1 Ağustos 2019 Perşembe

Erencan Yardımcı için erken olabilir ama Ali Yavuz Kol 18 yaşına geldi, zamanıdır


Geçtiğimiz yıl bugünlerde Ali Yavuz Kol'un "fiziği" üzerine konuşuyorduk. Bir fotoğrafı vardı, fiziğinin ne durumda olduğunu ilk olarak orada gördük. Yaşına göre en büyük artısı da bu güçlü fiziği. Kendi yaş grubunda takımın "Hulk'u" gibi hareket ediyordu ve farkını bu şekilde ortaya koydu. Ne kadar yetenekli olursanız olun, üst seviyede fizik çok şey demek.

Galatasaray'ın yetenek bulmakta sorunu yok. Alt yaş gruplarında birçok isim var. Çoğunu da uzun zamandır bekliyoruz ve neden şans bulamadıkları üzerinden yorumluyoruz. Israrla söylüyorum, formayı hoca değil, o futbolcu hocadan alacak. Formayı aldığında hoca ısrar eder, futbolcu hata yapsa da asla geri adım atmaz.

Ozan Kabak'ı izledik. A takıma adım attığında fiziğiyle de hazır durumdaydı. Gelişimini de burada paylaştım, 1-2 yıl içinde geldiği noktayı gördük. Yetenek önemli ama bu yeteneği fiziğiyle harmanlamayı başaran gençlerin şansı büyük. Bu seviyede onların tutunabileceğini düşünüyorum. Ali Yavuz Kol da bu anlamda parlıyor.

Galatasaray'da forvet için Falcao'yu konuşuyoruz. Ona alternatif olarak da ya yeni bir yabancı, ya da Babel'i alternatif olarak düşünebilirsiniz. Yeni bir yerli forvet hamlesi ise gerçekleşmez. Bunun nedeni de Ali Yavuz Kol ve Erencan Yardımcı gibi futbolcular olacak. Erencan Yardımcı için biraz erken olabilir ama Ali Yavuz Kol 18 yaşına geldi, zamanıdır.

Fiziği zaten ilk sırada. Çok da yetenekli ayrıca, teknik özelliğini de ön plana çıkarmak lazım. Ayrıca bir o kadar hareketli, kızlı, her iki kanatta da oynayabiliyor. Noksanı ise biraz bitiricilik olabilir sadece. Bunu da çalışarak geliştirecektir. Bu seviyede ayakta kalabileceğini ve rotasyonun iyi bir parçası olacağına inanıyorum.

Hazırlık maçlarında dikkat çekti. Gençleri konuşurken, ilk 3 isim arasına rahatlıkla yazarım. Oyuna her dahil olduğunda etki etti, enerji ve hareketlilik getirdi. Bordeaux maçındaki pozisyonu hatırlayın, düşürmeye çalışılsa da ayakta kalıyor, yıkılmıyor. Bitiriciliği de biraz yükselttiğinde çok iddialı bir forvet olacak.

8 yorum:

  1. Ali Yavuz 2 senedir hazir durumda.Ancak bir turlu gereken sansi bulamadı.Keske Sinan,Mugdat ta harcadigimiz zamani ona verseydik.Fizigi,teknigi,soguk kanliligi artilari bence.
    Yunus da kredisini doldurdu bence.
    Bazi gençlerin sozlesmelerinde cikis maddeleri olmasi dengelerini bozdu sanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır durumda ama bu denli olgun bir futbolu yoktu. Fizik diyoruz da, her şey fizik değil :) Her şeyin yetenek olmadığı gibi.

      Sil
  2. önce fizik. ali'de de bu var. cılız tiplerle olmaz bu iş. bu nedenle ali'ye güveniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güveniyorum. Yeteneği de üst seviyede, olgun bir futbol oynamaya başladı.

      Sil
  3. Zamanı denilen her oyuncuyu koymak lazım sahaya transfer edecek oyuncu aramak yerine en mantıklısi bu

    YanıtlaSil
  4. Fiziğinin yanında hantal da değil alıp götürebiliyor ki bu da önemli.Başlarda Erencan forvet rotasyonunda olur diye düşünsem de Ali Yavuz biraz daha önde duruyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir