15 Ağustos 2019 Perşembe

Mert Çetin, tüm transfer gündeminin arasından sıyrılarak Roma'ya gidiyor


Mert Çetin'in potansiyelinden ciddi anlamda bahsetsek de bu transferi sezon sonunda bekliyordum. Yeteneği onu mutlaka Avrupa'ya taşıyacaktı ve iddialı da bir kariyeri olacaktı. Avrupalı artık beklemiyor, hamleyi direkt gerçekleştiriyor. Futbolcunun da Süper Lig görmesine gerek yok. PTT 1.Lig performansı da transfer yapmasına yetiyor.

Çağlar Söyüncü de direkt olarak 1.Lig'den Avrupa'ya adım atmıştı. Mert Çetin de tüm transfer gündeminin arasından sıyrılarak Avrupa'ya transferini gerçekleştiriyor. Roma bu transferi 3 milyon avro bonservis bedeliyle bitirdi ve futbolcuyla da 5 yıllık sözleşme imzalayacak. Türk futbolu adına yüz akı günlerden biri daha.

Mevcut yabancı kuralının getirisi. 11 adına yerli zorunluluğu olan bir ortamda Mert Çetin'i çok daha yüksek bir bonservis bedeli ve yıllık ücret karşılığında transfer etmek zorunda kalacaktınız. Bu maddiyat beklentiyi beraberinde getiriyor, sonucu da genellikle hayal kırıklığı oluyor. Şimdi ise futbolcunun gönül rahatlığı ile Avrupa'yı tercih ettiğini görüyoruz.

Sürekli konuşsak da aynı konu bir şekilde önümüze çıkıyor. "İstiklal Marşı" üzerinden bir argüman yaratıldı şimdi de. Pasaport değil yetenek oynar. Yetenek oynadıkça da ücretler aşağı çekiliyor ve Türk futbolcusu çok daha rahat Avrupa'ya gidiyor. Bu da gelişim demek, Milli Takım böyle ayakta kalacak. Ozan Kabak, Merih Demiral ve Mert Çetin. 1 yıl içinde Türkiye'den Avrupa'ya giden stoperlerimiz. Daha bunun Çağlar Söyüncü ve Kaan Ayhan gibi isimleri de var.

Mert Çetin için yeni bir Merih Demiral benzetmesi yapmıştım. Tarzını ona benzetiyorum. Fizik olarak çok güçlü, fizikli, isyan eden bir futbolcu. Topla ilişkisi de gayet iyi ve gelişim göstermeye de devam edecek. Roma'nın onu ilk sezonunda oynayabileceği bir İtalyan takımına kiralık göndereceğini düşünüyorum. Orada gelişimini gözlemeye devam edeceklerdir, kazanacağı tecrübe önemli.

3 milyon avro'luk bonservis de günümüz piyasasında bedava. Galatasaray'a gelmiş olsa Luyindama / Marcao ikilisinin arkasında kalacaktı ama Luyindama sonrası adına hazırlık diye düşünüyordum. Fenerbahçe'de ise forma bulsa da oraya giden yerlilerin gelişimi problem oluyor. 2 - 2.5 milyon avro bonservis bedelini çok gördüler. Roma ise potansiyeline inanarak 3 milyon avro'yu verdi. Karşılığını fazlasıyla alacaklar.

10 yorum:


  1. Mert Cetin aslinda tertemiz bir yatirim olabilirdi. Bonservisini alip süper ligde herhangi bir külüpte, bir sezon oynatip, seneye marcaonun yada luyindama nin durumuna göre ya kendi takimina katardin yada avrupaya tertemiz pazarlardin, ki romanin ilgisi zaten varmis. Göz önünde ki oyunculara deger verilmedi, bundan sonra genc yeteneklerimiz büyük takimlara pek deger vermez :)) mert cetini kutluyorum, devami gelecektir bunun, global futbol piyasasi sonunda türkiyeyi gördü :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama sonrası adına düşünüyordum onu. Maalesef bonservis girdisi sağlayamadığımız için harcama yapamıyoruz.

      Sil
  2. Tam da atanmış, ihale zengini Nihat Özdemir'in yabancı sınırı getireceğiz açıklamasını yaptığı gün Roma'ya bir genci daha göndermemiz manidar olmuş. Türk futbolu milli takımlar seviyesinde bolca alternatif üretti bu sistemde ama "Galatasaray'ın önü kesilsin de gerisi boş" diyen kafa bunu da görmezden gelir.
    Mert için hayırlı olur inşallah. Yabancı kısıtlaması sonrası genç yetenekler senin de yazdığın gibi açık artırmaya çıkar, ülkede kalıp yedek oturur. Milli takım ve kulüpler uluslararası arenada çökünce silbaştan yaparız nasılsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk futbolu adına yüz akı günlerden biri daha. Maalesef kendi iş yerlerinde göstermeyecekleri duygusallığı Türk futbolunda göstermek istiyorlar.

      Sil
  3. trabzon maçını izledin mi burak? tetteh için 10 milyon euro önermiştik. hayır sorun bu teklif değil. esas sorun şu. sparta prag bu parayı nasıl beğenmemiş? çok ilginç :)

    YanıtlaSil
  4. Gözümüzün önündeki yeteneği yine almadık.Roma onu oynatmaz bence ve kiralama imkanı olursa kesinlikle almalıyız derim.Böyle bir yerliye çok ihtiyaç var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alamadık değil, bonservis girdisi maalesef yanlış zamanda denk geldi.

      Sil
    2. Alınmak istese takasla falan bi yol bulunurdu bence ama yapacak bir şey yok artık

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir