27 Ağustos 2019 Salı

Martín Cáceres & Galatasaray, aranan savunma jokeri değil mi?


Transfer konusunda işin içinden çıkmak mümkün değil. Bizim adımıza hayat Falcao'dan ibaret değil, en azından öyle olmadığını düşünmek istiyorum. Fatih Hoca söyledi, stoper ve orta saha adına da hamle gerekiyor. Stoper konusunu ben de ısrarla yazıyordum, o pozisyonda rekabeti acil olarak yükseltmemiz gerekiyor.

Takımdaki yabancı sayısı da sorun, sattığın kadar al dengesi de. Caceres'in bonservisinin elinde olması elbette avantaj ama takım içindeki yabancı sayısı sorun. Şu an 1 kişilik boşluk var, o da Falcao'nun olacaktır. Stoper ya da orta saha için yabancı boşluğu oluşturmak gerekir. Bu stoperde bir şekilde gerçekleşir de, orta saha için yerli alternatif şart.

Yerli alternatifler de "bonservis yoluyla" gelebilir. Haliyle satış lazım, bazı pozisyonlarda ödün verilebilir. Donk'a teklif olduğu söyleniyor ki ben buna katılmam, asla göndermem. Linnes için ise "olabilir" diye düşünürüm. Teklif var mı yok mu bilmesem de 5-6 milyon avro bandında bir rakam kazanılabilir. Bu da bizi artıya taşıdığı gibi, boşluk da oluşmuş olur.

Keşke Nagatomo gitse, bu farklı nokta. Teklif gelebileceğine, ciddi rakamlara gideceğine inanmadığım bir isim. Linnes için olur bu, boşluğu da Caceres'le dolabilir. Caceres'in avantajı joker yapısında. Stoper için de çok ciddi bir alternatif, her iki bek için de. Şu günlerde Galatasaray için olmazsa olmaz diye düşündüğüm bir futbolcu.

Bir dönem hatırlayın, Trabzonspor'un kapısına kadar gelmişti. O dönem sakatlık probleminden çekindiler ve bu transfer olmamıştı. Caceres ise sonrasında eski kalitesine hemen dönmüş, Lazio ve Juventus yapmıştı. O arada da Uruguay Milli Takım'ındaki yerini garantilemişti. Sakatlık problemleri yer yer yine yaşıyor ama eskisi gibi değil. 30'lu yaşlarının ardından istikrarını yine kazandı.

Lazio ve Juventus için alternatiflerden biriydi. Çok önemli bir tecrübeden bahsediyoruz, kariyerinde çok büyük takımlar var. Geçen sezona Juventus'ta başlamış, sezonun 2. yarısında ise Juventus'a kiralanmıştı. Juventus'ta ağırlıklı olarak stoper oynadı ve iyi bir alternatif olduğunu yine gösterdi. Sezon sonunda biten sözleşmesi ise uzatılmayarak boşa çıktı. Henüz takım bulamamasına ise şaşırıyorum.

Galatasaray'da da stoper olarak düşünürdüm. Gayet dengeli bir stoperdir. Pas / teknik özellikleriyle çok ön plana çıkmasa da savunma aksiyonu oldukça güçlü. Bek oynadığında da işin savunma tarafında daha ön plana çıkardı. İyi bir kesici, çalışkan, agresif, çok tecrübeli. Galatasaray'a kısa vadeli katkısı da oldukça büyük olur. 1+1 yıllık bir sözleşmeyle de doğru katkı alınır.

12 yorum:

  1. galatasarayda patlayıcı gücü olan hırslı bir oyuncu yok,enbüyük eksiklik bu..aynı sorun geçen sene fb deydi,dogru hamlelerle sorunu çözdüler,bizim ise para eden her adamı satmaktan başka bir transfer politikamız yok.önce gomis,sonra gary ve nihayet henry kaybedildi..galatasaray muriq ile anlaşmışken 250bin avro fark yüzünden bu transferden vazgeçti.monaco bonservisi 3ten 5e çıkardı bu sabah monaconun rus yöneticisi açıkladı fransa kanalında,monaco kesinlikle ya 5i getirirsin yada buiş olmaz diyor,şuan -1,45 milyondayız ffp de,yani bir hafta içinde enaz 6,5milyonluk satış yapmazsak bu iş olmaz..bence bu transferden vazgeçmek endogru hamle olur,seneye bedava alırız falcaoyu,onun yerine kiralık bir forvet bulmalıyız trabzondaki ekuban tarzı birşey işimizi görür..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 250 bin fark yok orada, bize her şartta satılmayacaktı ve satılmadı da. Teklifimiz çok daha iyiydi.

      Sil
  2. Caceres gibi bir oyuncu yedekte muazzam olur. 3 bölgeyi de yedekleyecek, hatta ben as sol bek olarak bile yazardım durumuna bağlı olarak. Linnes veya Nagatomo'yu da satabilirsin bu durumda FFP dengesini de sağlarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeli de, lider oyuncu. Kısa vadede katkısı müthiş olurdu.

      Sil
  3. falcaonun elinde "yillik ücretimi indirdigimde bonservisimi bedava alirim belgesi" belgesi varmı yokmu acaba? öncelikle bunun yönetim tarafından açıklanması gerekir kamuoyuna.eğer böyle bir belge varsa falcao bana son güne kadar süre verin demiştir,gayet normaldir.adam zaten anlaşmayı imzalamış galatasarayla.bukadar olaya,tantanaya gerek yok.ancak ozaman monaco niye bonservis istiyor deniyor.cacarese gelince donk gibi faydalı joker olur..fair play davası nedeniyle ancak seneye sözleşmesi bitecek oyuncular elden çıkarılırsa mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey olsa şimdiye gelmişti bence :)

      Sil
  4. Milli takımında sol bek oynuyor sol stoper sağ stoper sağ sol bek hatta onstoper bile oynar.

    Yasli beklerden birini satalım cacaresi alalım. Yunusu da satalım. Yoksa 2 sene sonra önce kayseri sonra sakaryasporda görürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes ya da Nagatomo gidebilir diyorum, o yer dolar. Mariano da olabilir ama teklif var gibi durmuyor.

      Sil
  5. Cacares joker olarak çok iyi olur. Ama böyle bir hamle gelecekse yabancı kontenjanı açılmalı hatta bana kalırsa Diagne, Mariano ve Yuto gönderilmeli. Gelen bonservisle de yerli alternatifler alınmalı. Ama sınırlı zaman kaldı. Güzel başlayan transfer döneminin ilerleyen dönemlerini güzel getiremedik, inşallah sonunu iyi getiririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklerden biri gözden çıkarsa çok düşmeyiz diye düşünüyorum. Cacares orayı da doldurur, stoper de olur.

      Sil
  6. Nagatomo denildiği gibi Fiorentina'ya gitse 2.5 milyon euroya keşke.Böylece eşit durum olur.Üstüne bi de Yunus'u 3 milyon euroya bi yere gönderebilirsek küçük de olsa bi bütçe oluşur.Caceres umarım gelir ve stoper olarak da düşünmemek gerekir her iki bekte de son derece iyi oynar tam bi savunma jokeri senin de dediğin gibi.Fazlasıyla ihtiyacımız var böyle bir jokere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek aldılar, Dalbert imzaladı. Bu saatten sonra o şans da kalmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir