9 Ağustos 2019 Cuma

Lukaku'yu Juventus'a rağmen transfer edebilmek çok büyük iş


Bu sezon çok önemli transferler yapıldı, yapılmaya da devam edecek. Hazard ve Griezmann gibi isimlerin transferlerini de izledik ama beni en çok heyecanlandıran iş Lukaku'nun Inter'e gidişi oldu. Uzun zamandır konuşulan, beklenen hamlelerden biriydi. Juventus'a mı gidiyor derken Inter'in bu işi bitirebilmesi gelecek adına da güzel bir mesaj.

Juventus'un yıkılması zor bir hanedanlığı var. Bu sezon da şampiyonluğun en güçlü adayı, hatta Şampiyonlar Ligi için bile kimine göre en ciddi favori. Yıllardır Inter'in yatırımlarını görsek de hala istenilen seviyeye gelemediler. Bu sezon takımın başına Conte'nin gelmesi ciddi bir ışık. İtalya'nın en iyi teknik adamlarından biri ve nasıl şampiyon olabileceğini iyi biliyor.

Lukaku'yu Juventus'a rağmen transfer edebilmek büyük iş. Conte'nin başında olduğu takıma getirmek ise çok daha büyük bir iş. Conte'nin düzeni adına alınabilecek en iyi forvet olduğunu söyleyebilirim. Ön alanda mücadele, güç, hız, ne ararsanız var. Bu adam Diego Costa'yla dahi bu oyunu oynamış ve Premier Lig'de zafere ulaşmıştı. Lukaku çok daha fazlasını vaat ediyor.

Günümüz piyasasında 65 + 15 milyon avro da bir şey değil. Henüz 26 yaşında ve en iyi zamanlarına da geleceğiz. Manchester United dönemi aldatıcı olmamalı, orada farklı bir kaos var. Mourinho'yu da ciddi anlamda suçlayan var ama Solskjaer'in de müthiş bir ısrarı olmadı. En son Anderlecht ile idmanlara çıkıyordu, o denli takımda görmek istemiyordu.

Lukaku gibi bir forveti çok değersiz kıldılar, haliyle de günümüz piyasasında değerinin daha altında bir rakama gitti diye bakıyorum. Alex Ferguson sonrası Manchester United'in vasatlaşma süreci var. Her dönem büyük paralar harcıyorlar, ciddi transferler geliyor, Pogba / Lukaku / Alexis Sanchez gibi isimlerle de ses getirdikleri oluyor ama elde var sıfır. 

Bu sezon da büyük paralar harcasalar da yine elde kalan sıfır olacak gibi. Taraftar da bunu kabullenmiş gibi, en azından ülkemizdeki Manchester United'lılaın gözünden bakıyorum. Galatasaray'da da vardı bir ara bu, ben de her gelene pozitif bir şeyler buluyordum ve elde kalan sıfır oluyordu. Vasata alışmıştım, acı günlerdi.

Manchester United'ın adı, tarihi ne kadar büyük olursa olsun, an itibarıyla Premier Lig'in ilk 4 adayı değil mesela. Solskjaer'le ilk etapta peri masalı yapmıştık, sonra o uykudan da acı şekilde uyanıldı. Pogba memnun değil ve ayrılığı ufukta, Lukaku'yu değersiz kıldılar, hala çılgın rakamlar harcıyorlar ve gelen isimleri de "bomba transfer" diye nitelendiriyorlar. Bu bakış açısıyla önümüzdeki yıllarda da bir şey değişecek gibi değil.

6 yorum:

  1. Bu sene inter sürpriz yapabilirmi sence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene olmasa da ertesi sezon bir şeyler bekliyorum. Juventus ekstra güç ve Sarri de geldi.

      Sil
  2. Aynı vasata alışma şimdi Fenerbahçe'nin başında

    YanıtlaSil
  3. Conte Chelsea'deyken de çok istemişti kendisini nasip interde bulusmakmis.

    Manchester United'a gelince biraz Liverpool'u seyredip feyz almaya baksınlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manchester United bu kafa yapısından çıkamadığı sürece daha çok dolanacaklar orada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir