30 Ağustos 2019 Cuma

Abdoulay Diaby & Galatasaray, Falcao sonrası konuşulabilecek isimlerden biri midir?


Bugünlerde konuşulabilecek tek şey "transfer". Medyada da birçok futbolcunun adı Galatasaray'la anılıyor, ben de yazmaya çalışıyorum. Abdoulay Diaby de "forvet" alternatifleri adı altında Galatasaray'a yazılan futbolculardan biri oldu. Falcao'nun yerine diye belirtilse de alakalarının olmadığını söylemem lazım.

Sporting onu 4.5 milyon avro'ya transfer ederken çok daha yüksek beklentileri vardı. Club Brugge onu direkt olarak forvette oynatıyordu ve ciddi bir katkı almıştı. Hızlı ve atlet bir futbolcu, ön alanda oldukça hareketli. Daha çok da 4-4-2 forveti gibi diyebiliriz, iyi bir tamamlayıcı. Sporting ise onu forvetten çok her yerde kullandı diyebiliriz.

Geçen sezona baktığımızda ağırlıklı olarak sağ kanatta oynamış. Bunun yanında sol kanat, 10 numara gibi de sıklıkla oynamış. Haliyle de istenilen katkıya ulaşamadı ve hayal kırıklığı bir performans oluştu. 44 maçta 7 gol 8 asistte kalmış. Bu sezon ise rotasyonun derinliklerinde ve Sporting'in elden çıkarmak istediği futbolculardan biri.

4-4-2'ye dönüş olabilir mi diye düşünüyorum. Bu durumda da Falcao'nun yanına daha hızlı, ön alanda hareketli bir forvet daha düşünülebilir. İlk etapta kafamda Babel var ve ona alternatif düşünmek çok olası. Diaby de Onyekuru gibi Belçika günlerinde forvet oynamış ve piyasasını bu şekilde yapmış. Tarzı da bize uyuyor. 

Bir yandan da Onyekuru eksikliği büyük. Saha içinde arıyoruz, savunma arkasına koşu atan futbolcu kalmadı. Açık alanlar var, Onyekuru da geçen sezon bu anlarda bizi sürüklüyordu. Diaby o anlamda da alternatif olabilir. Çok hızlı, iyi de bir tekniği var. Bitiriciliği sorun olsa da hızı oldukça kıymetli olabilir.

Bonservis verilmez, ihtimal varsa kiralanabilir. Yaşanan gelişmelere göre strateji de değişebilir, farklı isimleri de konuşabiliriz. Medyada büyük bir hayal kırıklığı lanse edilse de bu Sporting formasıyla kullanılış şekline bağlı diyebilirim. Onyekuru da böyleydi, o da gelirken yazılanları hatırlıyorum. Falcao sonrası Diaby konuşulabilir.

21 yorum:

  1. Falcao nun olmamama ihtimali hala var,antrenmana cikmis bugun mesela,diaby kiralayabilirsek yanina babeli atip cift forvet oynanabilir ama belhanda sol da kullanmadi hoca hic

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olacak bir şekilde ama arkasını dolduracak isim olmamalı. Yanına olur.

      Sil
  2. bu adam diagne den iyi değil,monaconun rus başkanı oleg petrovu ikna etmek için acaba putinimi devreye soksak,abdürrahim albayrak monacodan ankaradaki tanıdıklarını arar ordan da moskovaya ulaşılır,hazır aramışken şu su-57 ile beraber bu işte halledilir..sipariş gibi 2su-57 bi falcao :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tarzda bir futbolcu. Biraz daha Onyekuru'ya yakın. Falcao'yla ise hiç alakası yok.

      Sil
  3. bi sint truiden-brugge maçında statta canlı izlediğim oyuncu.bi samatta değil.o gol kralı olur bu belki press kralı,birazda asist yapar,vurdumu gol olur diyebilceğimiz bir bitiricilige sahip degil,zaten istatistiklerinden de anlaşılıyor..ağustos böceği gibi gününü gün edip eylül gelince transferin son günlerinde panikle futbolcu satıp alacak gibi görünüyor takımımız.fenerbahçe, trabzon, beşiktaş çok iyi kadrolar kurdu aynı sürede. fenerbahçe kötü geçen senenin verdiği psikoloji ile başarıya aç bir takım oluşturdu, hala da takviyeye devam ediyor. beşiktaş ağırlıklarından kurtuluyor, çok üst düzeyde olmasa da işe yarar oyuncularla nokta transferler yapıyor, trabzon geçen sene oluşturduğu genç ve dinamik kadroya cila çekiyor. öyle ki 3 forvet var başında, üçü de çok çok iyi düzeyde. kimi kesip sturridge'ye yer açsalar yazık olacak, oynatmasalar daha da yazık olacak diye düşünüyor insan.ilk iki haftadan belli olmaz ama gençlerbirliği, göztepe ve gazişehir bu şekilde giderlerse hemen her takım bunları yenebilecek güçte. kalan takımlar ise konyadahil 4 büyüklerden kolaylıkla puan ve puanlar alabilecek kapasite ve kaliteye ulaşmış durumda. başakşehir geçen seneki gibi olmasa da kaliteli oyuncuları ile yine zirveyi zorlayacaktır.g.saray ise diğer tüm eksik yerler, takviye gereken yerler tamam gibi koca bir 2 ayı goygoyla geçirdi. gidecekler şampiyonluğunertesi günü belli olmalıydı, gelecekler de en azından alternatifleri ile belirli olmalıydı amabeklendi. hazırlık maçları takımın doymuşluğunu ve eksiklikleri gözler önüne serdi ama yine beklendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao yanına hızlı, ön alanda baskılı olacak, hareketli biri gerekiyor.

      Sil

  4. koca ağustos geçti, yine beklendi.bu esnada seri, emre mor, nzonzi, babel, jimmy, adem ve ozornwafor geldi. ozornwafor kiraya verildi, fernando, mitroglou gitti. onyekuru ve ndiaye ayrıldı.ilk 11: muslera-luyindama-marcao-nagatomo-mariano-nzonzi-seri-belhanda-babel-feghouli-diagneyedek: okan-emre mor-linnes-donk-adem-jimmy-selçuk-şener-ahmet-yunus22 kişilik liverpool kadrosundan tam 6 tane fazla oyuncumuz var ama tamamı yabancı 11'den sonra 3 bilemediniz 4 hamleli oyuncu kalıyor ve emre belki linnes hariç hiçbiri ilk 11'in oyuncu rollerini tamamlayabilecek kalitede değil.ilk 11 kağıt üzerinde taş gibi kadro ama belirli bir oyun şablonumuz yok ve takım herşeyden biraz ama hiçbirinden tam olmayan oyunculardan oluşuyor.muslera-luyindama-marcao-nagatomo-mariano-nzonzi-seri-babel ve feghouli şu anki imkanlarla doğru değil belki ama yeterliişleve sahip parçalar. belhanda ve diagne ise sorunlu ve değişmesi gereken parçalar.belhanda'nın rolünü emre mor rahatlıkla yerine getirebilir. belhanda asistin asistinin asistini yapmak için fazla lüks bir oyuncu. daha iyisi alınamayacaksa emre mor şapkadan tavşan, at, kedi, deve vs çıkartabilecek yetenekte.*yaşı genç ve uzun süre de formayı giyebilir. sorumluluk almaktan çekinmiyor ve kendisini ispat etme çabası var. g.saray bunu değerlendirebilir. belhanda ise hem sorumluluktan kaçınan hem de kendisini ispat etmesi gerekmediğine inanan bir gamsız adam. geçen yıl 35 maçta gol sayısı 4, asisti 10. aynı dönemde tam 11 kez sarı kart görmüş. avrupa'da hiç golü yok, asisti yok.sahadaki rolleri aynı olmayabilir, kişiler değişebilir ama üç aşağı beş yukarı g.saray'ın kadrosu budur. değişmesi gereken 2 sorunlu parçası değiştirilebilirse bu oyun anlayışı ile bile başarılı olma şansı vardır ve belki de yüksektir. 2 senedir şampiyon olan anlayış budur sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha detaylı konuşuruz bu stratejileri. 4-4-2 üzerinden benim de düşündüklerim var.

      Sil
  5. bana kalırsa g.saray'ın oyun anlayışının da revize edilmeye ihtiyacı var. sahadaki 22 oyuncudan 19'unun rakip alanda olması yüksek pas isabeti, hız ve bitiricilikle taçlanmadıkça, oyunun sıkışmasına ve rakibin daha rahat hareket ederek kontralarla gol atmasına ya da defans hattının kolaylıkla kartlarla eksilmesine sebebiyet veriyor. görüntüde baskıdan rakibi çıkartmıyor gözüküyoruz ama rakibi hapsettiğimiz alanı aynı zamanda kendimiz için aşılmaz bir duvar haline dönüştürüyoruz. orta ve ilerinin hareketli olması bu sorunun üstesinden gelir ama ileriye çıkan bekler de dahil olmak üzere yerleştikleri rakip alanda sabit kalıyor ya da oyunu sıkıştırdığımız için rakiple bizim aramızda sıkışıyor. sıfıra inemiyoruz çünkü rakip kapatıyor. ortadan gidemiyoruz zira rakip kalabalık bir blok olarak hareket ederek topun olduğu zaten sıkışan alanı kolaylıkla kapatıyor. kaleden ya da defanstan uzun toplarla çıkamıyoruz zira artık 1980'lerde değiliz, anında kalede tehlikeye dönüşüyor. bu durumda kaleci dahil ayağı düzgün, tekniği yüksek, fiziği güçlü oyunculara ihtiyaç var.beklerin ileriye fırladığı ve orta alan ile rakip ceza sahası arasında sıkıştığı ortamda defans ya da kalecinin oyuna soktuğu topun dönüşünde ya gol yiyoruz ya da kırmızı kart. takım olarak yerleştiğimiz yer, rakip ceza sahası önü değil orta nokta olsa yani 2. bölge olsa hem dönüşlerde sorun yaşamayacağız hem de kaliteli ve bitirici ayaklarla eninde sonunda gol atacağız.belki rakibi çok boğmayacağız ya da öyle gözükmeyecek ama ikinci bölgeden sonrasında yüksek pas isabeti, hız ve bitiricilikle bu kadro diagne'ye rağmen başarılı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı oynamalıyız, top mümkün olduğunca hızlı dolaşmalı. O vakit çok daha etkili olup, pas kalitesinin işe yaradığını göreceğiz.

      Sil
  6. bu kulüp uzun zamandır ligde şampiyon olup şampiyonlar ligine doğrudan katılımın getirdiği getiriye bakıyor. sonrası için hiçbir beklenti de duymuyor. taraftar olarak biz neden beklentiye girelim? sadece heyecanla başlayıp kızgın söylemlerle gecirecegimiz ofkeyle bitirecegimiz, sistemsizlige ve kalitesizlige, sistemlesmis kalitesizlige katlanacagimiz ve bize en yakin oldugunu dusundugumuz rakibe bakip adamlar oynuyor ya cekecegimiz uç beş doksan dakika. o kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp oldukça hamle yapamıyorsun, satış yok. CL'den gelen gelirin transferde anlamı olmayabiliyor.

      Sil
  7. Sorun falcao yada transfer değil GDO'lu Galatasaray. Galatasaray yıllardır hoca da değişse futbolun temel taktik ve doğrularını oturtamayan bir kulüp.

    Ergin Ataman Fatih Terim gibi oyuncuya fazla özgürlük veren pozisyon pozisyon takımı çalıştırmayan hocalarla bu düzen değişmez. Oktay Mahmuti Abdullah Avcı gibi taktik disiplini ve ayrıntıyı çalışmayı seven bir hoca lazım. Fatih hocam yanına Şaş Davala yerine Levent hoca gibi hocalık geçmişi ve birikimiyle bir yere gelmiş taktik konusunda gelişkin bir Türk yardımcı almalısın zor olacak ama Bartali nasıl geldiyse taktik hocası lazım Türk ve adanalılar geçinecek karakterde biri. Aksi halde bi bahane bulup,ocakta istifa edersin bu gidişle. Aman hocam yaparsan sen yaparsın akıl fikir almak yardım almak ayıp değil sen yine ders ver ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah akıl fikir versin, sana acil şifalar diliyorum. Yapabileceğimiz bir şey varsa ne olur söyle, yardımcı olmak isterim.

      Sil
  8. sen fenerlimisin gardaş..bu düzen değişmez dedigin ataman ve terim şampiyon hocalar.ben bu ulu çınarlara adam gibi adam ünal karaman hocamıda eklerim.biz allahın adamıyız..senin disiplin ve sistem adamı dediğin oktay mamudi ve abdullah avcı ise luuzırdır ben bunlara ersun yanalını da ekleyeyim.oyuncularını erken forma sokup tavşan gibi kaçırtır önce sonra rakibe kendini yerde sürünerek tutturur.ben iddaa ediyorum son üç haftaya 10puan geride girmezsek bu işi bitiririz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım yorumumu, kendisine akıl fikir dileyelim :) Dalgınlığıma gelmiş, bu yoruma izin vermezdim normalde.

      Sil
  9. Galatasayımıza gdo lu diyen arkadaş,çok 'profesyonel'buldum seni ve sözlerini.

    YanıtlaSil
  10. Adem ön alana büyük hareketlilik getiriyor.Aynı tarz sayılır eğer Adem'den iyiyse neden olmasın.Ha bu arada Adem rotasyonda kıymetli bir parça.Bu yorumdan Adem'e kötü dediğim anlaşılmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük farklı isim aslında, çok farklı hem de :(

      Sil
    2. Futbolcuyu izlemediğim için bilmiyorum sen ön alanda çok hareketli dedin diye ben de Adem'i örnek verdim çünkü Adem de ön alanda gayet hareketli olup hücumun her bölgesinde oynayabilen biri

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir