26 Ağustos 2019 Pazartesi

45 - 60 arasında o baskıyı ve tempoyu yakaladıktan sonra bundan vazgeçme


Denizlispor karşısında alınan mağlubiyeti de kabul edemiyorum ama ilk haftadır, 45'de 10 kişi kaldın, Fatih Hoca da yoktu diye telafi oluşturabilirsin. Konyaspor karşısında kendi sahanda aldığın beraberliğin ise mazereti yok. Kötü oynasan dahi kazanmak zorundaydın, 90+6'da puan kaybı gelmemeli. 45 - 60 arasında o baskıyı ve tempoyu yakaladıktan sonra bundan vazgeçme.

"10 kişi kaldıktan sonra yapacak bir şeyiniz yok, kapanacaksınız. Rakipten daha çok pozisyon bulduk bu sürede. Babel'in vuruşu gol olmadı. 90+6'da da top çarparak gol oldu. Futbolun cazibesi de bu..."

İlk yarıyı bir kenara bıraktım. 2. yarıya formasyon değişikliği ile girdik. Ortadan açamadık, ilk yarıda sürekli orta deniyorduk. En azından bu boşa gitmesin, rakip ceza sahasında daha fazla kalalım diyerek 4-4-2'ye dönüldü. Bu dönüş de geçen 2 sezonun orta sahayı boşaltıp dönülen 4-4-2'lerinden değil. Gayet kontrollü.

Adem Büyük etki etti ve orayı müthiş karıştırdı. Pozisyonların hepsinde var, mücadelesiyle de iş çıkardı. O girdiğinde kanatlarda da biraz daha nefes aldık, açık alanlar bulduk. Babel cirit atmaya başladı, zaten bekler ısrarla hücumu zorluyordu ve gol de geldi. 45 - 60 arasında baskı ve tempo güzeldi. Bunu da formasyon sağladı.

Hocaya katılmadığım noktaya geldik. Seri'nin kırmızısına kadar Galatasaray'ın iyi olduğunu söylemiş, ben buna asla katılmam. 60. dakikadan sonra durdu bu takım, Seri'nin kırmızısıyla birlikte de bütün ipleri rakibe verdi. Anlamsız bir kapanma bu, 10 kişi kaldıktan sonra neden başka plan olmasın ki?

Feghouli, 60. dakika civarı fizik olarak bitmişti. Jimmy Durmaz değişikliği bağırıyordu, yapmadı. Galatasaray orta sahası tempo diye bağırıyordu, Selçuk İnan'a döndü. Top zaten rakipte, sen oynamıyorsun ki. Top sende olsa ve skoru öyle korumaya çalışsan Selçuk İnan değişikliğine bir şey demem. Haliyle de rakibe gel gel yaptın, o da geldi.

45'de yapılan o hamleyi konuşmak gerekirken, olumsuzlukları konuşmak durumundayız. Bu da hocaya yazar. Lige kötü başladık, şu an nasıl toparlanacağımıza yönelik konuşmamız gerekecek. Biz ise hala transfer derdindeyiz, çünkü mecburuz. 60. dakika sonrasını iyi konuşmak lazım, ayrıca neden her maçta 10 kişi kalır olduk?

10 yorum:

  1. Iki macta da bizi Selcuk yakti, futbol Selcuk'u birakmis arkadas, bu kadar tecrubeli ve yildiz dolu takimda son ataklari seyrederek maci bitirdik, bu detaylar sampiyonu belirler ve ne yazik ki en az 4 puan alacakken 1 puanla yetinip büyük avantaj kaybettik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak kötüyüz, o da etkenlerden biri tabii.

      Sil
  2. Değişikliklerde geç kalındı. Adem Büyük'un oyuna girmesi doğruydu ama sonrasında uyuduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de yeni bir kurgu getirecek bu kayıplar.

      Sil
  3. Kimse konuşmuyor belki ama kırmızı kart pozisyonunda (ne kadar iyi oynamış olsa da) Feghouli, Seri'ye çok kötü bir pas attı. Rahatlıkla Nzonzi'ye dönüp oyunu açabilirdi. Seri'nin arkasında 3 oyuncu var, elbette ki çevre kontrolü yapması gerekirdi ama o an karttan önce, ne kadar kötü pas attı demiştim içimden.

    Mariano ve Feghouli golü attıktan sonra acayip yorulmuşlardı, Linnes ve Jimmy'i alarak oyunu soğutup kontraya yatabilirdin. Oyunculara fazla yükleme yapılmış gibi geldi, 2 sene önceki Östersunds maçlarındakine benzer tempoda oynuyoruz. Milli maç arası sonrası takım bence iyice toparlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'ye yazacak zaten o, felaket pas. Sonucu kötü oldu. Marcao'nun kırmızısında Belhanda'nın top kaybı gibi.

      Sil
  4. tribünde oturduğum yer fatih terim'in karşısı. uzaktan da olsa terim'i keserim sık sık. atıyorum bir top kaybına nasıl sinirlendiğini el kol hareketlerini görürüm. dün en çok luyindama'ya el kol yaptı. sizce luyindama kötü müydü? bence sahanın en iyilerinden biriydi. o kadar adam arasında onu azarlamasından bile belli. sahada olan biteni iyi okuyamıyor terim. aklı başka yerlerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama bazen topla çıkıyor ve 3-4 kişi arasına girip top kaptırıyor. Tepkisi buna. Aklı burada merak etme.

      Sil
  5. iyi takım skoru elde edince baskı yemeyen takımdır hocam

    konyaspora 1 puan yetiyordu.geri çekildiler.haliyle bu baskı rakiple alakalı biraz.senin gücünden çok rakibin durumuyla bağlantılıdır.

    ama skor 1-0 olunca işler değişti.

    galatasaray rakip baskı yapınca afallıyor

    bunun dışında takımda ruh yok.adeta emekli olmuş oyuncular.11 yabancı sahada.emre mor da yurt dışı alt yapılı.o da normalde yabancı .

    oyuna sonradan girenlere bakıyorsun 30 yaş üstü oyuncular.

    geleceğe dair bir tane genç yok .alt yapıdan çıkmış.adeta paralı lejyonerler takımı gibi.tabi emekli olmuş lejyonerler.

    bu kadro mühendisliği aynı başakşehirin geçen sezon olduğu gibi sempatik hiçbir tarafı yok.yerli desen yerli yok.genç desen genç yok.hala atalay yerine selçuk inan giriyor oyuna.bu nasıl sadece günü kurtarma skor alma hedefi ve hırsıdır çözemedim.

    kaybederken bile kazanma diye bişey var hocam.galatasarayda bu yok oldu son yıllarda.hadi ilk 11 in hazır yabancı oyuncu olsun.bari yedeklerin genç olsun .geleceğe dair sıfır planlama adeta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de bunları yazdık :) Bizim olayımız daha çok ffp kaynaklı tabii, mecburiyet.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir