22 Temmuz 2019 Pazartesi

Victor Wanyama & Galatasaray, ister istemez göze çarpmıyor mu?


Tottenham'ın gözden çıkardığı ve kampa dahil etmediği futbolculara baktığımızda ister istemez göze çarpıyor. İyi bir 6 numara arıyoruz ve Wanyama da aradığımız tüm özelliklere sahip. Gündem mi bilmesem de "keşke" dediğimiz transferlerden biri olurdu. Seri / Belhanda ikilisinin arkasına Wanyama'yı yazdığımızı ve o orta sahanın ulaştığı seviyeyi düşünsenize.

Wanyama'yla alakalı problem son dönemde yaşadığı sakatlıklar olur. Tottenham döneminde yaşadığı önemli sakatlıklar var. Geçen sezon 21 maç kaçırdı mesela. Ondan önceki sezonda da kaçırdığı 26 maç var. Celtic ve Southampton döneminde istikrarıyla ön plana çıksa da Tottenham formasıyla yaşadığı şanssızlıklar oldu.

28 yaşında ve hala piyasa değeri yüksek olan bir futbolcu. Sakatlıklara bakmayın, en az Seri kadar zor bir transfer. Tottenham kendisinden vazgeçiyor olsa da bu işi bonservisle çözmemiz imkansız olurdu. Seri için olduğu gibi kiralamak bir ihtimal, orada da "yönetim başarısı" gerekir. Wanyama'nın yıllık ücreti de Seri'den yüksek olur. Profil olarak da daha üstte düşündüğüm bir isim.

Savaşçı orta sahanın tanımı diyebiliriz. Son dönemde ağırlıklı olarak 6 numarada oynasa da 6.5'dan 8 diyeceğimiz ve orta çizgide de oynayabilecek bir isim. Çalışkanlığı, agresifliği ve fizik gücü ön planda. Savunma özellikli bir orta sahaya göre pas / teknik özellikleri de sizi götürür ve 6 numara için alınabilecek en iyi isimlerden olur.

Avrupa'nın zirve takımlarında devam edeceğini düşünmesem de Premier Lig'de kalması olası olurdu. Ciddi talipleri olur, henüz 28 yaşında. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi faktörüyle ön plana çıkar. Seri transferi öz güven sağladı, tercih edilen bir takım olmaya başladık. Transferde de başarı gösteriyoruz ki Wanyama'nın gündeme gelmesi halinde şansımız olur.

Belhanda / Seri ikilisinin arkası için birçok yorum yaptık. 6.5'dan 8 numara diye nitelendirebileceğimiz bir isim bekliyorum. Direkt 6 yazan da oluyor, pasör bir 8'le pas hattını güçlendirmeyi düşünen de. Bunun kararını Fatih Hoca verecektir. Diagne'den gelmesi beklenen para önemli, buna göre transfer tercihleri değişkenlik kazanır.

11 yorum:

  1. Wanyama nin son durumu iyi degil yalniz,oldukca temposuz bir oyuncu yani fernandoyu elestiriyorduk temposundan dolayi ama wanyama da o tempo sorunu var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da kötü değil, gayet sert bir isim.

      Sil
  2. Dediğin gibi savaşçı orta sahanın tanımı bu adam... sağlam olsa orta sahayı tek başına alabilecek bir enerjisi ve gücü var. Bize gelir mi bilmiyorum.
    Gelirse adam yiyen orta sahamız olur :)

    YanıtlaSil
  3. Göktuğ Duran22 Temmuz, 2019 18:04

    Premier ligin baş üstü takımlarının sıkışık fiktürü ve sert antrenman yapısının kurbanı olduğu görüşündeyim. Eğer bu transfer gerçekleşirse, bence Seri'den ve Falcao'dan bile zor transfer, ortasaha hem sert hem teknik olur. Son sakatlık durumunu iyi araştırmak lazım zira Hannover 96'dan ayrılmak istediğini açıklayan Walace gibi fırsat transferlerinin olma ihtimali de göze önünde bulunmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da etken olabilir ama bu tempoda oynamışlığı ve zirveye yükselmişliği de var. Walace stoper ama, farklı iş o :(

      Sil
    2. Walace kariyerinde hiç stoper oynamamış görünüyor, tabi transfermarkt'ın yalancısıyım ben de. İzlediğim kadarıyla işin anchor kısmını iyi beceriyor ayrıca uzaktan şutları da etkili. Mesela yeni gördüğüm haberlere göre Ellyes Skhiri, 6 milyon euro karşılığında Köln'e transfer olmuş (Kicker ve Express'in haberi). Skhiri o kadar güzel olurdu ki 6 numaraya. Hem top sürer, hem top keser, tekniği iyidir, pas yapar ve henüz 24 yaşında, tek eksisi fizik gücü biraz düşük. Açıkçası bonservisiyle Skhiri'yi, kiralık Wanyama'ya tercih ederim. Zira herkes Onyekuru değil, kiralık geldiği takıma aidiyet hissetemeye bilir.

      Sil
  4. Sakatlık sıkıntısı ciddi bir sorun. Çünkü 6 ve 8 numarada ozellikle 6 numarada elimizde yerli alternatif yok. Bu nedenle Seri ve gelecek oyuncudan 40-45 maç oynamasını bekleyeceğiz. Wanyama 40 maç oynayabilecek durumda mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sorunlar olmayınca da gündeminize böyle büyük isimler düşmüyor. Risk elbette var ama kazanç çok büyük olabilir.

      Sil
  5. Wanyama iyi oyuncu ama topla pek haşır neşir değil.Seri ve Belhanda'da skora çok katkı vermez üstüne dizlerde problemi var.Ayrıca Nagatomo ve Linnes oyun zekası düşük oyuncular sanki oraya daha pasör aynı zamanda agresif biri alınmalı gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kötü değildir o konuda, Galatasaray'da sırıtacağını düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir