4 Temmuz 2019 Perşembe

Yeni sezonu açarken, mevcut maaş bütçesinin üzerinden geçmek isterim


Sevgili Tansel Abi, güncel maaş listesini ara ara paylaşıyor. Yeni sezonu açarken ben de üzerinden geçmek isterim. Özellikle yerliler için iyi sözleşmeler yapmaya başladık. Jimmy Durmaz bile TL üzerinden kazanacak, bu çok önemliydi. Bu kanun çıkmıştı ama uygulanması için ısrarcı olmak, taviz vermemek gerekiyor.

Bu sezon özelinde bakıyorum, bonservisi elinde olan isimlerle imzaladığımız sözleşmeler iyi. Babel'in rakamı değil de 3 yılı tartışılır sadece, bunun dışında bir şey diyemem. Jimmy Durmaz beklediğimden az kazanacak, Şener Özbayraklı ve Adem Büyük de TL cinsinde alabilecekleri rakamları alacaklar.

Maaş bütçesini aşağıya çekmeye başladık, bu güzel. Çok kazanıyor diye baktığımız yabancılardan da aldığımız katkılar iyi. Feghouli ve Belhanda'nın maaşı göze batıyordu mesela. Bugün ise mevcut tabloya bakınca hak ettikleri rakamlar. Tabii o dönem yapılan sözleşmeler abartı. Kulüplere ödenen bonservisler de dahil olmak üzere.

Onlarla da yavaştan ayrılıklar geliyor. Maicon kiralandı mesela, maaşını kulübü ödüyor. Fernando ve Mariano'nun da ayrılığını bekliyoruz. Nagatomo ve Donk gibi isimlerin de 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Nagatomo değil de Donk'un maaşı çok yüksek. Tabii o da katkı verince pek konuşulmadı. 1 yıl daha takımda kalacaksa rakamı 1 milyon avro civarına çekmesi gerekecek. Nagatomo ise ayrılır.

Mitroglou biraz sorun. 2.6 milyon avro alacak ve takımda kalma şansı olduğunu düşünmüyorum. O da bu rakamı 2. bir kulüpte zor bulur. Haliyle, ayrılık olacağında maaşın bir kısmını ödemek zorunda kalacağız. Diagne'nin rakamı da yüksek, haliyle kolay ikna olmuyor. 2.35 milyon avro alıyor ve söz konusu Suudi Arabistan olduğunda da 5 milyon avro istiyor.

Emre Taşdemir'in rakamını ise hala bilmiyoruz, çünkü açıklanmadı. Sözleşme yılı ve garanti ücreti dışında da bir şey açıklamaz olduk. Eskiden bonuslar açıklanırdı, artık yok. Haliyle de maaş tablosu üzerine detaylı yorum yapmak zor. Ayrıca bu takıma daha birçok hamle gelecek, iddialı isimlerin de maaşı yüksek oluyor. Belli bir tavanı aşmayız umarım.

14 yorum:

  1. Diagne ciddi anlamda sorun olacak gibi duruyor. Bu adam sorunlu, Arabistan kıtasında ise transfer işleri problemli. Avrupa'da X bir kulubün Diagne'nin bonservisine 5-6'dan fazla vermesi imkansız gibi bir şey. Maaş olarak 5-6 ise imkansız zaten. Gidişat kalacak gibi. Kalırsa satacak 2 topçumuz var, Belhanda ve Marcao. Feghouli'nin ayrılığını imkansız görüyorum. Belhanda'nın talipleri yine Arabistan olacaktır. En olası ayrılık Marcao. 15-16 civarı gider. Stoper tandemi çöker. Banega ucuza bitmeyecek gibi, belki hiç bitmeyecek.İşler sıkıntılı, süreci çok merak ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin Avrupa kapısı kapalı, istediğimizi alamayız. Çin de artık bu işlere bulaşmıyor. Zorlanacağız.

      Sil
  2. özbek yönetimindeki yıllık 60 milyon avrolardan taaa nerelere indik. hala daha o dönemin külfeti bonuslar belimizi bükmüyo değil. belhanda hala göze batıyo aslında. devre arası nefret derecesinde gitsin yollansın diyenler ikinci yarı toparlayınca. hıı kalsın belhanda yaa oldu. yarın yine aynı konuşmalar olucak adım gibi eminim. eğer akılcı düşünürsek bu maaş bu oyuncuya fazla. değeri de sürekli düşüyor. teklifler olduğu söyleniyor. bence fırsat yaratmak gerek. satıp orta sahaya dinamik bi isim alabiliriz. yani 10dan evrilen değil gerçek bi orta saha. böylesi müthiş mantıklı bi iş olur. hem dinamizm alır hem de ilerde iyi gelirler elde edebiliriz. hem fazla da maaş yükü olmaz. çok mantıklı bi iş olur. yanına da mesela gerçekten iyi diyebiliceğimiz tecrübeli banega veya o tecrübede bi isim. ön liberoya da orta yaş bi oyun kurucu. yani uçar takım beee. arkalarını da aytaçla falan doldururuz. u21 milli takımdan isim de alabiliriz. o da olur. 4-3-3ün 3ü tamam olur. çok da iyi olur. orta sahaya baktım mı şöyle harbiden oranın adamı isim görmek istiyorum. bunu çok görmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda göze batmıyor, gözüne batırmak isteyenler öyle görüyor diye düşünüyorum :)

      Sil
  3. bu arada recep gül westerloya kiralandı. 80bin avro satın alma opsiyonu. %35 sonraki satıştan pay ve 500 bin avroya geri alma hakkı. bence çok iyi anlaşma. şahsen altyapıdaki futbolcularımızın belçika gibi hollanda gibi hafif futbolun olduğu ülkelere bu tarz anlaşmalalarla yollanması gerektiğini düşünüyorum. westerlo umarım recepe göre bi sistemle oynar. recep westerloyu üst lige çıkarabilecek kapasitede bi oyuncu. yapar bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 500 bin avro geri alma hakkı görmedim kap açıklamasında.

      Sil
  4. Fernando yaptığı anlaşmayla neredeyse kulübün tapusunu alacakmış. Buradan sihirbaz Cenk Ergün'e selam olsun. Yönetimler değişiyor ama kulübü zarara uğratan anlaşmalar sürüyor. Cengiz yönetimi de Mitroglou, Diagne ve Babel sözleşmesiyle tüy dikmiş. Allah'tan Terim şampiyon yapıyor, bu işe yaramaz sürüsü de-başta hozam olmak üzere-bütçeyi denkleştirdik diye geziniyor oysa bu yıllık ücretlerle şampiyon olamadığı ilk sene maaş ödeyemez kulüp.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglu son gün zorunluluktu, bir şey diyemem. Diagne'de de bonservis harici problem yok aslında, o piyasası vardı. Babel'de de problem sözleşmesinin yılı, maliyeti olmasa gerek :(

      Sil
    2. eklemeyi unutmuşum elbette yılı yani 36 yaşında 2.5 alacak olması yıl yıl ödeme planı 2.5/2/1.5 olsaydı veya sözleşme 2 yıl olsaydı itiraz etmezdim.

      Sil
    3. Haklısın orada, o itirazı ben de yapmıştım.

      Sil
  5. Vay be. Çok değil bundan 5 sene evvel Ünal Aysal'ın son yılında 77 milyon avro idi yıllık maaş bütçesi. Ne günlerden geçmişiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40 - 45 milyon avro arası maaş bütçemiz olmalı. Bu işin doğrusu..

      Sil
  6. Öncelik verim almak o yüzden Donk'a kimse laf etmez. Ama bitik Mitroglu insanı üzüyor.
    Diagne kötü adam değil kasimpasada her tip gol attı kontradan driblingle şey hücumunda vs. Ama burda hem fit degildi hem de takıma oturmadı oyunu. Fb de Deivid vardı ilk sene verimli olamadı sonra tutmuştu. Diagne yaşlı değil kazabilirsek hem işimizi görür hem yine iyi paraya satabiliriz. Ha alışı pahalı Kasimpasa nın bize ilk kez yaptığı bisey değil Eren daha kazıkti bence.

    Mitroglu iyi kötü kiraya Fernando Mariano ayrılırsa maaş sorunu kalmaz. Yunus Mariano belki Maicon bile nakte çevrilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'a lafım yok ama maaşı yüksek, bunu belirtmek istedim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir