5 Ağustos 2019 Pazartesi

Mariano ise tam aksine hazırlık döneminin yıldızlarından


Mariano konusunda haksızlık yaptığıma inanmıyorum. Ne gördüysem onu yazdım. Hemen hemen herkes de benim yazdıklarım gibi düşünüyordu. Kalitesini kimse tartışmaz, ülke seviyesinin üzerinde bir sağ bek. Ondaki sorun tempo ve fizik gücüydü. Yaş da ilerliyor, doğal olarak düşüş yaşadı. Özellikle de geçen sezon iyi hazırlanamadığımız dönemde en büyük düşüşlerden birini o yaşadı.

Haliyle de ayrılığını bekledim. Beşiktaş'ın transfer ettiği Douglas'ı konuşuyorduk. Sadece hücum açısından bakınca ülkenin en iyi sağ beklerinden biri, kimine göre en iyisi bile olabilir. Mariano'ya göre de 4 yaş daha ufaktı ve bonservisinin olmamasıyla da değer kazanmıştı. Konuşulsa da bu transferi gerçekleştirmedik. Mariano'nun ayrılmaması buna neden olmuş olabilir.

Fernando'ya gelen teklifin bir benzeri Mariano'ya gelmiş olsa ayrılırdı. Teklif gelmemesi ya da gelmiş olsa dahi ciddi bir durum olmaması ayrılmamasına neden olmuş olabilir. İşin biraz da yabancı sınırıyla alakalıydım. Linnes'in yeni sözleşmeyi almasının ardından 1. sağ bek olmasını beklesem de hazırlık dönemini iyi geçirmedi.

Mariano ise tam aksine hazırlık döneminin yıldızlarından. Şu an mevcut tüm beklerimizden daha iyi durumda. Temposunu kazanmış, güç toparlamış ve tüm bunları da kalitesiyle birleştirmiş. Ne kadar istikrarlı olur bilmesem de takımda kalması doğal. Transfer stratejisi bir anda değişti, an itibarıyla Mariano üzerine bir tablo geliştiriyoruz.

Mariano / Linnes rotasyonuna alışığız. Bu sezon o rotasyon değişecek ve Nagatomo / Linnes üzerinden yürüyecek gibi. Nagatomo da hiç iyi başlamadı, özellikle de hücum aranan maçlarda sırıtabiliyor. Linnes ise hücumda çok daha etkili olabilir. Quaresma, Visca gibi rakipler karşısında ise Nagatomo büyük bir savunma kozu.

İyi bir Mariano'yla da sağ kanat üçgenini yine izleyeceğiz. Üstelik bu sefer çok daha iyi bir orta saha hattı olacak ve forvette de kaliteyi yakalamamız olası. Mariano / Nagatomo gibi isimlerin 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Bu sezonu da onlarla geçip, yeni sezonda değişimi yaşamak en doğrusu gibi görünüyor. Beklenen teklifler maalesef gelmedi.

14 yorum:

  1. Mariano'ya temposundan ötürü bende pek sıcak bakmıyodum ancak agresif baskı yapan takımlara karşı büyük koz.Mariano,Marcao,Seri bunlardan hangisiyle başa çıkacaksın Emre Taşdemir'de oynayacağı takıma verilir.Oyun planına göre Linnes/Şener tercih edilir.Hocadan doğru planlama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamp yedikten sonra toparlamış gibi, temposu hiç fena değil.

      Sil
  2. sağ bek mariano-linnes, sol bek nagatomo-linnes olmali. şener, e.taşdemir, ömer bayram ise 3. alternatif konumunda olmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes iki tarafı da yedekler tabii ama Emre Taşdemir'in pek şansı kalmadı gibi.

      Sil
  3. Mariano'nun vites artirmasi ve iyi hazirlanmasinin nedeni bence formasini kaybetme korkusu. Gecen sene Linnes onu cok zorladi. Kendisi de bunun bence farkinda. Simdi de Sener gelmesiyle 3 sag bek. Rekabet artti. Fernando gibi kaliteden bile vazgecildi. Onun sansi onu isteyen kulup Sevilla olmasiydi. Mariano'ya bu saaten sonra sampiyonlar liginde oynayan hicbir kulup talip olmaz yasi yuzunden. Yine bu durum bize yaradi. Mariano mumkun oldugu surece ust duzey oynamaya calisir. Zaten iyi bir profesyonel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir ama sözleşmesinin son yılı. Teklif bulabilir, garanti sözleşmeye gidebilirdi de.

      Sil
  4. Yaz kış farkı olmasın bu performans olayının sebebi :) Brezilyalı yazın serinletiyor Norveçli de kışın ısıtmasın
    Şaka Bi yana ortasaha hamlesi tüm düğüme yön gösterecek şekilde gelişiyor sanki kenar bekler ve açıklar sorunsuz kağıt üstünde İnş daha da iyi olsunlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sene de yaz gördük, görüntüsü böyle değildi :)

      Sil
  5. Ben Mariano konusunda haksizlik yaptigina inaniyorum :) bu adam büyük takim beki ic saha maclarinda banko yazilan adamlardan, deli gibi press yapmasini degil isabetli orta yapmasini beklersin bu oyunculardan zira Nagatomo örnegine bakarsak defansi cok saglam ama orada kaliyor skora en ufak etkisi yok, Mariano'nun ölüsü 5 asist cok büyük fark var, bu adama temposundan vurmak haksizlik bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haksızlık değil, temposuyla da eleştiririm gayet. Ne kadar iyi olursan ol, tempon yoksa koca bir hiçsin :) Ben ligde şampiyonluk değil, Şampiyonlar Ligi kovalamak istiyorum.

      Sil
  6. Yunus ve Telles satılsa da para girse kulübe .Yunustan beklentim en fazla yedek olacağı yönünde. Şimdi iyi paraya belki satarız.

    Diagne gibi 2017-2018 ikinci yarisinda gelip yarım sezonda performans yapıp üstüne ertesi sezon kontra atak set hücumu kafa golü dribling golü vs. 1.90 lik boyundan beklemeyecek hızda goller atıp devrede 20 toplamda 30 gol atan ligi şampiyon tamamlamış takımın milli oyuncusunu hakikaten,
    Hem kötü zamanda ve şartlarda transfer ettik (kasımpaşa eren donk ve 30 ocak Diagne)
    Hem de kötü şekilde pazarliyoruz belki de zararına satacağız. 13m altında yani.

    Zamanında ederinin üstünde bonservis ve maaş ödediğimiz futbol dünyasınca kansiksaninca sonra ne yapsanız zor. Bunu yıkmak zaman alıyor. Tolga Ciğerci ye 2m maaş verirsen en usta yönetici/menajer devrede olsa başka transferlerde fiyatı kolay kolay indiremez.

    Aynı durum satarken de gecerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telles'in rakam ffp'ye yansımayacak, çünkü bonus. Yunus Akgün giderse kazanım olacak tabii.

      Haklısın, iş maaşta bitiyor. Bonservis yatırımı sorun değil, yüksek maaşı verdiğin an adam doğal olarak gitmiyor. Bu paralar Arap dünyasına dahi fazla gelebiliyor. Diagne bundan gitmiyor işte.

      Sil
  7. Büyük maçlarda zor maçlarda sert deplasmanlarda Mariano oynatilmaz Elia Nwakame gibi varsa karşısında cabuk dağılıyor.

    Içerde rakibe göre güçlü olduğumuz ma larda tercih Mariano olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposunu kazanınca yine ayakta kalabilir. Geçen sezona çok kötü girmişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir