8 Temmuz 2019 Pazartesi

Selçuk İnan'la en az 1 yıl daha devam edilmesinden ötürü mutluyum


Selçuk İnan'la 1 yıl daha devam edilmesini doğru buluyorum ve alacağı rakam da yüksek değil. 1 yıl için 4 milyon TL alacak, o da 650 bin avro gibi bir rakama denk geliyor. "Kaptan" gider ayak kendisine yakışanı yaptı ve uygun bir sözleşmeyle takımda kaldı. Sezon bittiğinde futbolla alakalı kararını bilmesem de Galatasaray'la çok daha uzun bir dönem devam etmesini isterim.

Antrenörlük ya da başka bir şey, fark etmiyor. Galatasaray formasına yakışan ve bu formayı gururla taşıyan bir futbolcuydu. Eleştirdiğimiz zamanlar oldu, mutlaka onun da hataları vardı ama bu tip durumlarda son yıllara değil, genele bakmak gerekiyor. Galatasaray formasıyla 5 Süper Lig şampiyonluğu, 4'er tane de Türkiye ve Süper Kupa kazanmış.

2011 - 2012 sezonuna girerken, Galatasaray'a transfer olması da bir kırılma noktasıydı. O dönemin en iddialı yerlisiydi desem yalan olmaz. Transferi yapan büyük avantaj sağlayacaktı ve Fatih Terim / Selçuk İnan birlikteliğinde bambaşka bir şey izledik. O 5 şampiyonluğun 3'üne direkt etki etti. Son 2 şampiyonlukta ise belki rolü daha ufaktı ama mutlaka takım içinde etkin bir kimlik.

Fatih Hoca da onunla devam etmek istediğine göre takım içinde önemi büyük. Kaptan, lider, iyi bir örnek, çok iyi bir insan. Bir doğrusu da varsa çevresinden kopması ve Galatasaray'ı tercih etmesiydi. Saha içinde de katkısı yok diyemezsiniz ki, son örnek Başakşehir maçı işte. Oyuna girdi ve maçı tutan, bize getiren isimlerden biri oldu.

Doğru bir rolle de saha içinde katkısı olur. 34 yaşında, her şey bitmiş değil. Temposu yerlerde olabilir ama iyi bir kamp dönemiyle birlikte son 25 - 30 dakikalar adına daima kozdur. İyi pas yapar, topu sizde tutar, tempoyu belirler, ekstra bir duran top ya da şuttan kaynaklı gole etki eder. Zamanında oyun tarzını değiştirse ve 8'den "regista" diye nitelendirdiğimiz 6'ya evrilse bugün çok daha iyi bir noktadaydı.

Tabii bu maaş işi de yıprattı. Yabancı kontenjanının katı olduğu günlerde çok iddialı bir sözleşme yapıldı ve kuralın serbestliği, Selçuk İnan'ın da düşüşe geçişi tepkiye yol açtı. Tüm bu tepkilere rağmen ayakta kalmak zor, Selçuk İnan'ı bu noktada da tebrik ederim. Kariyerin sonunda da kendisine yakışan indirimi yapmış ve görevini bekleyecek. Tekrardan hayırlı olsun.

4 yorum:

  1. Reklama tikladigimiza göre rakipler de dahil genel gidisata bir bakalim...selcuk terim dönemi emeklerinin karşılığı olarak sembolik kaliyor sorun olmaz...muric i alarak hedef santraforsuz oynama plani degisti..muric ezeli rekabetin kaybeden tarafına cekildi hayirli olsun.fb de ersun hoca oldugu surece ilerleme olacagini sanmiyorum yine kendisine 11 komando bulup fizige dayali demode sistemlerle yürümeye calisacak ancak fb camiasi gecen yildan dolayi cok keskin durumda ilk yari bitmeden yollar ayrilabilir..muric olmayinca h.sas konusup suyu bulandirdi ki avlarini baskalari gormesin muhtemelen hedef santrafor a dönüs yaptilar..cagne denilen vitaminsiz gönderilince yine santrafor sarmalina girecegiz gibi duruyor burada ki tehlike orta saha takviyesinin ertelenmesi olabilir olursa yanlis olur sureci takip edelim..oturup yorum kastiracak transferi yok daha gs nin...bjk borc bataginda, a.avci taraftar baskisini iliklerine kadar hissedecek, ben tüm sezon kimyasini yakindan izleyecegim bakalim bozulmadan ne kadar dayanacak...TS ise az cekilin bir sey deniyorum modunda..TD ü iyi bir insan ancak bence taktik olarak bu seviyelerde yetersiz coşkuyla gittikleri yere kadar gideceklerdir öngörmek zor...GS geri dönelim ve bence orada kalalim cunku herseye ragmen en stabil durumda olan biziz mevcut görüntüde etkili 2 ortasaha ve etkili 1 santrafor CL icin elzem durumda..olursa üst tur gelir, lig ise kopar..karanlik gucler dugmeye basmazsa tabi..teknik ekibin orta saha planini görmek önemli ..gelismeler insallah pozitif yonde olur..saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha en mühimi, santrafordan da önemli. Mevcut santraforlarla idare edersin ama orta saha yok şu an. Orta sahan olmadan da istersen Dünya'nın en iyi santraforunu al, yine fayda değil.

      Sil
  2. Fatih Hoca'yla birlikte değerlerimize sahip çıkmayı da öğreniyoruz. Bu çok önemli

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir