30 Ağustos 2019 Cuma

Fatih Hoca'yla alakalı okuduğum en doğru eleştiriyi paylaşmak isterim


Kaynağı unuttuğum için şimdiden özür diliyorum. Ya Ekşi ya da Gssözlük'te yazılmıştı, kaynağı bilenler yorum kısmında paylaşırsa sevinirim. Fatih Hoca'yla alakalı son dönemde okuduğum en doğru eleştiriyi paylaşmak isterim. Yorum son derece doğru ve her kelimesine imzamı atıyorum. Doğru dille, daha iyi bir eleştiri yapılamazdı.



Herkesin doğal olarak iyi futbol beklentisi var. "Gümbür gümbür" diyeceğimiz oyunu da 2.5 yıldır göremediğimize ben de katılıyorum. Gelişim gösterdiğimiz birçok nokta var, en başta da takımın "kazanan" karakterinin geri dönmesi gibi. 2 yılda gelen şampiyonluklar da çok önemli. Kimse bu takım için gelişim kazanmadı diyemez.

Geçen 2 yılda türlü handikaplarla da uğraşıldı. Bu yüzden geçen 2 yılı bir kenara bırakıyorum. Bu sezon iyi bir kadro kuruldu, son ana kadar kurulmaya da devam edecek. Falcao gibi isimleri de düşününce tüm taşlar yerine oturmuş olacak. Kazanmak elbette önemli, kötü başlangıca rağmen de en büyük favoriyiz. 

Herkesin şu an için beklentisi hem daha keyifli ve güçlü bir oyun, hem de Şampiyonlar Ligi. "Pas" temelli bir kurgu oluşturmaya çalışıyoruz, uyum güçlendikçe de taşlar daha net yerine oturur. Ama hocanın da eleştirilen bazı noktaları var. Bazı gençlere bakış açısı, Selçuk İnan ısrarı, 1-0'ın ardından kapanma isteği gibi. 

96 - 2000 dönemi için gegenpress vurgusu çok güzel. Klopp'un bugün geliştirdiği o oyunu, Fatih Hoca 96 - 2000 arasında zaten oynuyordu, hatta öncü ismiydi. Geçen yıllarda da kazandırdığı gençler üzerinden konuşuyorduk. Ozan Kabak son örnek işte. Bugün ise daha çekingen bir oyun, Konyaspor karşısında 1-0'a kapanmak ve 60. dakika ile 75. dakika arasına iyi demesi. Bunlar eleştirilir.

Eleştirilere her zaman varım, kimseyi ölümüne korumam. Ben saygıyı yitirmeyelim, üslubu koruyalım diyorum. Fatih Hoca'yı da x teknik adamı eleştirir gibi eleştiremezsiniz, bunun bir seviyesi olur. An gelir, Fatih Hoca yine yargı dağıtır, herkes özür dileme sırasına girer. Sezonun henüz başındayız. Yine de yazıyorum, bugün için "kadro" konusunda bir mazeret kalmadı.

16 yorum:

  1. Oncelikle pres yapan bir santrfor almaliydik, Gs nin en buyuk eksigi hucum oyuncularinin pres yapmamasi,babel,feg cok kaliteli,yaratici adamlar ama caliskanligi olmayan adamlar,diagne desen oyle,bir tane kazma ama mucadeleci forvet almaliydik,erencan yardimci sanslar buldu mesela hazirlik maclarinda neden peki,pres ozelliginden dolayi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muriqi iyi isimdi ama peşkeş çekildi, alamadın maalesef. Sonra da Falcao hikayesi çıktı. Falcao gelse dahi bu eksikliği mutlaka yaşayacağız.

      Sil
  2. 97-99 arasidir arkadasin anlattigi...GS i izlemek zevkti o zaman..gegenpres dediler adina sonra dogrudur, GS top kapmak icin cilginlar gibi pres yapardi sahanin her yerinde, genel prensip top neredeyse herkes orada olacak ti izlemesi cok zevkliydi...sistemi yuruten yasca genc oyuncularla baslayan prese diger usta ayaklarinda katilmasiydi 5-6 oyuncu 90 dk yi cok rahat yuksek tempo oynardi kaba tabirle amelelik yapardi ama ayaklari da cok iyiydi ndiaye gibi degillerdi topu alan mutlaka isletirdi...tüm bu caliskanligin uzerine hagi gibi bir zekayi da ekleyince voltran olusmustu o senelerde...simdi bu yazdiklarim bir kenarda dursun.... fatih terim e ben buradan hep yaziyorum, avrupa buyuk liglerini analiz ettir,orada ki genclesmeyi yeni jenerasyonu incele,alt yapiya yonel ve yeni modern anlayisla genc takim yarat, taraftar sana avans verecek korkma, takilma artik 33 luk oyunculara....bu yazdiklarimi da okursaniz aslinda terimin isinin kolay oldugunu görürsunuz cunku terim bunlari daha once 97-99 da yapti, sonucunu da gördük yine yapabilir herkes arkasinda..saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim önemli bir taktik adamıdır. Onu o açıdan vurmak isteyenlere de güzel bir yorumdu bence bu. Şu

      Sil
  3. Atalay ile Yunus son maçta bile oyuna giremiyorlarsa kadroda tutulmalarinin anlami nedir ki? Madem öyle gönder Westerlo'ya falan 0.5 milyona gitsin. Şu maçta, şu şartlarda hala Selçuktan, Jimmy'den hayır bekleniyorsa bu gençlerin yerine demek ki kalmalarinin anlami yok. Selcuktan Jimmyden 40 yilda bir gelecek 1 hayırı da genclerin yapacagi 1 hataya değişmem o da ayrı bir konu. Yani bunlar sahada ne yapiyor da Atalay yapamayacak? Iki maçta aldigimiz puan 1, kaybedilen zaman 180 dk. Gencler 180 dk tecrube yapardi yine o 1 puani alırdık.
    Ayrica pas oyunundan kasit ağır ağır top çevirmek midir, hücuma çıkışımız eski ordularin seferi gibi. 3 ayda gidiyoruz sonra da yerlesip meydan muharebesi bekliyoruz, defans da yerleşiyor oluyor sana eski usul ilerleme olmayan siper savaşı. Pas oyunu eşittir sıfır dinamizm olacaksa hiç olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum arkadaşım...çok boş pas a denk geliyor..

      Sil
    2. Atalay Babacan konusunu bilmiyorum maalesef. Ozan Kabak çat diye oynayabiliyordu, Atalay forma göremedi. Ben futbolcuda da bakıyorum biraz duruma. Daha detaylı yazacağım.

      Sil
  4. yorum gssözlük'ten hocam. :)

    YanıtlaSil
  5. hoca eskisi kadar cesur değil gibi ve şampiyonluk serisini bozmaktan korkuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cesur olmasa orta sahada Ömer Bayram, forvette Donk gibi işlere girmez.

      Sil
  6. muhammet gibi tekniği zayıf ama 90 dakika 2 kişilik koşan pres yapan adamlar vardı. okan suat emre hem teknik olarak çok iyiydiler, hem çok top çalıyor, hemde çılgınca mücadele ediyordu. hakan ergün kanatları ileri geri müthiş kullanıyordu. bülent in gençliği dinamizmi mücadele azmi muhteşemdi popeskunun tecrübesiyle hem defansın göbeği sağlamdı hem takımı hızla ileri taşıyor, geriden oyun kuruyorlardı. ilerde hakan kazmalığına rağmen müthiş koşuyor pres yapıyor arkadaşlarına alan açıyor ve 25-30 göl atıyordu. şimdi mariano ve japonun bugünkü yaşıyla kanatlara o dinamizmi vermesi mümkün değil. orta saha top kapma rakibi yıldırma ihtimali zayıf. forvet feguli belhanda babel top rakipteyken göstermelik baskı yapıyor. bu kadro ligi götürür, ama ŞL ne tempo yetmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün için gegenpress oynayalım demiyorum. O gün yaptığı bir dokunuştu, yine yapabilir, derdim bu. Bugün pas oyunu oynuyoruz ama formasyon değişebilir, hız artabilir.

      Sil
  7. Bu da Atalay Babacan hakkında gssozlukte yazılan bir yorum,
    " ozan ile sözleşme imzalamadan oynatılıp, parlatıldı. sonuç olarak ederinin çok altına bir fiyata transferine izin verilmek zorunda kalındı. hoca, benzer bir hataya daha düşmek istemiyor diye tahmin ediyorum. atalay, formayı istiyorsa önce sözleşme yenilemeli ve formayı hak etmelidir.[* sen istiyor duş? önce sözleşme yenile]

    ozan, atalay, yunus hepsinin menajeri aynı kişi."

    Ne demek lazim bilmiyorum. Ozan'i keşke oynatmasaydik da ederine satsaydık diye aynı kafayla bir cevap vereyim yakışanı bu herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum ben. Atalay Babacan ışığı yaksa hoca oynatır, ısrar da ederdi.

      Sil
  8. Sürekli enerji ortaya koyamazsın. Kafadan hızlı başka, sonucu al, sonra dinlen. Bu enerji mutlaka yükselecek yine de.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir