16 Ağustos 2019 Cuma

Falcao transfer sürecine sürekli bir güncelleme yapmak gerekiyor


Falcao transfer sürecine sürekli bir güncelleme yapmak gerekiyor. Lequipe'nin sürekli bir algı operasyonu yapma çabası var. Öyle ki kendilerini dahi yalanlar durumdalar. Akşam yaptıkları haberi, sabah yaptıkları haberle taca çıkarabiliyorlar. Bilenler daha iyi yazar da, Monaco'nun sahibi ne derse onu yazıyorlar gibi bir hava var.

Hem Falcao'yu elden çıkarmak istemiyorlar, hem de Falcao'nun istediğini vermiyorlar. Doğal olarak da Falcao ayrılmak istiyor. 33 yaşında ve Galatasaray'ın teklifi çok ciddi. Emekliliği garanti altına almak demek bu. Üstelik son dönemini üst seviyede geçirmiş olacak. Galatasaray'ın atmosferi ortada, ateşli bir camia. Kupalar, şampiyonluklar ve Şampiyonlar Ligi. Böyle bir veda istemesinden daha doğal ne olabilir.

Monaco, sportif direktörünü değiştirdiğinden bu yana çılgın harcamaya başladı. Onyekuru ve Ben Yedder gibi hamleler geldi, devamı da yolda. Falcao yerine bir forvet hamlesi daha yapacakları yazılıyor ki bugün yarın onun da haberi gelir. Herkes Galatasaray değil, forvet almadan eldeki forvetini bıraksın. Futbolcu ne kadar ayrılmak isterse istesin, ipler onların elinde.

Biz de süreci kötü yönetiyoruz. Sızan ya da sızdırılan fotoğraf mesela, direkt olarak Monaco'nun ekmeğine yağ sürüyor. Nzonzi transferini 1-2 gün içinde sessiz sedasız nasıl çözdüğümüz ortada. Falcao için ise sefere çıkar gibi gürültü yapıyoruz, haliyle de taraftarlar için "olmazsa olmaz" bir hedef oluyor. Bu da konuşulan paraları daha da yukarı çıkarıyor.

Katılmadığım bir şey daha var. Ben Yedder'e 40 milyon avro veren bir takım, Falcao'dan gelecek 3-4 milyon avro'ya mı bakacak deniyor. Gayet de bakacak, çok doğal. Hamit Altıntop transferini hatırlayın. Real Madrid onu bedelsiz bir şekilde almıştı ve sezonu hayal kırıklığıyla geçirdi. Onlar adına kesinlikle gönderilmesi gereken bir isim olsa da Real Madrid'e 3.5 milyon avro bonservis ödemiştik. Real Madrid muhtaç mıydı bu paraya?

Falcao transferine bitti gözüyle bakıyorum. Ahmet Bulut'un dün söyledikleri de bunu çek etti. Süreç beklediğim gibi ilerliyor. Metz maçı Falcao'nun vedası olacaktır, bu da Jardim'in özel isteği. Süreç uzadı, herkes gibi beni de sıktı ve bitecekse de uğraşıyoruz işte. Zor bir transfer, her fırsatta söylüyorum. Her kafadan bir ses çıkınca bazı haberlere inandık, beklenti anormal yerlere gitti.

Ahmet Bulut'un işin içinde olması beni umutlandırıyor. Falcao da çark edecek bir isim değil, Galatasaray için bekleyişi devam ediyor. Monaco'yla yola devam etmeyecektir ve 2. bir takım ihtimali de şu aşamada kalmadı gibi. Gelecek haftayı bekleyeceğiz, yapacak bir şey de yok. Olumlu sonuçlanacağına inanıyorum, beklediğimize de değecek.

8 yorum:

  1. Eskiden transfer yüzde yüz kesinlesesiye kadar yöneticiler asla konuşmazdi. Bu transferde ise transferi ben yaptım diyebilmek icin durmadan açıklamalar geliyor. Sürekli bilgi sizdiriliyor. Şimdi artık almak zorundayız adamı yoksa dalga konusu oluruz. Yoksa sportif anlamda olmazsa olmaz değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreci berbat yönetiyoruz, o apayrı konu ve çok haklısın. Bu durumda b planı da üretemiyorsun, üretsen dahi kimse beğenmiyor. A'ya şartlandın çünkü.

      Sil
  2. ülkemizde bu adamlan ilgili iki ayrı görüş var.bir taraf çok başarılı olucak,çok gol atıcak,gol kralı olucak diyor.olabilirse bu falcaodan çok takımın geri kalanına bağlı.sebebini birazdan anlatıcam.diger görüş adamın yaşlı oldugu ki degil ronaldodan bi yaş küçük messiden bi yaş büyük ve eski fizik gücünde veya performansında olmadıgı.dogrudur degil zaten ama adamın en önemli meziyetinin fizik gücüyle ve performansla alakası yok,altı pasta çerçeveyi bulma konusunda dünyanın en iyisi,bi iddiam var finishing istatistiginde dünyada bir numara.bu yaştan ve fizik gücündeki düşüsten etkilenen bi şey degil.menejerlik oyunu oynayanlar bilir genç bi golcü alırsın bitiricilik 20dir,diger bütün özellikleri 10üstüdür.20 sezon oynar,'retiring at the end of the season'döneminde tüm özellikleri 3e 5e düşer ancak o finishing 20olarak kalır orda,sakatlanırsa 19a düşer en fazla.bu oyunları yapanlar tamamen bilimsel mantıkla yapıyorlar.dolayısıyla falcao 40yaşına bile gelse onu iyi besledikten sonra gol kralı olur.korkmayın sakatlanmazsa bu adamın çok ekmeğini yiyeceğiz.mitroglu transferi terimin tamamen gekas pişmanlığının yanlış bir tercihe itmesi.hoca sever böyle bitirici adamları.deplasmanlarda galatasay kaleye 3defa geldi 2gol buldu bunebe dedirtecek rakiplere,içsaha da ise digerleri bencillik yapmazsa maç başına gol ortalamasının 2nin üstünde olucagını düşünüyorum,evet yazım hatası yok.eger maç kaçırmazsa sadece telekomda 30golü geçecek bu adam,deplasmanları saymıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Drogba geldiğinde ne değişti, iyi olmadı mı çoğu şey :) Böyle baksınlar. Bu tarz futbolcular seviye atlatır, huzur bozmaz.

      Sil
    2. Finishing konusuna katiliyorum. Falcao beslendigi sürece gol veya goller atar bunu bende isterim elbet ki öyle olacaktir. Fakat Falcao ile oynamanin getirdigi dezavantaj lari yada yapamadigimiz listesine ekleyebilecegimiz cok önemli noktalar var. Daha hareketli bir forvet ile cok daha farkli bir orta saha dizebilirdik ve caliskan bir hücüm tarzi ile daha fazla pozisyon üretmeye calisan ve en ucta falcaoya bakmayan bir tarz gibi gibi olabilirdi. Falcao ile oynamak bir tercihtir. Saygi duyarim ve büyük olcüde bu isin matematigini anlarim fakat falcao nun olmadiigi maclarda büyük bir eksik yasanir. Bu transfer sezonunda daha güvenilir bir sistem kurma sansi varken bence bu olay Falcao tercihi ile reddedildi. Halbuki bir Falcao yu almaktansa iki tane ortalama kalitede, genc, savasci forvet almak daha kolay olabilirdi. Umarim bu taktik ve kadro planlamasi beni üzmez. Elbette Drogba nin Galatasarayda oynadigi futbolu ile kiyaslamak büyük zevk olur fakat bu sefer orta saha miz ve kanatlarimizin efekti farkli :)) Bu seviyenin tadi güzeldir hostur ama maalesef ömrü kisa oluyor. Hadi hayirlisi

      Sil
    3. Orta saha o dezavantajları giderecek şekilde kuruldu ama, tempo ve mücadele içinde var olacaklar.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Abdürrahim Albayrak'ın bütün işlerde emeği var diye düşünüyorum ama Falcao konusu iyice şova döndü maalesef :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir