26 Ağustos 2019 Pazartesi

Galatasaray 1-1 Konyaspor, niye gel gel diyoruz?


Konyaspor'un amansız şekilde kapanacağı belli bir şey. Aykut Kocaman'ın futbolu bu. Yanlış anlamayın, yadırgamıyorum. Böyle oynanacağını bilmemize rağmen doğru aksiyonu almak gerekiyor. Klasik düzen, hoca 4-3-3'den asla vazgeçmiyor. Belhanda'nın yerine Feghouli'yi yazdık, sağda da Emre Mor vardı. Ben de bu düzen iyi şeyler vaat ediyor diye düşünsem de kapalı savunma arasında kaybolduk gittik.

Hücum organizasyonumuz yok. Çizilmiş setler mesela, ezber hücumlar. Mariano / Feghouli / Belhanda üçgeninde bir ezber olsa da hem Belhanda yoktu, hem de rakiplerin çözdüğü bir düzen bu. Konyaspor'u ortadan açamadın, çünkü orta sahanda uyum yok. Nzonzi işini görse de Seri'nin uyum sağlaması gerekiyor. Haliyle de kanatlara yüklendin, durmadan orta açtın. Orada da isabet yok.

Belhanda'nın yokluğunda da ortadan açabilmen imkansızdı. 45'de doğru hamle geldi, Emre Mor / Adem Büyük değişikliğiyle 4-4-2'ye dönüldü ve rakip ceza sahasında Adem Büyük / Babel ikilisini dönüşümlü gönderdik. Adem Büyük orayı iyi karıştırdı, alan açtı, mücadele etti. 45 - 60 arası da kenar ortaları daha etkili oldu, açılan alanı da iyi değerlendirdik.

Bekler açısından bir şey diyemem. Nagatomo da Mariano da beklediğimin üzerinde katkı verdi. Feghouli de enerjisi olduğu sürede iyiydi ama 60. dakikada pili bitti. 45 - 60 arası hepimiz istediğimiz futbolu gördük, 1-0 sonrası da doğal olarak farkın açılmasını beklersin. O an Feghouli / Jimmy Durmaz değişmeli işte, tempo ve baskıdan ödün vermemeliyiz.

1-0 sonrası durduk, amansız bir temposuz pas sevdası başladı. Hücum yapmaya niyeti olmayan Konyaspor da üzerine gelmeye başladı ve baskı kurdu. Seri'nin kırmızısı da gelince buna çanak tutuldu ve futbol bizim yarı sahamızda oynanmaya başladı. Gel gel diye Galatasaray dedi ve kenardan çok manasız hamleler geldi. Seni hücumda tutan Diagne'nin çıkması mesela, çok büyük hata.

Diagne neden yuhalandı onu da anlamadım. Gayet oynadı yani, ön alanda hareketliydi. Beslediğin kadar var bu adam. Bence de ön alanda kaliteyi yükseltmeli, Falcao gibi bitiriciliği ve oyun aklı yüksek bir isim çehreyi değiştirebilir ama tüm sorunları da çözmeyecek. Hücum çözüldü diyelim, işin savunma tarafında ne yapılacak?

Çok gereksiz bir puan kaybı bu. Ligin ilk haftalarına düşük başlangıç, kötü oyun doğaldır ama bu puan kaybı çok anlamsız. Konyaspor'u zor açacağımız da belli bir şey olsun, 1-0'ın ardından bu çekilmeyi kimse tarif edemez. Çözülen takımın fişini çekmen gerekiyor, tempoyu yakalamışsın, baskıdan rakip nefes alamıyor. 60. dakika sonrasını kimse anlamlandıramaz.  

Maalesef hoca da 45. dakikadaki Adem Büyük hamlesi hariç sınıfta kaldı. Gel gel diyen o oldu, çünkü maç sonu yorumlarında kırmızıya kadar çok iyiydik diye söyledi. Oysa 60 - 73. dakikalar arasında doğru görüntü yok. Bu hafta ne olur, ne biter bilmiyorum ama şu transfer algısını acilen dağıtmak ve saha içine odaklanmak gerekiyor.

43 yorum:

  1. Şu maç bazı şeylere vesile oldu çok olumsuz değilim ben misal 8 numara ve stoperin şart olduğunu gördük.Selçukla olmuyor Diagne kalırsa Mevlutte gelmeli diye düşünüyorum. Falcao zaten elzem. Sağ bek rotasyonu iyi ancak sol tarafa dinamik ve teknik bir bek şart.Belhandasız olmuyor.Diagne kıpırdıyor ama yeterli değil.Milli ara birçok şeye vesile olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'sız göbekten gelemiyorsun bir kere, orada kaybediyorsun.

      Sil
  2. Falcao yerinde olsanız ve şu maçı izleseniz gelir misiniz bu takıma? Esas degerlendirme için ekim ayını beklemek gerek ama yine de bir bakalım ipuçlarına:
    1-Hoca falcaodan önce orta saha stoper diyor transferler için de bizle aynı konumda, keşke olsa diyor, yani o da ümitsiz yönetimden
    2-Seri için çok ümitliydim ancak ya çok geç açılacak ya da hiç birşey yapmadan ayrılacak gibi duruyor
    3-Nzonzi oyun görüşü iyi tempo çok vasat
    4-seri-nzonzi-belhanda yı beraber izleyip ona göre konuşmak daha doğru olabilir sanki
    5-e.mor bu haliyle ilk 11 girip 90 dk cıkaramaz..hamle oyuncusu olarak kıymetli bir yedek olur
    6-mevcut maçlara göre fb-ts arasında gider bu sezon...gs için düşündüklerimiz maalesef kağıt üstünde kaldı, sahada anlamsız bir al-ver pas çevir oyunu var ...sonuç...yönetim ya gemileri yakıp hocanın istediklerini alacak sezonda biz de varız diyecek ya da yine dedikodu sarmalına takılıp hiç adım atamadan kendi sonunu getirecek..CL için ise bu halimizle hiç konuşmamak lazım..
    saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper konusunu ben de yazıyorum, orada rekabet yok, alternatif sorun. Orta sahada da özellikle bir 8 almalısın ki Selçuk İnan'a dönme. Yoksa döneceksin, isim yok.

      Sil
  3. Yetenekli adamlari da ayrildi,eger traore fofana gibi adamlar olsaydi o 60-73 arasi coktan golu bulurlardi,yani hoca bazi yerlerde oz elestiri yapiyor gibi ama bazi yerlerde acaba biz baska bir mac mi izledik dedirtiyor,birbirini tanimiyor tabi onde ki oyuncular bu da bir gercek,zamanla tanimaya baslayinca birbirlerini otomatige baglanir,sert bir merkez orta saha sart bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsaydı işte, onları gözden çıkaran da Aykut Kocaman :)

      Sil
  4. bu takımın arena'da puan dağıtma lüksü yok. ilk haftadan başladık tebrikler. bu arada maç öncesi iyi futbol bekleyenler vardı değil mi? daha çook bekleriz. aykut kocaman gibi antipatik bir isim yine sevinerek ayrıldı lanet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi futbol bence de uzun bir süre daha gelmez. Farklı bir dokunuş gerekiyor.

      Sil
  5. 10 kişi kaldıktan sonra ceza sahamıza kadar çekildik. Ceza sahası yayına kadar rakibe yakın oynamadık rahat rahat paslastilar.

    Kendi yarı sahamızda pres adam adama karışık yapmalıydık özellikle 30 metrede yakın almalıydık. Fazlaca tek hat halinde ip gibi diziliyoruz. Bi ara bir görüntü yansıdı arkada 5 li ip gibi savunma önünde 4 lu. Olmayacak bu sene aman olmasın zaten top oynamadan başarı da zevk vermiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapanınca savunma yapmış olmuyorsun, çünkü güçlü bir savunma kurgun yok. Maalesef ben bu amansız kapanma işlerini anlamayacağım.

      Sil
  6. dua edelim cl'de city liverpool falan çıkmasın. çok kötü şeyler yaşarız. konya önünde bile ezilen, topu bırakan bir takıma sahibiz. çözmesi gereken kişi en ufak eleştiri almıyor ama. takımda aylardır oyun sistemi yok. feghouli belhanda ne oynarsa o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri alıyor, ben de eleştiriyorum :) Eleştirilmeli de.

      Sil
  7. bekler kötü abi bekler :) şimdi sıra beklerde. ilk 11 komple değişince takım yine kağnı gibi futbol oynayacak o zaman kim suçlu olacak acaba? 6. haftada 8 puan geriye düşme ihtimali var şu an..

    8 puan geriye düşeriz "8 de kapanır 18 de" diye gaz yaparız. zaten hep gaz hep kaos bi de sistem görsek ölmeden.. ya 10 kişi kalmak bahane falan olamaz. topu verdin konya gibi berbat ayaklara top verdin resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler kötü de yapacak bir şey yok. Teklif almıyorsun, - hanedesin, yabancı sayısı sorunun var. Nasıl düzelecek bu 1 haftada.

      Sil
    2. Bekler konusunda söylenecek fazla söz yok bence...olan bu bunlarla idare edecez..ama söylediğin gibi 10 kişi kalmak bahane olamaz..vermeyeceksin topu konyaya bu kadar geriye yaslanmayı hiç mi hiç anlamıyorum hemde konyaya sanki fener bjk ts ile oynuyoz..bunlara bile bu kadar geri yaslanılmaz..

      Sil
    3. Biraz yüklensen yine 2'yi bulurdun.

      Sil
  8. gs top oynamıyor abi. 83 maç falan oldu terim'le. diagne de tamamen bitmiş artık. taraftar "gerçekten" destek verse bile düzelmez kafaca bitmiş. falcao gelmese bile başka forvete mecburuz. mücadele etmiyor. vedat neler yapıyor.

    şu seri için de neden "iyi transfer" deyip geçmek yerine "inanılmaz transfer! lig bitti!" rüzgarı esmiş anlamadım. özellikle deplasmanlarda çok ezerler bunu. görünen o ki ndiaye aranacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 seneyi bir kenara bıraktım, şampiyon olundu çünkü. Bu sezona bakıyorum, maalesef iyi başlamadık. Vedat Muriqi yazdığımda "Galatasaray'ın forveti o mu" diyen çoktu.

      Seri hazır değil, mutlaka güçlenecek. Uyum gerekiyor. Erken hüküm bunlar.

      Sil
  9. Bugun en begendigim isimler Nagatomo, Babel ve Nzonzi. Nzonzi oyun akli ve gørusu yuksek. Hep takip ettim, ve aciklari kapatmaya calisiyor, nerde duracagini iyi biliyor. Top bizim kalemize yakinken 3lu defans yapiyor. Top orta sahadayken 6 numaraya geciyor. Rakip kaleye gectigimiz de ise 8 numaraya geciyor. Nagatomo-Babel uyumu guzel. Donk ve Luyindama uyumu da iyi aslinda. Yedigmiz gol Mariano'nun hatasi. Rakibini bos birakti. Emre Mor cikmasi dogruydu, ama yine de køtu bulmadim kendisini. Oda aslinda Feghouli'yle uyumluydu. Zamanla daha iyi olurlar. Bugun evet Belhandayi aradim. Ve tam da Seri'nin yerinde gørmek isterdim. Seri'ye zaman vermek gerekir ama bugun yine de Belhanda onun yerine olurdu. Emre Mor eger iyi futbolunu devam ederse Feghouli-Belhanda merkez'de oynayip Seri'ye olmazsa olmaz gøzuyle bakilmaz.
    Bence Jimmy Durmaz degisikligi gereksizdi. Linnes girmeliydi. Hem defansif acidan gucleniriz, hemde hiz kazanirsiz ani kontra ataklarda. Mariano da yorulmustu cunku. Son saniylerde ise sag stoper gibi oynayip rakibini bos birakti iste.
    Diagne bugun havadan gelen topu iyi indirdi, top kaybetmemeye calisti. Ve hicte penalti almaya calismadi oyuzden begendim. Ama yeterli degil, bag koptu. Cok belli, isteksiz oynuyor. Yaptigi isten zevk almiyor. Oyuzden gitmesi herkezin hayrina.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende beğendim nzonzi yi oyun görüşü yüksek bir oyuncu ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor..bende ona karşı bir güven oluştu diyebilirim çok faydalı olacak..

      Sil
    2. Nagatomo çok fazla gidip gelse de kalite tıkanıyor, sorun o. Topu sağına çekene kadar sorun, maalesef hücum kalitesi böyle maçlarda sırıtıyor işte. Bence Linnes tekniği bu maçta daha iyi olabilirdi.

      Sil
  10. seri iyi oyuncu mu kötü oyuncu mu bilmiyorum. ama şunu biliyorum ki % 1 milyon yanlış profil. bize orada ndiaye gibi hem temposu yüksek hem de dikine gidebilen bi oyuncu profili şart. ndiaye'den geçen sene istediğimizi alamadik ama doğru profil o. serinin ona göre tek artısı daha teknik ve pas özelliğinin daha iyi olması olabilir. ama bu yavaşlikta oynarsa onlar da boş. fizik zaten sıfır. özellikle deplasmanlarda yerler bunu. nagatomo da kısa boylu ama vücudu bi koydu mu topla rakip arasina, o topu birakmaz. seri belki ilerleyen haftalarda toparlar, bazı özelliklerini sahaya yansıtabilir ama %100 yanlış profil.. ndiaye gibi bi isim tercih edilmeliydi. nzonzi'ye ise geçer not verdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri konusunda bendede soru işaretleri var..bence boyu fazlasıyla kısa fizik gücüde yeterli değil belki önümüzdeki haftalarda daha iyi olur..pas kalitesi oyun görüşü hoşuma gitti diyebilirim..ndiaye mi seri mi dersen bence ikiside değil daha farklı bir profil gerek derim..bize lazım olan oyunun iki yönünü çok iyi olmasada {zati buna paramız yetmez :)} fizik gücü çalışkanlığı ,tekniği ve pas özelliği orta halliden iyice bir oyuncu lazım... (örnek okan buruk,) ya böyle bir adamı altyapıdan yetiştirip sahneye koyacaksın yada bunun planlamasını 1 sene önceden yapıp takıma koyacaksın..

      Sil
    2. Doğru profil. Pas oyunu oynuyorsun, Seri de buna en uygun isimlerden biri. Uyum lazım, zaman tanımıyorsunuz.

      Sil
  11. Emre tercihi hatalıydı.Jimmy başlardı golü bulunca Feghouli çıkıp Emre girerdi ve açık alanları daha iyi değerlendirirdi.Adem de sonradan kötü oynayan bir hücumcu yerine girip orda enerjiyi arttırırdı ama bunlar olmadı.Göz göre göre puan kaybettik.Kendi sahamıza niye bu kadar çekildik ki?Rakip Barcelona olur anlarım ama değil işte.Düzelecek, takımın temposu ve seviyesi artacak.Milli aradan sonra her şey daha güzel olacak çünkü hoca Şampiyonlar Ligi'ne göre hazırladı takımı ama böyle saçma sapan puan kayıpları can sıkıcı oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum size, Emre tercihi hatalıydı.

      Sil
    2. Hatalıydı ama maç başı olabilir diye düşündüm. Emre Mor maalesef beklediğim etkiyi göstermedi.

      Sil
  12. Falcao sevdası ilk iki haftada 5 puanımizi aldı bizim. Kimse adapte olamamış sezona. Görülen kırmızı kartlar da bunun başka bir göstergesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafalar saha içinde değil. taraftar da dahil olmak üzere.

      Sil
  13. şampiyonlar ligi için takım kurunca,içerde böyle oluyor işte..rakip konya:luyindama,donk,seri,nzonzi oynuyor.daha ofansif bir takım çıkarıp konyayı ilk30dakikada üçlemezsen fenerin yapacağı gibi böyle olursun işte.öyle bi kadro derinliği varmı,oda yok..bu kadrodan iki ayrı 11 çıkmaz.hocada uefa nın kısıtlamasından bahsetti.önceki yönetimlerin hatası.ancak uefa da lobimiz yok buda bir etken.mesela bu uefa aynı ffp uygulamasını bir monacoya,bir basele,bir roma,bir psg veya bir moskova takımına uy-gu-la-ya-maz..ama chelse ye,milana,gs ye veya başka bir türk takımına uygular..sebebini bir düşünün bakalım,adaletini...dünyası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olacak bilmiyorum artık, bu hafta izleyip göreceğiz.

      Sil
  14. kadıköye -3yaz..şuan 8puan gerideyiz zaten fenerden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye -3, yarın ne olacağını nereden biliyorsun?

      Sil
  15. galatasaray golü attıktan sonra saçma sapan bir şekilde 1 0 a yatmaya çalışan bir oyun ortaya koyuyor.. golü arayan takımdan eser yok..bu oynama şeklini benim aklım almıyor açıkçası...büyük takım refleksi böyle olamaz olamamalı..kendi ligimizde vasat bir takıma karşı oynuyoruz.. real ,barça juve,vb. büyük takımlar kendi liglerinde bakın tekrar ediyorum "kendi liglerinde" böyle vasat ,vasat üstü, altı takımlara karşı hep birlikte topun arkasına geçip hic bir baskı uygulmadan ceza sahasını savunmaz.. savunmuyorda zaten..bu ligin en büyük takımı diyorsuz ama herşey lafta kağıt üzerinde oyun felsefesi böyle olamaz..olmamalı bedel ödemek zorunda kalırız bu şekilde çoğu maçta..
    Ve tabiki cagne , cagne cagne bu adamı ilk yarı ilk defa topla birşeyler yaparken gördüm oha dedim..bi halta yarayacak hareketler felan.. ama nafile..kötü gözükmeyen bir ilk yarıdan sonra. ikici yarıda yine bildiğimiz cagne sahnedeydi..
    Burak yilmaz,elmander ve tabi arada yine bocaladigimiz bir dönemden sonra gelen gomis sonrası yine bitirci bir adamın olmayışı işte gelinen son nokta..umarım çözülür bir bitirici şart oğlu sart çünkü..
    Bir takımın defansinda ortasahasinda ve forvet bölgesinde isini layigi ile yapan adamlar olursa başarı kaçınılmaz olur..
    Bizim takımdaki en büyük eksik şuan acil bitirici forvet..çünkü artık bir onyekurumuzda yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu anlamıyorum işte. Fatih Terim'in karakteri hücumdur, neden çekiliyorsun, neden oyunundan ödün veriyorsun. Zaten rüzgar arkanda, baskıyı kurmuşsun. 10 dakika içinde 3-0'a gelirdi o maç.

      Sil
  16. Bu maçtan sonra Falcao gerçekten gerekli mi bizim oyuna uyar mı gibi endişelerimin tamamen bittiği hatta bırakın Falcao yu keşke dünyanın en hareketli ve çalışkan santraforu gelse bu takıma. İhtiyacımız olan şey hareketli, çok ama çok hareketli bitirici bir santrafor, yerinde durmayan bir santrofor..Genelde uzun boylu fizikli ama az hareketli ve mücadeleci bir santroforun daha uyumlu olacağını düşünürdüm. Bizim gol yollarındaki kısırlığımızın sebebi kesinlikle budur. Çok yetenekli olmasın ama çok hareketli bir adam bulmak lazım. Falcao dan da daha hareketlisi lazım aslında ama artık Falcao nun elzem olduğunu düşünüyorum, yoksa çok tökezleyeceğiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao hücuma kalite her şartta sağlar, uymaması imkansız diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Falcao olmazsa Marsilyadan Valere Germain müthiş olur.

      Sil
    3. Maliyete bakıyor bu işler :(

      Sil
  17. Ne oldu birden bir kısım renktas hemen enseyi karartmış. Dün aksam stadda cevremde 20 30 yas aralıgında olan bir kısım taraftara göre nerdeyse takımın tamamı çöp, at gitsin sat gitsin sosyal medya desen daha karşı tribünden fatih hocanın hareketlerine anlam yukleyip sonuç çıkarıyor bu niyet okuyuculugu ile buralarda fazla vakit kaybetmeyin bir site kurun kahve falı gibi niyet falından para kazanın eleştiri tabiki olacak en tabi hak ama içinde bulunduğumuz koşullar göz önüne alınarak bu takım yola girer merak etmeyin bir söz vardır 'form geçici klas kalıcı" diye..bazen boyle baslangıclar oluyor istemediğimiz ..eski alisamiyen de bir anaos vardı "kapalı trübun sakin " ol diye şimdi tam zamanı bunun..futbol anlık oyundur bazen mesela bir hayli iyi oynayan feguli daha kolay pas alternatifi var iken kıskaç altındaki seri ye pas atmasa belki eksik kalmayacak yine golü atan maç içinde sık yardıma gelen babel son topu dan diye uzaklastırsa belki gol yemeyecektik . futbol böyle bir oyun ışte. sevindiren ,coşturan, üzen bütün duyguları içinde barındıran...son bir kez daha" kapalı sakin olun.."iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü başlangıç telafi olur da gelişen süreç iç karartıyor maalesef. Beklenti düşüyor.

      Sil
    2. Ne içiniz kararsın , ne beklentimiz düşsün bu takımda birkaç hafta içinde yüzümüzü yeniden güldürecek ,mutlu edecek potansiyel var.sadece güvenmeye ve sabıra ihtiyaçımız var.

      Sil
    3. İnşallah dediğin gibi olur :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir