14 Ağustos 2019 Çarşamba

Bek tarafında çok daha büyük bir sorun var ve işin olur tarafı transfer gibi


Bek ve stoper konusunu sıklıkla yazmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Luyindama / Marcao konusunda yine bir toparlanma olabileceğine inanıyorum. Orada eksik olan iyi bir 6 numara ve stoper rotasyonuna gelmesi gereken rekabet. Bek tarafında ise çok daha büyük bir sorun var ve işin olur tarafı transfer gibi.

Fatih Hoca'nın oyun yapısında geriden oyun kurabilmek ve topla çıkabilmek mühim. Stoperlerden de bunu bekliyoruz ama ağırlık beklerde olmalı. Mesela Nagatomo'nun ilk geldiği günlerde etkisi büyüktü. En azından temposuyla bunu kapatıyordu diyelim, hücum etkisi izliyorduk. Her geçen gün ise biraz daha geriledi, geriden çıkmakta çok zorlanıyor.

Ters ayaklı olması da sorun, fizik durumu da. Savunması ayakta kalır derdik, an itibarıyla orada da yıkıldı. Ömer Bayram oyuna girdiğinde daha etkili olabiliyor, en azından temposu var diyorsunuz. Yaş 33 olacak, her geçen gün gerilemesi iyiye işaret değil. Sezon sonunda bek değişimi mutlaka yaşanacak olsa da bu sezonu nasıl atlatacağımızı bilmiyorum.

Geçen sezonlarda Mariano / Linnes rotasyonunu sıklıkla izlerdik. Bu sezon ise Nagatomo / Linnes rotasyonunu izleyeceğiz diye düşünüyorum. Burada da problem Linnes aslında. İstikrarına güvendiğimiz bu isim de sezona kötü giriyor. Hazırlık maçlarında durumu iyi değildi, ne hücumda ne de savunmada kendisini gösteremez oldu. Tempo da kayıp.

Yine en iyileri Mariano dedik, o da Fiorentina karşısında sonradan oyuna girmesine rağmen savunma tarafında ayakta kalamadı. Kim iyi bu durumda, sezon içinde ne yapacağız? Mariano / Nagatomo ikilisinin sezon sonunda sözleşmeleri bitecek. Yeni sezon için şimdiden alternatif arasanız da bu dönemi nasıl aşarız bilmem.

Stoperdeki değişimin bir benzeri de beklerde yaşanabilir. Zaman kalmasa da sürpriz ayrılıklar beni şaşırtmaz. Oradan elde edilecek gelirlerle de formül bulunabilir. Özellikle sol bek ama bir sağ bek de şu görüntüde ihtiyaç gibi. Mariano / Linnes bir şekilde götürebilir desek de Nagatomo kısmında umudum gün geçtikçe azalıyor.

14 yorum:

  1. Nagatomonun gerilemesini fark ettikten sonra gözüm Emre Tasdemir ve Ömer Bayrama döndür. Fatih hoca Emre Tasdemiri pek düsünmüyor gibi duruyor ve Ömer Bayrami orta sahada izledik. Orta saha performansi bence iyi bir izlenim verdi ve bu adamin aslinda degerli özelliklere sahip oldugnu gösterdi. Ömer Bayram verimli bir hazirlik dönemi gecirdiyse Nagatomonun ofansif alternatifi olabilir. 60da 70de baktin oyun kuramiyorsun, alirsin Nagatomoyu disariya, salarsin Ömeri. Olmassa bile bence altyapidan gelebilecek oyuncularimizdan biri formayi alacaktir Fatih hocadan :)) bu sene o isik var.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam Ömer bu takımda yedeğin yediği zor oluyor Naga nın tek bacaklı bir hali bile Ömer den daha iyi bize Naga nın iyi halininin bile bir adım önünde oyuncu lazım kötü halinin bile 3 adım gerisindeki Ömer değil.

      Sil
    2. Ben sol bekte Jimmy Durmaz gibi bir sürpriz bekliyorum. Bakalım ilerleyen günler ne gösterir :) Ayrıca hücum aranırken solda Linnes de oynar, çok daha iyi olur.

      Sil
    3. Jimmy Durmaz hamlesi cok enteresan olur acikcasi. Her yerde oynayabilir gibi bir izlenim veriyor bana :DD Riera misali oda daha geride belki verimli olabilir. Bu isin savunma katkisi yeterli olabilir mi, tartisilir. Nagatomonun kötü hali, Ömer Bayramin iyi halinden daha iyi olacagi yorumnuna pek katilmiyorum. Kötü oynayan bir Nagatomo yu Ömer in Akhisardaki günlerinde gösterebildigi performansla kiyasla istersen. Tabi o performansi Galatasaraya tasimak asil sorun. Saglikli bir izlenim vermesi sebebiyle bir "acaba olur mu...?" diye yokladim. Ofansif oynayacagimiz maclarda bile Nagatomonun kalitesi daha yüksek olabilir fakat Ömer Bayram böyle maclar icin Fatih hocadan formayi kapabilir. Hem Nagatomoyu dinlendirmis oluruz hemde kendisini kanitlama sansi bulur. Tabi bunlarin hepsi böyle olsa böyle olur, söyle olsa söyle olmaz hesabi :)) Umarim ömer bayram beklentilerimi karsilar, saygilar ile

      Sil
    4. Sol bek olabilir, hücum tarafında bunu kaldırır diye düşünüyorum :)

      Sil
  2. Bence endişeye gerek yok. mariano, nagatomo, linnes üçlüsü bu sezonu yine rahat taşır. hazırlık dönemini pek ölçü almayalim. nagatomo gibi savunma yönü bu kadar yüksek kaç tane sağ bek var. son iki sezonun finallerine bakın, 2'şer bjk ve başak maçı. visca'lara filan adım attırmadi bu adam ve direk şampiyonluğa etki etti. mariano aynı şekilde kalitesi tartışılmaz çok yetenekli bi oyuncu. arkalarında da linnes gibi güvenilir bi istikrar abidesi var. hazırlık süreci kimseyi aldatmasın, oyuncular toparlayacaktir. luyindama ve marcao'da aynı şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nagatomo gibi sol bek olacaktı :)

      Sil
    2. Taşır bence de, yine şampiyon oluruz. CL için düşünüyorum ben, oradaki tempo yükselmeli diye bakıyorum.

      Sil
  3. Bu oyuncular sezon ilerledikçe kendilerini geliştirip daha iyi olurlar. Bek rotasyonu çok kalabalık transfer sadece kadro şişkinliği yapar.

    YanıtlaSil
  4. Sağ taraf yine iyi kötü idare eder çünkü Mariano kampı iyi geçirdi ve Linnes de öyle ya da böyle toparlar kendini ama sol tarafa kesinlikle transfer lazım.Emre gelince belki olur mu dedik ama şu an 3. sıraya geriledi.Ömer zaten bizim seviyemizde olmayan bir oyuncu ve elinden geleni yapsa da yetmez.Nagatomo ise her geçen gün daha da kötüye gidiyor ve sözleşmesi de bitecek o yüzden mutlaka yollanıp oraya net biri alınmalı ki scout transferi de olabilir bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek ihtiyacı büyük bence de. Teknik, geriden oyun kuracak ve sol ayaklı.

      Sil
    2. Artık kesinlikle Ömer oynamalı.Yetersiz kalacak o da ama şu anki Nagatomo'yu ikiye katlar

      Sil
    3. En azından tempo deriz, enerji getirir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir