22 Ağustos 2019 Perşembe

Mehmet Topal'ın Galatasaray ihtimali?


Haziran ayında da Mehmet Topal'ın transfer ihtimalini konuşmuştuk. Transferin henüz başıydı ve Mehmet Topal serbest kaldığı an da otomatik olarak "acaba" mı denildi. O gün imkansız gözüyle bakıyordum. 6 numara için yazılıyordu, bize ise daha yüksek profilde bir isim gerekliydi. Stoper alternatifi için ise daha farklı yerliler olabilir diye düşünüyordum.

O dönemde de Avrupa'ya gideceği söyleniyordu. Aslında Fenerbahçe'yle yolları ayırmasını da beklemiyordum. İyi bir yıllık ücreti vardı, yaş da 33 oldu. Tribünden tepki alıyorum diye herkes böyle bir karar alamaz, saygı duymak lazım. Serbest kaldığı günden bu yana da hala bir takımla anlaşmış değil. Her geçen gün de takımların ağırlığı değişiyor.

İlk etapta Avrupa diyordu ve olmayacak gibi görünüyor. Şimdi de ibre Türkiye'ye kaydı. Burada da önceliği Fenerbahçe dışında kalan büyük takımlar olacaktır. Çoğu mali sıkıntı yaşıyor ve bonservis ücreti veremiyor. Mehmet Topal'ı değerli kılan da bu. Bonservis vermeden, iyi bir yerli alternatifi alabilir miyiz diye düşünüyorlar.

Galatasaray açısından bakalım olaya. İlk etapta daha iyileri olabilir diye düşünüyordum. Şu an ise ffp sarmalı bize rahat hareket ettirmiyor. Bazı pozisyonlar adına da yerli alternatif açığı var, haliyle çok sayıda ihtimal yok. Yerli stoper arıyoruz, Mehmet Topal orada düşünülebilir. Ya da Mehmet Topal'ı 6 alternatifi gibi düşünüp, Donk'u stopere kaydrabiliriz.

Alttan beklenen isimleri bir süre daha bekleyecek gibiyiz. Kampta göremedik bu isimleri. Bonservis girdisi sağlansa eminim ki daha farklı isimler konuşuruz ama şu gün itibarıyla ister istemez Mehmet Topal'ı alternatif düşünüyoruz. Tecrübesine, mevcut kalitesine (verilecek doğru rolle birlikte) güvenilebilir. 

Ben de çok sıcak değilim, hatta 1.5 ay önce çok daha katı yorumlar yapmıştım. Her günün şartları farklı, bugün ise bambaşka. Fatih Hoca'ya bakar iş, Milli Takım'da stoper olarak kullandığı Mehmet Topal'ı isteyip istemeyeceğini göreceğiz. Doğru maaş ve 1 yıllık sözleşme süresiyle görmek gerekir, şu gün karşı duramam.

13 yorum:

  1. Donk varken aynı tarzda birini almak gereksiz bence. Topal'ı eskiden çok beğenen birisi olarak, adamın bitmiş olduğu çok net. Ahmet Gürleyen tarzı bir stoper kiralayıp Donk'u iki bölge içinde alternatif tutmak bana daha mantıklı geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper için düşünüyorum, tecrübe diyerek. Ffp zorluyor, para harcayamıyoruz.

      Sil
  2. çolak,topal,sakat oyuncular alınmasın.mehmet demirkolda sturridge için marka dedi.evet,kronik sakat modası geçmiş bir marka..selçuk inan,mehmet topal gibilere verilcek maaş ve süreler genç oyunculara verilmeli..fenamı olur bir ozan daha çıkarsak,8milyona ihraç etsek,bizdeki 33-34 lükler avrupadakiler gibi değil,bitmiş.birtek emre de deli enerjisi var galiba ama ben onunda ilk haftaki patlayıcılığı 33-34 hafta gösterebilecegine inanmıyorum,görücez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Topal sakat oyuncu değil yalnız, istikrarlı adamdır.

      Sil
  3. Orta sahayı güçlendirir. Makul bır kontratla alınabilir

    YanıtlaSil
  4. Stoper yedeği olarak gelsin gelsin de stoper alamayacağımız belliydi en azından kamp yerdi, sezon öncesi hazırlık yerdi neyi bekliyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru. Madem gelecekti, niye dün değil de bugün. Yaşı da var. Toparlanmak, hazır olmak sorun olabilir.

      Sil
  5. Asla olmamalı.Hele stoper için hiç hiç düşünülmemeli.Donk var zaten orda.Hatta ben Ahmet'i bile stoper noktasında Topal'ın önüne koyarım.Bu adam stoper değil çünkü.Ayrıca gerek yok yaş olmuş 33 ve 2 aydır boşta.Umarım böyle bir hata yapılmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Çalık'ı Topal'ın önüne koyma derim :) Donk var orada da, tek başına. Bu adam 6 için de yedek, bu rotasyon aşırı dar.

      Sil
  6. Bence Terimin ilk plani hala 4-1-4-1, ve bu durumda M. Topal ilk 11 icin bile dusunuluyor olabilir, muhtemelen Diagnenin satisi bekleniyor, satilirsa belki dourado gibi genc ve daha potansiyelli bir oyuncuya yonelebiliriz.. Nzonzi ve Seri merkez ortaha olarak cok daha fazla yarar saglayabilirler. Belhanda ise bu ikilinin onunde dsunulebilir. Bu taktik donem donem 3-4-3e de evrilebilir. Topalin donka gore ustunlugu geriden oyun kurulumuna katkisi olacaktir, ama keske topal yerine dourado,mehmet ozcan, taylan gibi oyunculari kadroya katabilsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topal'ı 11 için düşündüğünü sanmam. Nzonzi geldi çünkü, orada yeri garanti. Bence stoper alternatifi olarak bakıyor olabilir. Ama bonservis geliri olursa Topal hiç düşünülmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir