2 Ağustos 2019 Cuma

Bu saatten sonra iş Emre Mor'da


Mali detayların dün açıklanmasını beklesem de bugüne sarktı. Şartlar beklediğim gibi değil, önce onu söyleyeyim. 600 bin avro kiralama bedeli ve 8 milyon avro'luk satın alma opsiyonu var. Futbolcu da yıllık 725 bin avro kazanacak. Kiralama süresi 1 yıl ve satın alma opsiyonunun son tarihi 31 Mayıs 2020.

Temmuz ayının ilk günlerine gittiğimizde çok daha makul şartlar oluşmuştu. Ya da bize öyle lanse edilmişti diyelim. Emre Mor'un 1.2 milyon avro yıllık ücret alacağı ve Celta Vigo'nun ise sonraki satışa yüzde 50 pay koyarak futbolcuyu bırakacağı yazılıyordu. Bu şartlar konuşulunca da bir anda insanlar coştu ve Celta Vigo "biz ne yapıyoruz" noktasına geldi.

Bugün için beklediğim şartlar ise farklıydı. Celta Vigo'nun 1 milyon avro kira bedeli alacağı ve satın alma opsiyonunun 6 milyon avro olacağı söyleniyordu. Gerçi arada çok fark yok ama ffp sarmalında da Emre Mor'un 8 milyon avro'luk opsiyonunu kullanmak zor. Yine ciddi bir satış gerekecek. Tabii her şeyden önce Emre Mor kendisini kanıtlamalı.

Yıllık ücreti müthiş, kira bedeline de takılmıyorum. Galatasaray'da maaş konusunda iyi işler yapılmaya başladı. Emre Mor'un ücreti de diğer alternatif yerlileri üzmeyecek cinste. Futbol oynamaya geldiği her açıdan belli, zaten bu da son şansı. Yaşı 22 olsa da birçok fırsatı tepki ve x futbolcunun tüm kariyerinde yaşayacağı sorunları şu kısa dönem içinde yaşadı.

Emre Mor'u parlatmak gerekiyor. Olası parlamanın ardından x bir takım çok daha ciddi teklif yapar ve opsiyonu kullanılarak daha büyük rakamlara satılır. Emre Mor gibi bir ismi geliştirdiğinde de, kendi futbolcusunu parlatmak isteyen takımlar senin kapına gelir. Denayer ve Onyekuru gibi iyi sınavlarımız var, Emre Mor da onlardan biri.

Galatasaray'ın bu işten zararı olmaz. İş Emre Mor'da, kendisini yeniden kanıtlamak ve ayağa kalkmak zorunda. Fatih Hoca onun adına yeryüzündeki en iyi teknik adam, eminim ki farkındadır. Galatasaray'a gelmek için çok çabaladı, hatta bu transferi de aklımıza o soktu. Planlar arasında yoktu, daha soğuk bakılıyordu ama Emre Mor, Fatih Hoca'yı inandırdı. Hayırlısı olsun diyelim.

9 yorum:

  1. Oyuncu satma konusunda katilirim ama onyekuru,denayer gibi oyunculari emre mor acayip top oynarsa alinir bonservisi ki Gs nin falcao disinda artik yasli oyuncu almamasi lazim,oldukca yaslandik zaten vitrine cikartacagin minimum 3 oyuncu var digerleri performans transferi o yuzden geri donusumu olacak transferler cok kiymetli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almayalım da ffp sarmalında bonservis vermeden de yaşlı isimleri alabiliyorsun :)

      Sil
  2. Kötü bir anlaşma net. Neden? Mali olarak iyi ama anlamsız oldu kiralama süresi 1 yıl olunca.

    Bu sezon 14 yabancı zaten yerli sıkıntısı yok. Emre yi değerli kılacak yerli pasaportu 2020 den sonra lazım.

    Bu sene 14 yabancılı sezonda,Celta Vigo fener ve bjk için Emre Mor Türkiye ligi testini yapacağız. Tutarsa almak istersen 8m vermek zorundasin. Idare eder oynarsa 8m verilmez ama 2020 de yerli oyuncu kalsın dersen bjk fener ile birlikte rakabete girersin avantajlı olan Celta Vigo olur.

    Bonservisini almasan bile 2 yıl kiralama çok ama çok önemliydi. Yabancının muhtemelen 8+3 e döneceği sezon sezon elinde Emre olacaktı. Bu sözleşme şartlarında ise kısıtlama geleceği sezon kirası bitmiş test edilmiş Celta oyuncusu Emre peşinde koşturursun.

    Opsiyon ancak çok iyi oynarsa makul denebilecek seviyede. 8m çok fazla.

    Olacağını söyleyeyim Emre ortalama oynayacak ama bir yerli için iyi denebilecek seviyede. Deniz Turuc e 3.5 çok derken ortalama Emre Mor performansı için 8m vermen gerekecek. Vermezsen 8 bu sefer bjk fener gs kim fazla verirse o alacak 2020 de Emre'yi.

    Anlamayan olacağı için 2 defa anlattım inş anlaşılmıştır. Çok güzel güzel sinirlendim. 3 hafta önce basına zamansız sizdiranlara imza olmadan Turkiyeye getirenlere ve bu hafta 1 yıllık kiralamayı kabul edenlere. Aferin devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 milyon opsiyon çok görünse de anlaşma şartlarını çok başarılı buldum. Yerli sıkıntısı var, özellikle kulübede. İlk 11'i bütünüyle yabancıyla tuttuğun an kulübede sadece 1 yabancı olabiliyor. Biz bu durumun geçen sezon çok sıkıntısını yaşadık.

      Sil
    2. 2 sene kiralama için diretmeliydik.

      Sil
  3. opsiyon zorunlu değil inşallah??

    YanıtlaSil
  4. Fenerbahçe deniz turuc'u aldı galiba 3m bonservis. Seneye kontenjan gelecek fener iyi yerlileri toplamaya devam ediyor. Fenerasyon Vedat Muriq için yönetmelik değişikliği yapar muhtemelen.

    Aldığımız genç yerliler Okan ve 1 yıllık kiralık Emre Mor. Seneye fenerbahçe emre mor icin devreye girer 8 e almak zorunda kalırız. Ne diyeyim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türüç'ün bonservisi neyse de kendisine 1.6 milyon avro verilir mi, yapma etme. Emre Mor'u çok daha düşük maliyetlere getirdin. Elinde Jimmy Durmaz var yine. Opsiyon sende, kimin devreye girdiğinin önemi yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir