8 Ağustos 2019 Perşembe

Belhanda sinmiyor, hoca da ısrar ediyor ve her dönem daha da yükseliyor


Bu haklı gurur biz "Belhanda'cıların". Bu tarz bölünmelerin karşısında olsam da bizlik bir durum yok. Karşı taraf ısrarla yok görünce, en azından benim için koruma içgüdüsü ön plana çıkıyor. Belhanda konusunda elde kalan son "kötüleme" konuları da elden gidiyor. Eleştiri yapanlar elbette baş üstüne, ısrarla saha içinde kalanlar. Bir de kötüleyen kesim var, amansızca devam eden.

Geçen de söyledim. İlk fırsatta "satalım" diyen bir kesim var. Hatta sosyal medyada "scout" adı altında gezinen ama ne iş yaptığı bilinmeyen bazı genç arkadaşlar da "3'e 5'e bakmadan satalım" dahi dediler. Profile bakınca "x, ya ülke, bölge scout'u yazıyor" ama sayfa tamamıyla Belhanda'yı kötüleme üzerine kurulu gibi.

Bu da futbol için bir zehirlenme noktası. "Hak" meselesi konu biraz da. Neyse ki Belhanda sinmiyor, hoca da onun için ısrar ediyor ve her dönem daha da yükseliyor. Galatasaray'ın 2 sezondur doğru bir orta saha yapısı yok, mevcut isimlerden de gerçek beklentiler karşılamadı. Belhanda'ya bakınca istisnasız şekilde mücadele eden, savaşan tek isimdi. İstikrarlı olarak.

Elde kalan son "kötüleme" noktası da işin tabela kısmıydı. Şu an doğru bir orta saha yapısı oluşuyor, haliyle de Belhanda'yı hücumda biraz daha fazla görmek mümkün olacak. Bu sefer asistin asisti değil de, direkt asist ve golleri konuşacağız. Rakip ceza sahasına yaklaşacak çünkü, arkasında onu öne itecek bir Seri ve 6 numara olacak.

Geçmiş sezonlarda, biraz da mecburiyetten Belhanda'yı kendi yarı sahasında oyun kurmaya çalışırken görüyorduk. Stoperlerin arasına giriyordu ve top çıkarıyordu. Çünkü bu işi yapan 2. bir isim yoktu. Bugün ise var, yapı değişiyor. Haliyle de Belhanda kendisini hücuma atmış olacak ve etkisi doğal olarak yükselecek. Tabela bekleyenler de istediğini alacaktır.

Belhanda'nın Akhisarspor'a atmış olduğu golü Sneijder atsa yapılacak yorumları hayal edebiliyorum. Bu değil miydi beklenti, en kötü anda sahne aldı ve maçı kazandırdı işte. Maç boyunca da hücumda takımını sürükleyen, hemen hemen ayakta kalan tek isimdi. Buna rağmen ısrarla "Belhanda gitsin" diyenlerin planı ne acaba?

12 yorum:

  1. Vallahi bunlar eğitilmezdir abi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişmiyorlar, benim de yapabileceğim bir şey kalmıyor :)

      Sil
  2. Konusunca da futbolu bilmiyor oluyoruz valla Belhanda ile ilgili konusunca. Cok iyi cok faydali takima denince vizyonsuz olduk da olduk. Wesley ile karsilastirmalar. Ya defansif katkisi, topla ve de topsuz surati. Bencil olmamasi. Cok cok modern bi oyuncu, bugun gitse 15m euroya yerini dolduramayiz, iddia etmiyorum, eminim. Biraz hakedene respect diyorum. Diagne tıntın ama, onu koruyamayacagim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce Sneijder algısıydı bu, sonra tabelaya gitti, her şey oldu. Yararlı adam işte, hoca da söylüyor, altını çiziyor.

      Sil
  3. Dünkü maçın açık ara en iyisiydi. Muslera Jimmy de iyidi. Seri için henüz yorum yapmamak lazım. Selçuk niye 90 dk kaldı anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünkü maçı kazandıran adamdı, en iyisini de geçtim.

      Sil
  4. Ve ısrarla 29 yaşındaki Belhanda gitsin de yerine 31 yaşındaki Banega gelsin diye ısrar eden tipler oluyor.Avrupa standardında bir süpürücü almalıyız ve böyle birini aldığımız zaman Seri'nin de Belhanda'nın da katkısı 2 katına çıkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aralarında büyük bir uçurum da yok. O ısrarı asla anlamayacağım.

      Sil
  5. Bu sezon farklı bir görev vermiştir ona belki Fatih Hoca. Defanstan top çıkarma işini Seri yaptı. Belhanda ve Selçuk da ileriye daha çok gittiler bu maçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk gitse de verimli olmadı. Bakalım, orta saha tercihi ne yönde olacak.

      Sil
  6. Futbolun bir takim oyunu oldugu cok hizli unutuluyor. Bir oyuncunun yapabilecekleri yada yapabilmeyecekleri istisnasiz bir sekilde diger oyunculara bagli. Nedense Podolski bu takimdayken yüzde yüz verim alamadigimizi etrafindaki oyunculara hesap ettigimiz kadar Belhandaya bu kadar kredi verilmedi. Ilginctir, bazi oyuncular max performanslarina ragmen sevilmez ve bazilari son derece vasat ve ortalama bir gayret icerisinde pek konusulmaz. Bunun sebebi herhalde oyun bölgesinden bölgesine degisen oyun ve organizasyon gücü olsa gerek. Kisacasi orta saha nin durumu acil bir darlik icindeyken, kanatlar ve bekler zenginlik ve bolluk abidesi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podolski'nin ismi var çünkü, sosyal medyayı kullanıyor. Belhanda o kadar baskın değil ama sinmedi, bu büyük bir artı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir