22 Ağustos 2019 Perşembe

Kostas Mitroglou PSV Eindhoven'da


Gönderilmesi düşünülse de bu şartlardaki ayrılığı "sürpriz" diye nitelendiririm. Her geçen gün umudu kesiyordum çünkü, en son sözleşmesi fesih edilir diye de düşündüm. Alabileceğimiz bir şey kalmadı, Mitroglou'ndan umutlanmak adına birçok sebep yaratsak da olmadı. Bu tarz forvetler Türkiye'de bir şekilde ayaklanır, kamp görürse kendine gelir gibi beklentilerimiz vardı. Olmadı maalesef.

Mitroglou, Galatasaray adına panik hamlesiydi. Ocak ayının son gününe kaldın ve 2 tane forvet ihtiyacın var. Bütün bonservis gelirini de Diagne'ye vermişsin. O an pazarda da alabileceğin çok fazla ürün yok, adamlar Mitroglou'nu sana boşuna bedelsiz kiralamıyor. Bunu o an düşünecek imkan bulamadık maalesef, panikle transferi gerçekleştirdik.

1.5 yıl kira olması kötüydü. Futbolcunun kötü çıkması halinde çıkış yolun kalmadı. Haliyle de "kamp görürse toparlar" gibi bir düşünceye kapıldık ama o da olmadı. Mitroglou o kadar kötü durumda ki, gitse dahi bütün maaşını karşılarız diye düşünüyordum. Tempo bitmiş, olabildiğince ağır, fizik gücü yerlerde. 

Mitroglou, dün sabah idmandaydı bu arada. Öğleden sonra PSV iddiası ortaya atıldı ve transfer bir anda gerçekleşti. Transferin şartları da Galatasaray adına olabilecek en iyi şekilde gelişti. PSV, Mitroglou'na vereceği yıllık ücreti bize "kira devri bedeli" olarak veriyor ve bu sayede sattığın kadar al kapsamına + 1 milyon 250 bin avro yazıyoruz. Biz ise futbolcunun 1 milyon 950 bin avro'luk maaşını karşılıyor gibi görünüyoruz. 

Ffp için yapılmış "sinekten yağ çıkarma" operasyonu işte. Herkes bunu yapıyor, herhangi bir sakınca yok. Galatasaray'ın da bu tarz akılcı hareketleri gerçekleştirmeye başlaması beni mutlu ediyor. Mitroglou'ndan daha iyi şartlarda çıkamazdık. PSV ilgisi de büyük bir fırsattı, tam da umudu keserken. Bu transferi isterken ne düşündüler onu da bilmiyorum.

Mitroglou'na sadece Akhisarspor maçında attığı gol için bile teşekkür ederim. O gün şampiyonluk gidiyordu, son dakikada gelen gol sayesinde umudu koruduk. Hayal kırıklığı bir performanstı ama kendisini bu sayede kötü hatırlamayacağız. Giderken de hiç sorun çıkarmadı, oysa ne futbolcular görüyoruz. İşin taktik / teknik noktaları da var, bazı arkadaşlar "şans bulmadı ki" diyor. O konuda da detaylıca yazacağım.

9 yorum:

  1. kostas mental olarak futbolu bırakmış,halı saha topçusu gibiydi,belki futsal yapar,psvde de bir varlık göstereceğini sanmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hollanda Ligi yine forvetlerin rahat ettiği bir lig. İyi adrese gitti.

      Sil
  2. Başarılar dileriz yeni takımında pek oynamasa da hoş bir sada bıraktı bizlerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü isim değil, düzgün karakterdi. Akhisar maçı dahi yeter.

      Sil
  3. Mitroglu gelirken bitik dedik koca yaz ve ocak ayında forvet bulamayıp son dk 1.5 sene kitlediler. Hoca welbeck hayalinde abdürrahim alan ve pato.

    Bu yaz koca yaz yine falcao peşinde geçti. Bonservis odeyemiyorsan kiralık birini bulursun illa isimli mi olması lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii, o planı konusunda bir yazı da yarın yayında olacak.

      Sil
  4. Ayakta zor duran Kostas, PSV’de ilk maçında adeta şov yaptı. Hollanda’da yorumcular “Kostas bu sezon en az 20 gol atar” dediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hollanda Ligi'nde bir forvetin gol atması sorun değil. İspanya Ligi'nde 5 gol atamayan Enes Ünal da Hollanda'da 20 golü zorluyordu.

      Sil
    2. Keşke Galatasary Hollanda liginde oynasa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir