9 Ağustos 2019 Cuma

Abdussamed Karnucu'nun pozisyonuna baktığımızda da takımda yeri olabilirdi


2000'li grubu konuştuğumuzda akla gelen ilk isimlerden biri de Abdussamed Karnucu'ydu. Atalay Babacan'ı sıklıkla konuşuyorum mesela, Abdussamed Karnucu'dan da beklentim farklı değil. Uluslararası düzeyde bir potansiyel olduğunu düşünüyorum ve bugünün Galatasaray'ında da çok ciddi şansı olacaktı.

Geçen sezon yaşadığı ciddi sakatlık büyük şanssızlık oldu. Çok ciddi bir sakatlık geçirdi ve geçen sezonun sön dönemiyle yaz kamp dönemini kaçırdı. Atalay Babacan, Mustafa Kapı, hatta Erencan Yardımcı gibi isimler A takımı zorluyor. Atalay Babacan'ın da rotasyonda önemli bir yeri olacağını göreceğiz. Akhisarspor karşısında kulübedeydi.

Abdussamed Karnucu'nun pozisyonuna baktığımızda da takımda yeri olabilirdi. 6 numara ve stoper için alternatif eksikliği yaşıyoruz. Geçen sezon U21 ve U19 Youth League maçlarında 6 numaranın değişmez ismiydi. Özellikle de Youth League de takımın en iyilerindendi. Fiziği de güçlenmeye başlamıştı ki zaten çok yetenekli bir futbolcu.

Bu kamp döneminde yer almasıyla da kendisini rotasyon içine atabilirdi. Donk'u 6 ve stoper için ciddi bir alternatif olarak düşünüyoruz, arkasına da Abdussamed Karnucu'yu yazardık. Bugün 6'da da, stoperde de ciddi alternatif sorunu yaşıyoruz. Alttan gelen gençleri henüz göremedik ya da transfer açısından bakınca "yerli" konusunda sıkıntı var.

İyi bir kesicidir, ayağı temizdir, fiziği de hiç fena değil. Galatasaray'ın 4-3-3'ü adına 6 numara için ideal özelliklerde. Neyse ki sakatlıktan döndü ve çalışmalara başladı. Kısa zaman içinde kendini A takımda bulacaktır. Fatih Hoca'nın ondan beklentisi olduğunu biliyorum, sakatlığı olmasa kampta da izleyecektik zaten.

Bu sakatlıklar can sıkıyor. 2 senedir de kamp dönemlerinde Atalay Babacan'ın sakatlıkları vardı ve fırsat kaçırmıştı. Neyse ki döndü ve A takımda yerini aldı. Abdussamed Karnucu'dan da bunu bekleyeceğiz. Çok daha güçlü döneceğine inanıyorum. Ne verebileceğini, potansiyelini de biliyoruz. Heyecanlıyım onun adına.

6 yorum:

  1. Benim de favorim. Hamle oyuncusu olarak işin hücum kısmında sıkıntımız yok. Jimmy, Emre zaman zamanda Adem bu yönde kullanabileceğimiz isim. Ancak öndeyken oyunu tutmamız gerekse yerli isim yok. Selçuk var ama yok olduğundan burada eksiğiz. Abdussamed potansiyeli itibariyle forma şansı bulabilir. ha gayret diyelim. Ozan ağza bal çalıp gittiği için yeni bir özkaynak evladı alkışlamak keyif verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okay Yokuşlu tarzı denmişti, gerçekten de doğru. Topla ilişkisi de hiç fena değildir.

      Sil
  2. Fizigi ve boyu onu yasina göre cok ciddi bir aday oldugunu gösteriyor aslinda. Pas kalitesini yükseltebilse ve biraz daha cabuk hamleleri olsa bizde kendi Okay Yokuslu muzu yetistirebiliriz. Üstelik isim akrabaligindan dolayi kendisini Galatasaray formasi ile görmek isterim :D

    YanıtlaSil
  3. Abdussamed fiziği ile orayi çok güzel doldurur rotasyon için. Ayaklarını biraz daha geliştirirse Galatasaray'da ilk on bir için olmasa da alternatifler arasında sürekli yer bulabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir