3 Ağustos 2019 Cumartesi

Fatih Terim'in Galatasaray'ında son bir şansı olacak


Biraz da teknik boyutu konuşalım. Görünen o ki Fatih Hoca'nın Emre Mor üzerindeki beklentisi çok büyük. Mali şartlar 20 gün içinde değişse de bu transfer için ısrarcı oldu ve bir şekilde nokta koyuldu. Onyekuru ve Deniz Türüç gibi hamlelerin dahi önüne geçtiğini düşünüyorum. Kanat alternatifleri mevcut şartta dahi fena değildi, Emre Mor sonrasında çok daha iyi noktaya geldi.

Emre Mor'un yeteneklerini konuşmaya gerek yok. Eleştiri noktası "takım oyunuyla" alakalı olsa da bireysel olarak müthiş bir patlayıcı güç. Çok hızlı ve hareketli, inanılmaz seri ve 1'e 1'de durdurmak güç. Kapalı savunmalara karşı müthiş bir koz, çok kilit açar. Eleştirdiğimiz Dortmund döneminde dahi seriliği kaynaklı yaptığı iyi işler vardı.

Belki müthiş bir bitirici değil ama sol ayağını da iyi kullanıyor. Kanat ya da forvetin arkası onun için fark etmez, mevcut seriliği sayesinde her yerde oynar. Kat eder, çizgiye iner, dikine oynayabilir. Etrafında onu besleyebilecek ve etkileşime girebilecek futbolcularla da kalitesi ortaya çıkabilir. İlk etapta 11'de görmeyi düşünmesem de maraton içinde çok önemli şanslar olacak.

Kanat rotasyonu da çok iyi durumda. Solda Babel, sağda ise Feghouli'nin yeri garanti görünüyor. Feghouli'yi de geçmek zor, adam tatilini yarıda kesiyor ve 1 hafta önceden takıma katılıyor. Jimmy Durmaz da iyi bir kamp dönemi geçirdi, çok ciddi alternatif. Emre Mor'u da ekleyin bu isimler arasına. Adem Büyük gibi isimleri konuşmuyorum bile. Yarın gelebilecek 2. bir forvetin de kanat özelliği olacak belki.

Versatil isimler de. Feghouli'yi merkeze, Babel'i forvete, Jimmy Durmaz'ı da orta sahaya çekebilirsiniz. Emre Mor'u da hücum jokeri olarak kullanmak mümkün. Bu da rotasyon içinde elinizi rahatlatıyor. Emre Mor'un ciddi şanslar bulacağını ve potansiyelini hatırlayacağını düşünüyorum. 8 milyon avro'luk opsiyon çok görünse de her an her şey olabilir.

Fatih Hoca'nın ısrarı boşuna değil. Bu işi her ne kadar "Emre Mor" akıllara getirmiş olsa da hocayı inandırdı ve bundan 2-3 yıl öncesine döndük. Dortmund'da tutunamadı, Celta Vigo büyük hayal kırıklığı oldu ama Fatih Terim'in Galatasaray'ında son bir şansı olacak. Yaş 22, her şey yeni başlıyor olmalı.

2 yorum:

  1. Kiralama şartları uygun ama opsiyon yüksek. Sonraki satıştan payla bedavaya olacak transfer bu şekilde gerçekleşiyorsa Mustafa Cengiz'in erken konuşmasına borçlu. Güvenlik kamerasına bile konuşmaya can atan bu patavatsızların kulübe attığı bu kaçıncı kazık! Falcao için de benzer tehlike var. Öyle odaklanıldı ki kallavi maaşın üstüne bir de bonservis bedeli ödeyeceğiz korkarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırmam diyeyim bu duruma, haklısın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir