26 Temmuz 2019 Cuma

Türkiye Ligi'nin cazibe kazanması için çok değerli işler


Trezeguet, Aston Villa'da. 2.5 milyon avro'ya al, 12 milyon avro'ya sat. Müthiş bir hikaye değil mi? Türkiye Ligi'nden de futbolcu ihraç eder olduk, üstelik çok büyük rakamlara. PTT 1.Lig'den dahi direkt olarak Avrupa'ya futbolcu satabiliyoruz. Türkiye Ligi'nin cazibe kazanması için çok değerli işler.

Kasımpaşa'yı özel olarak konuşmak lazım. Uzun zamandır bu tarz, iyi yabancıları buluyor ve para kazanıyorlar. Son dönemde ise çok daha büyük işler yapar oldular. Ocak ayında Diagne'den 10 milyon avro (+3 milyon avroluk şampiyonluk bonusu kap açıklamasında yok), Trezeguet'den de 12 milyon avro kazanmış oldular. Türk Lira'sına çevirdiğimizde ortaya çıkan rakam büyük. 

Kemal Özdeş'e de bir artı. Trezeguet'i ısrarla takip etmesi ve transferini gerçekleştirmesiyle büyük bir ekonomik değer oluşturdu. Anderlecht'de çok fazla şans bulamayan bir isimdi. Önce kiraladılar, sonra da opsiyonunu kullanarak kadroya kattılar. Bir ara 5 milyon avro'ya serbest kalma bedeli vardı. O dönem sattığın kadar al durumuna takılmasak Galatasaray alabilirdi.

Hatta o dönem Slavia Prag'ın kapısından dönmüştü. O opsiyon hakkı ortadan kalkınca da Kasımpaşa'nın eli güçlendi. Ligin ilk yarısında Diagne / Trezeguet ikilisi çok daha büyüdü. Ocak ayında Diagne transfer yaptı ama Trezeguet beklemek durumunda kaldı. Kasımpaşa düşse de Trezeguet'in yine kalitesini gösterdiği çok an var.

Ligin en önemli ve keyif veren futbolcularından biri. Henüz 24 yaşında, gelecek adına da çok önemli bir değer. Eğer zamanında transfer edebilseydik, Şampiyonlar Ligi görmesiyle de 12 milyon avro'nun çok daha üzerine satabilirdik. O dönem de yazmıştım, boş bir yatırım olmayacaktı. Maalesef maddiyatı ayarlayamadık, ayarladığımızda da önceliklerden biri olmadı.

Premier Lig'de de tutunacağını düşünüyorum. Mısır Milli Takım'ı adına zaten değerli bir silah. Biraz mental problemleri var, onu da aşmış olsa "tek başına takım" derdim. Bir kanat oyuncusunun yapabileceği her şeyi yapıyor. Skorer, asist özellikli, kat ediyor, kenardan oyun kurabiliyor, hızlı, hareketli, olabildiğince teknik. Her şey var.

2 yorum:

  1. Hocam uzun zamandir takip ederim seni,trezeguet icin garry varken niye bu kadar israr ediyoruz falan diyordun,bugun ikisinin geldigi yer nokta da,trezeguet icin 3.sinif kanat deyip garry i mane yapiyordu bazi cahiller,hoca israrla istedi ama ffp den dolayi alamadik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry vardı işte, elinde bir isim varken Trezeguet için sattığın kadr al kapsamında bonservis vermek imkansızdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir