8 Ağustos 2019 Perşembe

Luyindama ve Marcao'yu zorlayacak bir transfer fazlasıyla gerekecek


6 ve 9 numara transferlerine odaklansak da "alternatif" açısından alarm veren bölgelerden biri de stoper pozisyonu. Luyindama / Marcao ikilisine ne kadar güvenirsek güvenelim, şu an alternatifleri yok ve sezona iyi girdiklerini de söyleyemeyiz. Biraz rahat bir görüntü bu, yerlerini garanti görmeye başlamışlar. 

Bu tablo da sıkıntı olur. Kim olursanız olun, yerinizi garanti görmemeniz gerekiyor ve alttan da bu isimleri zorlayacak isimler gerekiyor. Maalesef, Luyindama ve Marcao'nun arkası şu aşamada boş. Mevcut kadroda en ciddi alternatifleri Donk görünüyor. Onun da önceliği 6 numarada olacak ve gerçek anlamda bir stoper olup olmadığı da tartışılır.

Kenarda Ahmet Çalık bekliyor işte. Gençlerden beklediğimiz isimler de ya A takıma çıkmadı, ya da güvenilir görüntü vermedi. Bir yandan yabancı sayısı da zorlayınca "yerli" alternatif olmazsa olmaz oluyor. Bu ikiliyi de zorlayabilecek, daha doğrusu alabileceğiniz çok fazla yerli stoper yok. Ertuğrul Ersoy değil mesela o isim, Ahmet Çalık'a göre ne değişecek?

Diagne'nin satışını bekliyoruz. Oradan gelecek parayla birlikte de yeni bir yerli stoper transferi ihtimalini konuşabiliriz. Aklıma da gelen 2 isim var. Ya Kaan Ayhan ya da Gençlerbirliği forması giyen Mert Çetin. Kaan Ayhan'ın bonservis şartları belki zorlar ama alabilirsek de en az 3 pozisyona net alternatif olur. Mert Çetin'i ise Merih Demiral'a benzetiyorum, önünde uzun bir gelecek olacak.

Luyindama ve Marcao'nun Akhisarspor karşısındaki görüntüsü fazlasıyla lakayttı ve sezon içinde sorun yaşayabiliriz. Olası sakatlık halinde de alternatif yok, ne kadar iyi isimler olsalar da bu kadar odaklı hareket etmek sağlıklı değil. O pozisyona rekabet gerekecek ve şu an o rekabetten oldukça uzağız.

Öz güven kaynaklı da problem var. "Bu isimlerden öz güvenini alırsak geriye ne kalır" gibi yorumum olsa da böylesi fazla. Akhisarspor'un daha net pozisyonları vardı ve bu pozisyonlar da organizasyon dahilinde gelmedi. Tamamen stoper hataları diyelim. Marcao'nun garanti iş yapmaması ve kendine çok güvenmesi, Luyindama'nın vurdurduğu kafa topları. Bunlar problem ve umarım bu maçla sınırlı kalır.

21 yorum:

  1. Ben bunun dos dan kaynaklandigini dusunuyorum,seri bir 6 olmadigi gibi ufak bir oyuncu,mesela donk olsa su macta stoperler bu kadar goze batmazdi,orta saha cok gecirgen oynadigi icin stoperlere pek kizmiyorum he tabi marcao nun ozellikle kritik 2 hatasi oldu,merkez bu kadar kolay kirilirsa isterse van dijk olsun savunmada her turlu sikinti yasarsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da var tabii de stoperler laubali ve lakayt hareket etti. O rotasyonu biraz rekabete sokmak gerekecek.

      Sil
    2. Bence Fatih hocanin bir genc stopere verebilecegi forma onlari rekabete sokabilecektir. Marcao ve Luyindamadan önce Fatih hocanin israrla Ozan Kabaki nasil gelistirdigini biliyorlardir herhalde. Elbette diger gencler formayi böyle kapacak diger bir kural yok ama gökay güneyin olasi iyi bir performonsinda durum degisecektir. O olmasada bence Fatih hoca Donku stoper oynatmasinida biliyordur...

      Sil
    3. Yine aynı şeyi yazıyorum, ışığı gördüğü isme şansı verir :) Ozan Kabak gözümüzün önünde, en yakın örnek.

      Sil
  2. Acayip 6 numara sıkıntısı çekiyoruz. Seri'yi orda gayet tabii deneyebilirsin ama çift 6'yla yaparsın bu işi. Donk dün niye ilk 11 çıkmadı onu anlamadım. Fizikli birisini koyduğun vakit orada en azından alanı dolduruyorsun, stoperleri rahatlatıyorsun. Ama bu Marcao'nun sezona felaket başladığı gerçeğini değiştirmiyor. Hazırlık maçlarında Ahmet'e bağladık, ama çok laubaliydi genel olarak. Luyindama'nın hatalarını doğal karşılıyorum, sonuçta adam daha tatilden 1 hafta önce döndü, mental olarak orada kalması biraz daha normal karşılanabilir.

    Diagne satılırsa bence Mehmet Özcan ve Mert Çetin açıklanacak. 1.ligde böyle parlayan genç oyuncuları kaçırmamak lazım. Kaan Ayhan'ı ihtimaller dahilinde görmüyorum, sonuçta yedek oturmaya gelmez o kalibrede bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 alınır, o sorun değil. Stoperde rekabet gerekiyor, ben buradayım. Şu an 2 ismin yeri garanti ve arkası boş. Yarın sakatlık ve ceza halinde yine sorun.

      Sil
  3. Laubalilik hocanin kenarda olmamasindan kaynaklandi diye dusunuyorum, kenardan kizgin sekilde bakan bir Terim olsaydi bu mac daha rahat gecerdi. Yine de bir yedek stopere ihtiyacimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazırlık maçlarında da görüntü maalesef iyi değildi, özellikle Marcao için.

      Sil
  4. özellikle marcao fazla şımarmış. derhal kulağı çekilmeli. e bakıyorlar tabii yedekte adam yok forma garanti.

    YanıtlaSil
  5. bu iki oyuncu da az para alıyor. hatta çok az alıyor. diğer isimlerin maaşı belli. şimdi falcao haberlerini de görüyorlardır. bu nedenle motivasyonları düşebilir.

    YanıtlaSil
  6. Stoperler çok kötü maç çıkardı ama Seri onların önünde olmuyor işte.Hoca umarım Seri'yi geride oynatmaktan vazgeçer bir an önce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. terim'de bu inat varken yandık. 20. haftada döner hatasından.

      Sil
    2. İnat mı :) Bitmediniz, bitmiyorsunuz. Ama bitireceğiz.

      Sil
  7. Ülke içinde de onları yedekleyebilecek net güvenilir stoper çok az. Mert Çetin en makul isim olacak galiba. Ya da Semih Kaya yeniden kiralanabilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Çetin benim gözümde büyük potansiyel, hatta yeni Merih Demiral olmaya aday. O tarzda.

      Sil
  8. Belki oyun planimiza tam uymuyor ama kiralik Ømer Toprak is gørur bence. Marcao ve Luyindama bence ismi ve kariyeri olan bir stoper transferiyle daha ciddiye alirlar bu isi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plana uyuyor aslında, hızlı stoper. Çok da iş yapar. Sorun şu, onu yedek bırakmak lüks. Alacağı yıllık ücret Luyindama + Marcao'nun fazlası olursa şaşırmam.

      Sil
    2. Ömer Toprak benim de aklıma ilk gelen isim oldu ama dediğin gibi şartlar çok zor olur onun için. Şu anda tam olarak 35 yaşındaki Emre Aşık'a ihtiyaç duyuyoruz aslında. Yedek kalmayı sorun etmeyecek, düşük maliyet yüksek tecrübe. Aytaç Sulu ne alemde acaba? 🤔

      Sil
    3. Aynen öyle, garanti bir yedeğe kimse hayır diyemezdi :) Aytaç Sulu Samsunspor'da 6 aydır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir