16 Ağustos 2019 Cuma

Denizlispor maçındaki en önemli eksik Fatih Terim'in yokluğu


Denizlispor maçındaki en önemli eksik Fatih Terim'in yokluğu. Fatih Hoca'nın saha kenarında olmadığı her maçta zorlanıyoruz, rakipten bağımsız bir yorum bu. İş teknik heyete geliyor yine. O konuda da maalesef umutlu değilim. Hocanın yokluğunda birçok önemli sınav verilse de 1-2 tanesi hariç iyi sonuç alınabilen pek maç yok. Denizlispor karşısında kayıp yaşamamayı dilerim.

Denizlispor yeni bir takım ve birçok transfer yaptılar. Takım halinde hareket etmeleri mutlaka zaman alacak. İyi bir kadro kurduklarına inanıyorum, Denizli'de avantajları da büyük, ilk haftalar da genellikle sürprize açıktır. Yaz ayları, sıcak hava, Galatasaray'ın da eksikleri derken sorun yaşamaya çok müsaitiz. Hocanın da yokluğu büyük etmen olabilir.

Ayrıca biz de hazır değiliz. Hazırlık maçlarının genelinde istenilen görüntüyü verdik diyemem. Gerçi arayış içindeyiz, özellikle orta saha tarafında. Seri'ye yer arıyorduk, 6 mı 8 mi derken Nzonzi transferiyle birlikte 8 olmasına karar verdik. Doğru karar, Seri'yi 8 oynatarak çok daha güçlü bir yapımız olacak.

Feghouli'nin yokluğu da sorun olabilir. Geçen sezonun kısır haftalarının kurtarıcısı, takımı ayakta tutan ismiydi. Yorucu bir Afrika Kupası geçirdi, tatilden erken döndü ve şanssız bir böbrek taşı ameliyatı geçirdi. Buradaki avantaj Jimmy Durmaz ve Emre Mor'un hazırlık maçlarındaki iyi görüntüsü. İkisinden biri 11 oynar, favori isim de Jimmy Durmaz.

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Donk Seri Belhanda
Jimmy Diagne Babel

Farklı bir 11 düşünmüyorum. Jimmy Durmaz mı Emre Mor mu diye sorulur, orada da tercih belli gibi. Emre Mor bir süre daha hamle oyuncusu olarak devam eder ama bu görüntüsü devam ettiği sürece de ilk tercihlerden biri olabilir. Diğer isimlerin ise yerini garanti görüyorum, değişiklik olmayacaktır.

Diagne de 11'deki yerini alır. Destek olmamız lazım, en azından takımdan ayrılana kadar. Yaz dönemi boyunca Diagne'yi aşağı çektik, olan piyasasını da öldürdük. Bugün mecbursun işte, 11 oynatmak zorundasın. Babel'in forvet başlamasını beklemiyorum, sol kanatta oynayacaktır. Başka da alternatifin kalmıyor, en azından bu haftalar Diagne'ye muhtaçsın. Umarım iyi sınav verir ve onun golleriyle kazanırız.

Bu haftanın sonunda Nzonzi ve Feghouli gibi isimler 11'e katılıyor mesela. Orta saha ve hücumdaki seviye doğal olarak yükselecek. Olası bir Falcao hamlesi de bekleniyor. Sonra da tüm taşlar oturuyor işte, en azından ilk 11 tarafında. Alternatif olarak da bazı pozisyonlarda fena durumda değiliz. O alternatiflerden Jimmy Durmaz ve Emre Mor, Feghouli'nin yokluğunda kalite yükseltebiliyor.

16 yorum:

  1. hocanın ruhu yeter..diagne 2gol atsında buzlar çözülsün

    YanıtlaSil
  2. Yuto yerine omer,stoperlerden biri kesilir ahmet calik oynar,hoca performansi dusen oyuncuyu genellikle kesiyor ve yerine oynattigi oyuncunun nasil bir seviyede oldugu onemli degil,feg den memnun degildi yerine feg in ceyregi etmeyen sinan oynadi mesela,akhisar maci da kotu gecmisti gecen sene,gomis,belhanda ve feg direk kesmisti hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbiri olmaz, ideal 11 sahada olur. O geçen seneydi, bugün başka.

      Sil
  3. eskiden FM de Okan Buruk hocayi fiyati ne olursa olsun Assistant Manager olarak istiyordum. Her transfer sezonunda kapisini calardim. Cok yakisirdi cünkü :)) Bugün onu Fatih Terim hocanin yoklugunda saha kenarinda görmek ne güzel olurdu. Fatih hocanin bir gün birakacagi bayragin en uygun halefi bence. Maalesef bu konuda biraz zayif olmamiz ile beraber teknik heyetimizin daha güclü olmasini dilerim. Fatih hoca ile calisabilecek daha kaliteli ve uygun teknik adamlar vardir bundan eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim fm'de ilk icraatım tüm staff'ı kovmak oluyor :)

      Sil
  4. 10 yıldır hatta daha uzun zamandır yabancı yerli hoca onca oyuncu degisiyor ama sahada ne yaptığını bilmeyen birbirinden kopuk bir takım görüntüsü değişmiyor.

    Başlarım sol stoperinden ayak tekniginden önce stoper iyi stoperlik yapacak dengeli olacak kuvvetli atletik olacak ve basit hata yapmayacak. Dünya kadar tandem sayarım Baresi Bergomi den popescu bülent e çoğu ikiside sağlak.

    Marcao yeni değil, savruk, stoper olarak yaşına ve melez bir stopere göre atlet sayılmaz laubali saha içi saha dışı kilolu ve kendine kötü bakıyor. 10m veren varsa satılsın.

    Seri budur pas adamı dribling yapmaz bizim gibi fundamentali zayıf taktiği zayıf takımda o kadar faydalı olmaz. Bizden pas takımı olmaz, önce taktik ve fundamental antrenörü alalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'yi 8 kullanmazsak çok yazık olacak. Bizden pas takımı olur, yapı uygun ama temposuz, bu kadar hareketsizlikle imkansız.

      Sil
    2. Abi boşa kaçan yok, carole ilk geldiğinde ne güzel kaçardı kimse pas atmazdı.

      Boşa kaçan olsa topu atacak olanın haberi yok görünceye kadar rakip kapıyor pas kanalını. Antremanda bunu çalışmıyorlar mi? Yazılacak dolu ayrıntı var. Duran toplar kornerler, kontralar.

      Sanki ilk kez birarada oynuyorlar. Kimse diğerinin ne yapacağını bilmiyor rakip oyuncu gibi seyrediyor.

      Bu kadar hareketsiz olursan ancak yan pas yaparsın. Calim atip verkaç yapmaya çalışırsın o da bir yerde tıkanıyor.

      Sil
    3. Çok hareketsiz kalıyoruz. Bekler koşu atmıyor, oysa öyle mesafeler var ki. Merkeze çok takıldık ve orada herkes hareketsizdi. Yerleşim haritasını yazdım yarın için, daha detaylı konuşuruz.

      Sil
  5. 2-0lık yenilgiden sonra bence diagne de kredisini tüketti,satılıp hemen bir stoper alınmalı,adil rami boşta bu saatten sonra daha iyisi de alınamaz,marcaodan iyidir,takımda çok fransa orjinli var,adaptasyonu da çabuk olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç sonunda da takım otobüsüne binmemiş zaten. O bağ kopalı çok uzun zaman olmuştu.

      Sil
  6. her şerde bi hayır var derler ya.çok hayırlı bir yenilgi,diagne ile olmayacağı sonbirkez daha görüldü,marcao ya alternatif gerektiği herhalde kabul edildi ve ziraat kupası dışında bidaha asla selçuğu görmek zorunda kalmıycaz,çile bitti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders alırsan hayırlı tabii. Hazırlık maçlarında da böyle diyordum ama pek ders alınmamışa benziyor :(

      Sil
  7. madem bu kadar kardeş klüp olduk diagne niye monacoya satılmıyor anlayabilmiş degilim..falcao ve bir stoper alınabilir.birde marcao dos tuda sonradanmı stoper yapıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamlar da görüyor, izliyor. Sorunlu birini almak isteseler Balotelli'ye falan giderler :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir