18 Ağustos 2019 Pazar

Bu ortamda performans göstermek zor ve oynamayan adama "neden" diyemem


Denizlispor maçında Diagne'ye kızmam. Saha içinde kızılacak ya da eleştirilecek son isimlerden biri. İstenilmediğini bildiği bir yerde. Gönderilmek isteniyor, belli ki takım içinde de bir soğuma var ve bu şekilde oynamaya çalışıyor. Bu ortamda performans göstermek de zor. Oynamayan adama "neden" diyemem. İstemediğimi açık şekilde dile getirmişim.

Denizlispor karşısında 11 başlaması doğal. Forvet rotasyonun şu aşamada sıkıntı ve Diagne'yi de iyi kötü piyasa yaptırma derdindesin. Fiorentina karşısında da bu yüzden 11'di. Süreç o kadar kötü yönetildi ve futbolcu yerin dibine sokuldu ki biraz olsun kurtarma derdindeyiz. Bu maçlarda biraz olsun sivrilebilse yeniden bir heyecan doğabilirdi. Şu ortamda imkansız olsa da.

Arsenal - Burnley maçında Lacazetta'nın attığı goldeki vuruşuyla, Diagne'nin Denizlispor karşısında 5. dakikadaki vuruşu benzer. Hatta Diagne daha rahat diyelim. Kaçırdı, yapacak bir şey yok. Falcao biraz da burada farkı olacak. 5. dakikada kaçan pozisyon yüzde 95 gol olacak. O pozisyon da gol olsa belki de maç için başka bir senaryo yazacaktık.

Yine de hareketliliği fena değildi. Takım çok kötüydü ve top ona bir türlü gelmedi. Sağa sola deplase olmaya çalıştı, kendini gösterdi ama topla buluşmadığı için etkisiz göründü. Zaten kısır kaldık, 2 tane pozisyon var. Bir de penaltı ve yine Diagne imzası. Diagne'yi geçen sezon eleştirirken "golleri hep penaltı" diye yazan çoktu. Oysa o penaltıların kazanılmasında hep bir Diagne imzası mevcuttu.

Oyundan çıkışı da mantıksızdı. Ahmet Çalık'la değiştirildi ve o dakika beraberlik mesajı verdik. 10 kişi ve bu kötü oyunla da skoru koruyamamaktan daha doğal bir şey yok. Diagne her şeye rağmen orada bir etkiydi. Bu da son maçı oldu gibi. Ertesi hafta kadroda olmasını dahi beklemiyorum. Tabii bunu Falcao gelecek diye düşünerek yazıyorum.

Maç sonunda da takım otobüsüne binmemiş ve özel olarak ayrılmış. Bağ koptu, bir daha geri gelmez. Haliyle de yarın için Diagne'nin kazanılma ihtimali kalmadı. Olur da satılamazsa diyorduk ya, artık bir şekilde gidecek. Bakarsınız son gün ffp dengesi adına x Arap kulübüne yüksek bedelle kiralanabilir bile. Olacağı bu, artık Diagne dönemi bitmiştir.

22 yorum:

  1. Eger kiralama olursa rezalet olur,adama 13 m para verdin gidip 3 e kiralarsan skandal olur,he zorunlu satin alma opsiyonlu kiralanirsa bir arap kulubune orasi ayri ama mutlaka en az 8-9 a bari satmalayiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'e gider ffp açığı kapanır ama opsiyon konur. Yapacak bir şey olmayınca yol bu.

      Sil
  2. kafadan bi problemi var ama bence kesinlikle iyi golcü. beslenildiğinde iş yapmama ihtimali yok. adı üstünde rekortmen kral. kendi malımızı hem yönetim hem taraftar olarak çok güzel değersizleştirdik, bravo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takımda sistem yok. sistemimizin adı sistemsizlik. bu yüzden feghouli gibi yetenekler maçları kurtarıyor. onlar olmaz takke düşüyor kel görünüyor.

      Sil
    2. Asla kötü değil. Değerli bir forvet, en kötü halinin dahi yararlı olduğu yerler var.

      Sil
  3. Geçen 1.5 sezonun en iyi oyuncularındandı, bizim sisteme uygun bir adam değildi pek, sırıtıyordu, ama faydasını da gördük açıkçası. Kalırsa Falcao ile beraber yine katkı verebilir SüperLig'de kestirip atmamak lazım, hele de satamıyorsak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ek olarak Diagne gibi ligde kendini kanıtlamış bir oyuncunuz varsa, ceza sahasına girmek zorundasınız mümkünse dikine ve kısa paslarla, yoksa oyuncudan faydalanamazsanız. Hava topu hakimiyeti yüksek bir oyuncudan değil bu adamın ceza sahası içinde topla buluşması gerekiyor ve bitiriciliğini konuşturması gerekiyor. V-stili 4-5-1 sistemi için uygun bir oyuncu değil hatta tek forvet olarak da uygun bir oyuncu değil. Fakat Falcao ile beraber oynayıp 4-4-2 veya önceki yorumlarımda da bahsettiğim gibi kısa pasa dayalı 4-1-2-1-2 sisteminde muazzam etkili iş yapma potansiyeline hala sahip. Takım 3-5-2 ye bile dönebilir aslında ama şu anki 3 lü orta sahalı V-stili 4-5-1 kesinlikle bize uymuyor.

      Sil
    2. Sisteme uydurmaya çalıştık, bence etki de gösteriyordu ama kafa sıkıntılı, çabuk koptu.

      Sil
  4. Taraftar ile bagini koparip ayrilanlar yada bagi koparip sonradan düzeltenler serisi cok enteresan olur. Ne isimler geldi aklima :)) özellikle son senelerde bu taraftarla yildizi tam barismayan bir kac oyuncu oldu gibi. Sosyal medya sagolsun herkes hizli malum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonradan düzeltenler kim düşünmem lazım, şu an saat geç oldu :)

      Sil
  5. Forvete top mu geliyor alan mı açılıyor savunmanın dengesi mi bozuluyor da forvete laf ediyoruz.

    Suçlanacak forvet varsa denizli forvetidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. falcao gelsin yine tepki olacak. "adama top gelmiyor" diyeceğiz. çünkü takımda oyun sistemi yok.

      Sil
    2. Bekleyeceğiz, düzen oturur. Az zaman. 2 senedir bekliyoruz demeyin, bu yapı başka.

      Sil
  6. Ben farklı düşünüyorum oyuncunun değersizleştirilmesi gerçekten büyük hata yalnız herkes farkında ki bu adamla bizim yıldızımız oyun tarzı anlamında asla barışamaz top gelmedi diyoruz evet de gelse ne olacak ya ağzına orta atacaksın vuracak ya topu iyi kullanmadan birine verecek alsa ayağında tutsa biraz etki yaratsa neyse ancak saç baş yoldurur piyasası malesef hiç edildi bence oynatarak daha da değeri düşecek bu saatten sora inanmıyorum samimi de değil zaten transferi hataymış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi nokta koymadan bu yorumu nasıl yaptın :)

      Sil
    2. Bir türlü gitmedi gidemedi ona mı çok doldum bilmiyorum:)

      Sil
  7. Ahmet Calik daha neden takimda tutuluyor? Yahu kadroya bile girmemesi gerek. Stopersizlik demesin kimse. forvet ararken gol kralli Gomis gøndermis takimiz. Stoperde sorun yasamadigimiz halde 3 tanse as stoperimizi Ozan-Serdar-Maicon 1 ay icinde gøndermis takimiz. Ønlibero alinmadan Fernandoyu gøndermiz takimiz. Biri de bana aciklasin, gecen sene yedek stoperin yedegi olan Ahmet Calik neden hala takimda? Sanki o oynayinca gol yemiyoruz. Linnes bile stoper oynar Ahmet'en ønce. Kadro disi birakmak bu kadar mu zor? Yada kendine kulup bul demek? Martin Cacares bosta arkadas. Hem sag bek. Hem stoper. Hem orta saha. Al sana joker. Sakat hali bile Ahmet'en iyi. Valentin'in kontenjanini øyle doldur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutuluyor, çünkü talibi yok demek ki. Ayrıca stoper yedeğin yok, gitse kim bekleyecek :)

      Sil
  8. Bir sezon önce 30 gol atmış bir adam ancak bu kadar degersizlestirilir. Oyuncu satma işini pek beceremiyoruz. Dediğin gibi adam hic oynamasa hakkıdır yine de

    YanıtlaSil
  9. kiralık veya satılık bir şekilde elde çıkartmaktan başka çare yok. Diagne en başta mental olarak sorunlu bir oyuncu. Gamsız, umursamaz. Aidiyeti yok. Şampiyonluk kutlamasına bile katılmadı, önemli çünkü onun için. Takım oyununda, kendisini bir takıma ait hissetmiyor. Oyun tarzı vs. olarak da bence bizim aradığımız tipte bir oyuncu değil ama bundan öte yukarıdaki kişilik özellikleri ve karakteri Galatasaray'da başarılı olmasını mümkün kılmaz.
    Galatasaray'ın özellikle tarihsel ve genetik olarak futbolcu satma konusundaki beceriksizliği, elindeki değeri mundar etme maalesef değişmez bir gerçek olarak Diagne'de de çalıştı. Nasıl ki winner'sak, iş son haftaya, finale kaldıysa favori isek, bu konuda da maalesef beceri yoksunuyuz. Yıllar geçiyor, kişiler, yönetimler, idareciler değişiyor ama bu işi beceremiyoruz. Fenerbahçe, öyle veya böyle benim paramla 2-3 milyon € bile etmeyecek bir çocuğu 16'ya sattı. Ama Ali koç alengir yaptı ya da harbiden sattı. İşte geçen sene biz gol kralını 6'ya satarken, Üstelik Gomis gibi isimli, marka bir gol kralını, Fener Guliano denen kimsenin tanımadığı bir oyuncu ile Joseph'i 12'şer milyona sattı. Beşiktaş'ın 4-5 senedir yaptığı satışlar ortada. Trabzon bile harika satışlar yapıyor. Başakşehir Cengiz'i 15'e sattı vs... bir tek biz beceremiyoruz. 30 milyon € edecek 18 yaşındaki, alt yapından çıkma Ozan'la uzun vadeli pro sözleşme bile yapmayı beceremeyip onu bile menajerlere kaptırmayı başarabiliyoruz. Ozan'ın inadı olmasa Şchalke 7 milyon € verip pekala Ozan'ı alırdı.
    Velhasıl, bir şekilde mucize olsa ve Diagne hemen gitse. En azından ordan gelecek para ile belki takıma bir stoper veya yedek golcü hamlesi yapma imkanımız doğar. Zaten bildiğim kadarı ile -2,9 milyon € bakiyemiz var. Her halükarda birini elden çıkartmamız şart.
    Takım stoper diye bağırıyor. Yedek golcü yok. Bekler de sıkıntı var.
    Ümit ediyorum, ya da öyle olmasını temenni ediyorum ki Nzonzi'nin takıma katılması ve Seri'nin ideal yerine geçmesi ile birlikte özellikle stoperlerin ve beklerin performansı artacak. Bu yerleşim hataları, bireysel hatalar, beklerin hareketsiz ve çekingen oyunu bitecek. Eğer Nzonzi etkisi ile bu da olmazsa o zaman bu sezon bize ızdırap olur.
    Artık Fatih Hoca'nın kafasında nasıl bir oyun varsa, bu oyun artık olsun. 1,5 senedir kendine ait olmayan ve kendi kurmadığı takımlarla oynadı ama artık ne oynatacaksa buna kesin karar vermeli.
    Ben sahada Jimmy, Ahmet Çalık, Selçuk gibi yetersiz oyuncular istemiyorum. Çok övülen Jimmy dahi bu takımda ancak son 15 dk ve Türkiye kupasında oynar. Kimse kendini kandırmasın. Bizim hala emre mor dışında kalite yerli bir oyuncumuz maalesef yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne son günlerde de olsa - ffp hamlesi adına kiralık gidebilir. Aidiyet, bağ kalmadı maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir