7 Ağustos 2019 Çarşamba

Galatasaray'a yakışan kupayla başlamak ve alışkanlıklarından vazgeçmemek


Kupayla başlamak, alışkanlıklardan vazgeçmemek gerekiyor. Rakibi küçümsemeyelim, olabilen tüm gücü sahaya yansıtalım. Bir yandan da anti motive olmayalım. Geçen sezonu unutmamak gerekiyor, sezon başında oynanan Süper Kupa maçı bizim açımızdan sinir harbine döndü ve Galatasaray tarihine 1 kupa daha kazandırma şansını elimizin tersiyle ittik.

Sezonun iyi başlamamasında o kaybın da tesiri olmuştu. Gomis'le olan bağlar tamamen koptu, Feghouli gibi isimlerin kenara alındığı süreç de bu maçla birlikte başlamıştı. Ocak ayında ise taşlar yerine oturduğunda Galatasaray genetiği yine ortaya çıktı ve 11 puan geriden gelip şampiyon oldu. Türkiye Kupası'nda da aynı şekilde geriden gelerek bu işi bitirdi.

Türkiye Kupası finalinde Akhisarspor'un küme düşüşü belli olsa da bize ters geldiler ve oldukça zorladılar. Şimdi ise PTT 1.Lig'deler, kadroları büyük oranda değişti, transfer yapmakta da sorun yaşıyorlar ama hafife almamak gerekir. Tüm ciddiyetimizi sahaya yansıttığımız andan itibaren kupayı kazanamama gibi bir lüksümüz yok.

Kocuk
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Seri Belhanda Donk
Jimmy Babel Adem

Panathinaikos maçının 11'ini izlemeye devam ederiz. Feghouli ve Muslera gibi isimler de Fiorentina maçıyla birlikte işin içine girerler. Seri ve Belhanda gibi isimlerin eksiğini gidermek adına iyi bir fırsat. Jimmy Durmaz, Donk ve Adem Büyük gibi rotasyonda devam edecek isimleri de sezona hazır şekilde sokmuş olacağız. Daha bunun kenardan gelecek Emre Mor'u var. Bu sefer ciddi anlamda alternatif sahibiyiz.

Son 2 hazırlık maçında görüntümüz fena değildi. Pas oyunu oynamaya çalışıyoruz ve mümkün olduğu kadar hızlı bir kadro bu. Fatih Hoca, Seri'yi 6 kullanmaya devam edecektir ve transferdeki 6 numara tercihi de bence pasör bir isim olacak. Mariano / Jimmy uyumu güçlüydü, Adem Büyük işin mücadele tarafında var. Babel de bu süreci forvet olarak götürebilecek bir isim.

8 yorum:

  1. geçen sene rezillikti. kupa canavarı gs gitti kupa kaybetti. sırf o maç yüzünden gomis'i silmiştim. bu sene aynı hata olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmayacaktır, ayaklar yere daha sağlam basıyor.

      Sil
  2. Oyun planı olsun herkes sahada ne yapacağını bilsin ilk kez biraraya gelmiş gibi birbirlerinden kopuk oynamasinlar yeter.

    Kalede de Okan oynasın. Muslera zaten oynayarak geldi Okan 'ın son 2 maçı olacak Akhisar ve Fiorentina maçları. Ondan sonra ocak ayına kadar forma yüzü görmez. Formaya kulübe isindirmamiz lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 2 hazırlık maçı fena değildi, bu da aslında hazırlık adına iyi bir ortam.

      Sil
  3. Akhisar ters takım ama kendimizi test etmemiz için ideal rakip

    YanıtlaSil
  4. Yine top oynamakta zorlanan bir takım. Muslera'ya yine iş düştü. Marcao çok abartılıyor. Galatasaray zor kazanıyor ve zevk vermiyor kaldığımız yerden devam.

    Malatya kırmızı kart olmasa belki eleyemeyecekti. Başakşehir evinde yenildi penaltıyı atamadı çünkü inanarak gelmedi topa Visca. Findamental ve takım taktiği oyun bilgisi konusunda oldukça geriyiz ülke olarak.

    Keşke kalede Okan oynasaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi başlamadı bazı isimler ve eksikler de net kendini belli ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir