1 Temmuz 2019 Pazartesi

Sevilla'nın Fernando'ya talip olması bizler adına büyük şans


Sevilla'nın Banega transferinden bağımsız, Fernando'ya talip olması bizler adına büyük şans. Fernando sözleşmesinin son yılına giriyor ve geleceğini düşünmek istediğini her fırsatta söylüyordu. Arap kulüplerinin gündemine girer ya da ülkesine döner diye düşünüyordum, Sevilla işi sürpriz oldu. Biraz da Fernando'nun kalitesi aslında, eleştiriyoruz ama kalitesinden de şüphe edemeyiz.

Sevilla onu istiyorsa uygun bir rol verecektir. Buradaki gibi olmazsa olmazlardan değildir, çok fazla yüklenilmez. O yüklenmeyi de maalesef kaldıramaz oldu, her sakatlık sonrası biraz daha geriye atan, toparlanması zaman alan bir futbolcu. Geçen sezonunun sonunu müthiş geçti, şampiyonlukta büyük pay sahibiydi ama şu an daha genel bakmak zorundayız.

Fernando'ya güvenip hareket etmek zor. Yaşı henüz 31, iyi bir kamp görmesi halinde kalitesini ortaya koyar gibi yorumlar da gelecek ama duygusal bakamıyorum. Mariano için de bunu söylerim, sezon sonunda sözleşmeleri bitiyor ve belli bir yaş haddine geldiler. Bugünden bir şeyler kazanmaktan daha doğal ne olabilir ki.

Banega ve Fernando aynı yaşta olsa da Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu isim belli. Fernando'nun yeri bir şekilde dolar, alternatif üretebilirsin. Banega ise hücum tarafında o kadar özel ki seviyeni bir anda yükseltecek. Belhanda / Banega ikilisini bir arada düşünmek heyecan veriyor, oyunun iki tarafında ve yaratıcılık noktasında ülke seviyesinin üzerine çıkacağız.

Bu ikilinin arkasında da biraz daha genç, temposu yüksek bir görev adamı bekliyorum. Çok üst düzey bir profil olmasına da gerek yok. Takımın yükünü çeksin, istikrarlı olsun, tempo yapsın. Fernando da Banega gibi bir ismin transferine vesile oluyor, fazlasıyla iyi iş değil mi? Sevilla'ya gitmesi de kendisi açısından olabilecek en iyi şey.

Teşekkür ederek, alkışlarla uğurlarız. Öyle ya da böyle, 2 yıl katkı verdi ve kazanılan şampiyonluklarda pay sahibi oldu. Büyük maçlarda hep ayaktaydı, takımın saha içinde de lideriydi. Özellikle de geçen sezonun sonunu müthiş getirdi, Beşiktaş maçıyla dahi unutmam kendisini. Bundan sonraki kariyerinde başarılar diler, ilgiyle takip ederim.

24 yorum:

  1. Bir taşla iki kuş olur, hem Banega'yı almış hem de Fernando'nun kontratından çıkarak oraya Banega-Belhanda ikilisine daha uygun agresif bir orta saha için yer açılmış olur. Fernando'yu ben de seviyorum ve hep iyi hatırlanır ama bazı performans gerçekleri var ki, kontratının son yılındaki bir oyuncuyla riske girilmez. Orta saha hamalı diyince de aklıma hep Saidou gelir. Gerets'in Conceiçao'dan boşalan ön liberoya zorunlu olarak koyduğu Saidou, H.Şükür,Ü.Karan,Sasa Ilic, H.Şaş hatta Hasan Kabze'li ve bunların birçoğunun aynı anda sahada olduğu sistemde tam bir orta saha emekçisiydi. Burdan da kendisini analım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum ama önümüzdeki sezon ona güvenip yola çıkmazdım.

      Sil
  2. Nakambayi istesem de Mensaha razıyım

    YanıtlaSil
  3. Benim için 2 sezonluk GS kariyerinin ilk 6 ayı ile ondan sonrası ayrı. İlk 6 ay gerçek kalitesini ortaya koysa da sakatlıklardan sonra Mustafa Sarp kıvamına geldi. Yine de emekleri için bir teşekkür etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk ciddi sakatlığının ardından kayboldu maalesef, toparlayamadı. Yine de geri dönüşlerinde şampiyonluk için kritik haftaları çok iyi geçti.

      Sil
  4. Galatasaray Mehmet Topal icin ne diye bekliyor. Mehmet Topal ile tüm ortasaha sorunumuzu cozeriz. Birde Fenerbahçe'den Salih uçan i alırsak Beşiktaş'ın eski oyuncusu veli kavlak ile yedek kulübesi sorunuda çözülür. Fatih terim işini bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi ciddi yazıyor musun bunu :( Veli Kavlak dediğin isim 3 yıldır topa değmedi :) Topal 33 yaşında, biz 31 yaşındaki Fernando temposuz diye eleştiriyoruz :)

      Sil
    2. Kusuruma bakma, blog tarihinde gördüğüm en absürt yorum :(

      Sil
    3. Arkadaş ironi yapmış. Buram buram Fatih Terim düşmanlığı kokuyor :)

      Sil
    4. Mehmet Topal Fenerbahçe'nin çarpık düzeninde boğuldu. Adamın yanına sürekli 6 numara koydular. Orta sahayı hucumcu yapınca arkayi tecrübesi ile Mehmet Topal süpürür. Tamam 34 maçın tamamında olmaz ama en kötü iyi yedekler. Veli Kavlak ise oldukça uygun fiyata bulabileceğimiz bir arternatif. Fatih hocamizin elinde yeniden parlama ihtimali olan oyuncular

      Sil
    5. Veli Kavlak en son topa ne zaman dokunmuş. Adam düz yolda koltuk değneği olmadan yürüyemiyor :)

      Sil
  5. Benfica maçlarından sonra benim için bitmişti

    YanıtlaSil
  6. Bana kalırsa hoca sol iç Banega sağ iç Feghouli Düşünüyor böyle bi yapı nasıl olur arkalarında iyi bir süpürücü ile + onyekuru Babel kanatları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca Belhanda'yı olmazsa olmaz olarak görüyor.

      Sil
  7. Samuel Eduok yarın İstanbul’a geliyormuş benim beğendiğim bir isim borvesini yok şuan nasıl değerlendiriyorsun bence iyi alternatif

    YanıtlaSil
  8. 1-Fernando Francisco Reges Hazretleri bir yıl daha kalmalı.
    2-Banega'yı çok fazla abartıyoruz.
    3-Belhanda-Banega arkasina "genç, enerjisi yüksek, üst düzey profil olmasada olur " söylemine katılmıyorum. gs'ye geliyorsa genç de olsa kaliteli olmali. senin tarifine göre olacaksa en az Onazi kadar olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Kalmamalı ama kalırsa da bir şey demem
      2- Banega'yı az bile yazıyoruz.
      3- Ben kaliteden ödün vermiyorum, sen yazdığımı çok yanlış anlamışsın. Onazi derken, beni hiç okumamışsın :(

      Sil
  9. Fernando gidip bize fayda saglarsa güzel olur ama gitmezse de bir sene daha Donk'la birlikte orta sahada defansın önünü yedekler. Tabii önlerinde üst düzey iki orta saha olduğu takdirde. Banega - Belhanda veya o tarz başka bir ikili

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmezse bir şey diyemem, 1 yılı geçiririz, katkı sağlar.

      Sil
  10. fernando gitsin diyen biriydim. şimdi de giderse çok arar mıyız korkusu sardı iyi mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bölge dolmazsa büyük sorun yaşayacağımız kesin :) Gomis işine döner konu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir