25 Ağustos 2019 Pazar

Belhanda'nın olası transfer durumu, sakatlık konusundan bağımsız gelişir


Polemiğe girmeye hiç niyetim yok. Şöyleydi, böyleydi konusu değil yani. Belhanda'nın futbolculuğunu, futbolunu pek konuşmayacağız. O konuda yazılanlar yazıldı, zaten benim fikrimi biliyorsunuz. Ben de "yorum" kısmında yazan arkadaşların ne düşündüğünü biliyorum. İşin içinden dün çıkılamadı, bugün de bir şey değişmez.

Belhanda'yı beğenirim, takımın da yeni dönemde en önemli kozlarından biri olarak devam edeceğini düşünüyorum. Fatih Hoca da tutuyor ve çok sevdiği bir isim. Nzonzi transferi Seri'yi, Seri'nin de kendi pozisyonuna geçmesi Belhanda'yı yükseltecek. Seri / Belhanda iki "yaratıcı" isim. Seri'nin pas kalitesi, Belhanda'nın da temposu yüksek.

Bu hat da Belhanda'yı hücuma daha fazla atacak, rakip ceza sahası çevresinde (hatta içinde) oynamasını sağlayacak ve topla dikine daha çok gittiğini göreceğiz. Bir bütün olarak bakıyorum, orta sahada x ismi konuşurken etrafını da konuşmamız gerekiyor. Nzonzi hamlesiyle birlikte orta sahada tüm taşlar yerine oturdu.

Bir de işin ffp boyutu var. Galatasaray futbolcu satmak zorunda ve değerini bulan herhangi bir futbolcuyu da tutma lüksünün olmadığını düşünüyorum. Mevcut eksi hane bir şekilde düzeltilir ama yeni hamleler yapılmak isteniyorsa da ciddi satış gerekecek. Belhanda konusu da böyle, bir şekilde gündeme gelir.

Belhanda için yazılan haber de "en az 13 milyon avro görüldüğü an" satılabileceği yönünde. Al Nasr'ın da istekli olduğu yazılıyor, hatta sakatlığını dahi buna bağlayanlar var. Ben buna katılmam, Belhanda sahada asla kaçmaz, oynayabilecek olsa sorumluluk alır ve oynardı. Transfer durumu bu konudan bağımsız gelişir.

Son günlere geliyoruz, haliyle de mevcut yönetime güvenilmiyor. Gidenin yeri son günlerde zor dolar, bu konuda iyi sınav veremedikleri de net. Şu gün "x giderse" üzerinden plan varsa iyi bir şeyler olabilir. Doğaçlama sağa sola saldırılırsa ise mevcut parayla anlamsız isimler gelir, zarar ederiz. Ocak ayının forvet süreci unutulmasın.

Galatasaray'ın eksi haneyi bir şekilde telafi edebileceğine inanıyorum. Hamle yapmak için ise bonservis girdisi lazım. Galatasaray'ın yerli olarak stoper ve 6 / 8 hamlelerine ihtiyaç duyduğuna inanıyorum. Taylan Antalyalı, Mehmet Özcan, Kaan Ayhan gibi isimleri alabilmek gerekir. İddialı gençler lazım, bazı pozisyonlarda mutlaka alternatif üretilmeye devam edilmeli. Tabii Belhanda gidecek olursa da o pozisyon çok ciddi bir transfer isteyecek.

8 yorum:

  1. Giderse yeri zor dolar. Piyasada pek Belhanda tarzı futbolcu da yok şu an bize gelebilecek.
    Beşiktaş'ta oynamiyorsa Oğuzhan düşünülebilir

    YanıtlaSil
  2. 5 gün içinde bu yönetim yerini asla dolduramaz. yanarız valla giderse.

    YanıtlaSil
  3. Kalmalı. Falcao gelmesin kiralık forvet alalım yunus satilsin şimdilik dileklerim bu kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalacak gibi de duruyor aslında, ben ihtimalleri düşündüm.

      Sil
  4. Diagne gitse de gitmese de Belhanda veya Marcao'nun satılacağını düşünüyorum ben.Gelen parayla Taylan ve Mehmet birlikte alınmalı taş çatlasa 4 milyon euroya biter ikisi.Kaan zor bence çünkü kulübü fazla isteyebilir.Belhanda giderse de ben yerinin doldurulacağını pek düşünmüyorum bu saatten sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satarsın da yerlerini şu gün dolduramazsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir