19 Ağustos 2019 Pazartesi

Falcao / Slimani rotasyonu gibi bir ihtimal olsa ne düşünürsünüz?


Lig adına geçen sezonun en büyük hayal kırıklığı. Slimani'nin Türkiye Ligi'nde başarısız olacağı aklımın ucundan dahi geçmemişti. Geçen sezon Fenerbahçe genel olarak kötü olsa da o tablonun en büyük hayal kırıklığı da Slimani olmuştu. O dönem biz de forvet arıyorduk ve Slimani'yi Fenerbahçe'nin kiralaması beni kızdırmıştı.

Sezon bittiğinde ise bizim Muğdat Çelik'in Slimani'den çok daha fazla golü vardı. Üstelik kıyaslanmayacak derecede az maç oynamasına rağmen. Burada Muğdat Çelik'i küçümsemiyorum, örnek vermem maç sayısından kaynaklı. Sezonun son döneminde de Slimani'nin yüzüne bakılmadı bile. Açıklanmasa da yüksek bir kira bedelinden bahsediliyordu. 

Yine de kalitesinden kuşkum yok. Fenerbahçe günleri gözümün önünden gitmese de Slimani'nin oyun tarzı tam bu ülkenin kalemi. Hatta Fatih Hoca'yı düşündükçe de ideal forveti. Fernandao'nun dahi sürükleyebildiği bir lig oynuyoruz. Fizik gücü ve çalışkanlığıyla büyük işler yapmıştı. Slimani de fizik gücü ve çalışkanlığıyla öne çıkar ama çok daha yeteneklidir. Sporting günlerini hatırlıyorum da çok da büyük bir bitiriciydi.

Leicester City dönemi de tutmadı pek. Üzerine Fenerbahçe'deki kötü sezonu da ekledik ve piyasası iyice ölmüş durumda. Ciddi bir yıllık ücreti var ve kullanmayacakları bu ismi de bırakmak istiyorlar. Zararına olacak bu iş. Eminim ki Leicester City de bunu göze aldı. Alexis Sanchez gibi bir ismin bile maaşının yüzde 75'ini karşılayarak kiralayacaklar. Slimani de bu hesap.

Premier Lig'de transfer dönemi bitti. Slimani de eskisi gibi değil, yeniden ayağa kalkmak isteyecektir. Premier Lig'de şansı kalmadığı için de zararına bir yerlere gidecek. Geçen sezon kazandıkları kira bedelini hayal dahi edemezler. Slimani dahi maaşından fedakarlık yapmak zorunda, eğer oynamak istiyorsa. Biz de ffp ile uğraşıyorken yeni bir bedelsiz kiralama modeli olabilir mi diye düşünüyorum.

Falcao'yu bekliyoruz artık, o iş bitecek. Diagne'yle kopan bir bağ var, Mitroglou'yla ise devam edilmeyeceği net. Galatasaray'ın 2. bir forvete de ihtiyacı olacak ve bu iş için de bonservis bedeli verebileceğimizi düşünmüyorum. Yeni bir bedelsiz kiralama modeli konuşulabilir. İsteyeceğimizi sanmasam da Slimani adaylardan biri olabilirdi.

Gerçi Mitroglou'ndan ağzımız yandı. O da çok yüksek kalitede olsa bile kamp yemesine rağmen hazır olamadı. Slimani'yi geçen sezon izledik, görüntüsü iyi değildi. 31 yaşına da geldi, şu aşamada iyi durumda değil. Ama kalitesini, oyun tarzını biliyoruz. O kötü görüntüsü biraz da Fenerbahçe'nin konumuyla da alakalı olabilirdi. Aşı tutmadı ve başarısızlık geldi. Mitroglou başka bir tarz, Slimani bambaşka. Falcao / Slimani rotasyonu denenir mi dersiniz?

19 yorum:

  1. Slimanin kotu oynamasi fb nin kotu sezonu ile alakasi yok,herif her mac en az 2 pozisyona giriyordu kaleye bile tutturamiyordu,hic hic gerek yok aman,hem yasi da var artik Gs genc oyuncu almali takim huzur evine dondu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var, erken koptu çünkü. Ölümüne tepki yedi. Çok çalışkan bir futbolcudur, Türkiye'de o özelliklerle tutunamaması imkansızdı.

      Sil
  2. Diagne ve kostas giderse, elimizde falcao- babel-adem rotasyonu olacak; yabanci kontenjanini niye slimaniyle dolduralim? Illa bir forvet alacskssk, en azindan ileriye donuk, falcao sonrasini olusturabilecegimiz bir isme yonelmemiz gerekir, mevcut rotasyondaki zira uc isim de 30 yas ustu..
    Bence alinacak oyuncu taktik esneklik saglayabilecek ozellikte bir orta saha oyuncusu olmali; dourado gibi donem donem 3-4-2-1 e gecisimizi saglayabilecek bir defansif orta saha veya joao mario gibi 4-3-3 turevleri ve 4-4-2 arasinda mac icinde degisiklik imkani verecek bir ofansif orta saha oyuncusu avantajli olacaktir; zira merkez orta sahamizi sifirdan kuruyoruz, ve ideal oyunumuzu bulmak bazi denemeleri gerektitebilir..
    Flavius Lulianus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para var mı işte sorun o. Bonservis girdisi olsa ben de daha genç isimler düşünüyorum ama yok o para. Haliyle de bedelsiz kira kovalıyoruz.

      Sil
  3. Kostas, Diagne satılıp yerine Mitrovic, Zaza tarzı bir forvet inanılmaz işimize yarar, 11-12 senesi 4-4-2 sine bile dönebiliriz. Solda Babel sağda Feghouli. Eğer Feghouli takımda kalırsa tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarar da maliyet işte, sorun o. Ben de bu tarz isimleri isterim yoksa.

      Sil
  4. kolombiyalı rodallega yı slümaniye tercih ederim :) sturridge de ayew gibi olucak,şu sorlothu neden biz almadık diye düşünmeden edemiyor insan.attıgı gol tam falcaoluk..önce kostas gitsin,ozonu da enazından bursaya kiralayalım.sonra diagne..illa finansal fair play kuralı için satış yapmak gerekiyorsa linnes gönderilebilir.ancak oda gönderildikten diagne,daha 3yıllık kontratı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rodallega da iyi bir 2. forvet olabilirdi, keşke alsaydık :)

      Sil
    2. gs tarihinin en saçma hatası 1.7 milyona serbest kalan rodallega yerine 4 milyona eren'i almak olabilir. ne de olsa dursun özbek!

      Sil
  5. Geçen seneyi yaşamasak Falcao'nun yedeği değil partneri olsun derdim. Bu kadar büyük bir düşüş akıl alır gibi değil ama sanki kafasında futbolu bitirmiş. Afrika Şampiyonası'nda da başarılı olamadı, üstüne kupa töreninde yaptığı anlamsız hareket. Her yönden sorun yumağı olmuş eleman.
    Oyuncu tipi olarak hocanın kalemi ama artık Slimani o oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'i de partner olarak düşünüyorum aslında :)

      Sil
    2. Bu sene zaman zaman Babel'in forveti ikilediğine şahit olacağız. Emre sezon ortası gibi dönerse maç içinde orta sahadan kanada geçtiğine, Babel'in forveti ikilediğini görebiliriz.

      Sil
    3. İyi de iş görür, hatta kariyerini uzatan hamle diyebilirim.

      Sil
  6. mükemmel olur derim. zaten geçen sene slimani bizde olsaydı feghouli ve belhanda ile harika anlaşacaktı (aynı toprakların insanı olmanın da etkisi ile) şu an forvet aramıyor olacaktık. slimani'yi tekrar kiralama yolları arayacaktık.

    ama şimdi bize kostas'ın maaşı bile yüksek geliyor. slimani daha fazla ister.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Slimani geçen sezondan sonra o maaşı hayal dahi etmemeli.

      Sil
  7. İyi oynamazsa bile bile lades demiş olacağız böyle bir risk alınır mı bilemedim. Fenerbahçenin bizim eskileri toplaması gibi bir duruma düşeriz sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk tabii. Ben sattığın kadar al durumuna takılmama amaçlı yazıyorum :)

      Sil
  8. Olmaz.Gündeme de gelmez.Slimani'nin Sporting dönemi sonrası hep boş ve gittikçe de düşüyor.Falcao gelirse arkasındaki alternatif forvet maksimum 1 buçuk milyon euro alacak genç bir isim olmalı ayrıca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Monaco'ya gidiyor zaten, Falcao kapısını açacak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir