler akhisardaki önemli gol karşılığı marsilyada bitik oynayan ve 1.5 yıl için 4.1m maliyete evet dedi.

      Alışkınız biz Eren Derdiyok transferi de öyle.

      Sil
    4. Son gün yapacak bir şey yoktu..

      Sil
  6. 2 eylül akşamı transferin son günü 2m teklif eder beklerdim

    YanıtlaSil
  7. muriçin geliceğini sanmıyorum. gelmez. hayatta gelmez. imkansız gibi bişey. istesek alırız ama istemiyoruz. burda asıl oyun oynayan biziz. bu da bizzat albayrak tarafından yapılıyor. bilmiyorum böyle şeylere gerek var mı. görüceksiniz muriç de rize de albayrak da istediğini alıcak. zararlı çıkan fenerbahçe olucak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve gördük. albayrakın yemini fenerbahçe yedi. şu an albayrakın yüzündeki alaycı gülümsemeyi hayal edebiliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir