2 Temmuz 2019 Salı

Şener Özbayraklı Galatasaray'da


Geçen sezon öyle maçlar oldu ki kulübede bek yedeği bulundurmakta sorun yaşadık. İlk 11'i tamamen yabancılardan oluşturduğunda, kulübe için sadece 1 yabancı kullanabiliyorsun. O da genelde forvetten yana tercih ediliyordu. Solu Emre Taşdemir bir şekilde idare etti de, sağ bek için o imkanı yakalayamadık.

Kağıt üzerinde Mariano / Linnes belki de ülkenin en iyi sağ bek rotasyonu. Yine de takım içindeki yabancı sayısı durumu o kadar sıkıntılı ki 2 tane yabancı sağ bek bulundurmak güçleşiyor. Bu açıdan bakınca da Şener Özbayraklı transferi mantıklı. Çok tuttuğum bir isim olmasa da yapacak bir şey yok noktasındayım.

Şener Özbayraklı iyi bir tecrübe. Milli Takım'da birçok kez forma giydi, bugün dahi o havuzun içinde olacağını düşünüyorum. Yaşı henüz 29, ayağa kalkmaması adına neden yok. Fenerbahçe'de tutunamaması biraz da takımın durumuyla alakalı. Orada da iyi bir alternatif olarak yoluna devam edebilirdi.

Maddi açıdan da eleştirebileceğim bir iş değil. 2 yıllık sözleşme ve ilk sezon 6 milyon TL, 2. sezon ise 7 milyon TL kazanacak. 1 milyon avro'ya dahi gelmiyor ücret, oysa kimler bizden ne ücretler alıyor. Son dönemde iyi sözleşmeler yaptığımızı düşünüyorum, içinde bulunduğumuz piyasada fazla rakamlar değil. Şener Özbayraklı bu rakamları yine kazanabilirdi.

Linnes / Şener Özbayraklı sağ bek rotasyonu çok garanti görünmese de idare eder. Mariano'nun ayrılığına kesin gözüyle bakıyorum. Mariano'nun kalitesine saygım olsa da düşen temposunu görmezden gelemiyorum. Linnes'i ilk 11'e yerleştirmek gerekiyor, Şener Özbayraklı da fena bir hücum beki değildir. Galatasaray'ın düzeni içinde katkı sağlar.

17 yorum:

  1. Iyi transfer 2 yıl olmasi da güzel. Okan Kocuk Semih Kaya ve Taylan da gelirse tamamdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Kaya olmayacaktır, stoper rotasyonunda sorun yok.

      Sil
  2. özbek yönetimi maaşta ne kadar bonkörse cengiz yönetimi de o kadar tutarlı. bu özelliğini çok beğenmekteyim. çünkü bizi dev borçlara getiren bu tutarsız maaş politikalarıdır net. şimdiyse yavaştan düzeliyoruz gibi. sağ bek rotasyonuna emirhan civeleki de yazmak gerekir. u21in istikrar abidesi sağ bekimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş konusunda iyiler, TL bazında da güzel iş çıktı.

      Sil
  3. sinan gümüş genoada gelicek mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmaya değer mi emin değilim :) Sc nostalji yaparız.

      Sil
  4. güzel 23 yaş altındakileri gönder 30a merdiven dayayanları al

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı 23 altındakiler neden gönderildi, kendilerini sorgulasınlar :)

      Sil
  5. mariano iyice fazlalık oldu. mutlaka bi talip bulmalıyız. 2 milyona gitse yeter.

    YanıtlaSil
  6. Nedir bu nefret ya?! Ömer bayram kağıt üstünde 500bin gerçekte 400bin euro alıyor.
    Adem 550bin euro.
    Şener Jimmy 6m TL alacak ne zaman 3.7.2019 ile 30.6.2020 arasında. Ort. için 1.1.2020 tarihindeki euro kuru baz alınmalı. Enflasyon belli tahmini kur 6.80. Yani 6m TL 900bin euronun altında kalacak muhtemelen.

    Gs gibi yılda bu kadar büyük ve gereksiz maaşlar ödeyen bir kulüp yıllık 500-900bin euro arası rotasyon/yedek oyuncu maaşı ödemesi gayet normal ve makul. Her yerliye çöp demek gelsin 200 bin euroya oynasın o bile çok demek nedir? Çoluk çocuğu ciddiye alan da kabahat zaten. Aynı kişiler sosyal medyadan küfreden kişiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş dengesine göre yorum yapılır, ülke şartları da göz önüne alınır. Gayet iyi sözleşmeler yaptık.

      Sil
  7. Daha az ne kadar verebilirsin ki, bu adamlar ülke içinde böyle paraları yine görürdü.

    YanıtlaSil
  8. İyi bir kamp dönemi geçirmeleri halinde Emre Taşdemir ve Yusuf Erdoğan’ı sol bekte izleyebilir miyiz?
    -Yuto’yu satıp?

    YanıtlaSil
  9. Muhteşem bir transfer. Marianoyu da 3 e 5 e bakmadan gonderebilirsek harika bir hareket olur. Şampiyonlar liginin en iyi beklerine sahip olduk. Linnes, Şener, nagatomo, emre ile kanatlarimiz oldukça güçlü. Rakiplerimiz hem yeter hemde Avrupa'da yandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun yanında Serdar Aziz ve Tolga ciğerci nin rövanşını aldık. İki iyi ama kötü oyuncuyu gönderdik. Fatih Terim olmadan ne kadar kotu olduklarini gördük. Serdar bizdeyken Avrupa'nın devleri peşinde koşarken , Tolga ciğerci gol krallığına koşarken Fenerbahçe'de forma yüzü görmüyorlar. Bize gelen oyuncular Fatih Terim hocamın katkilari ile uçuşa geçerken bizden giden oyuncular siradanlasmak bir yana alt Lig seviyesine dusuyorlar. Fatih Terim hocam çok yaşa.

      Sil
    2. Abi neyin rövanşı, sen kin mi güttün :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir