29 Ağustos 2019 Perşembe

Mevlüt Erdinç & Galatasaray, bu sezon alınan yerlilere bakınca da hayır diyemem


Transferine kesin gözüyle baktığım futbolculardan biri. Galatasaray'ın yerli transfer harekatının da kalan son parçalarından biri. Haziran ayında da bu transferi düşünüyor ve istiyordum. Forvet rotasyonunu tamamlamak adına en ideal yerlilerden biri değil mi? Tabii alınabilecek futbolcuları kıstas alarak bunu yazıyorum.

Mevlüt Erdinç'in Başakşehir'de forma giyme şansı yok. 4. alternatife kadar indi diyebiliriz, 21 kişilik maç kadrosuna dahi alınmıyor. Başta Antalyaspor olmak üzere neredeyse bütün Anadolu takımlarının da istediği bir forvetti. Geçen sezonu müthiş geçti ve 27 maçta 14 gol 3 asistlik bir performans gösterdi. 

Antalyaspor'un "kontra ve mücadele" oyununun en önemli parçalarından biriydi. Ön alanda çok çalışkan bir futbolcu. Hareketli, bir an olsun durmuyor ve altyapısı gereği de yeteneği var. İyi bir Fransa kariyeri olduğunu atlamayalım, bence geçen sezon Milli Takım'ı da hak ediyordu. Hızlıdır, açık alanda etkisi büyüktür, mücadelesiyle katkısı yüksek olur.

Mesela biz geçen sezon o kontenjandan Muğdat Çelik'i denemiştik. Olmadı tabii, yetenek olarak tutmadı. Bu sezon Adem Büyük açıklandığında işin mantığını açıklamıştım ki Konyaspor maçında bunu gösterdi. Mevlüt Erdinç daha farklı, hızlı bir futbolcu. Adem Büyük de mesela işin mücadele tarafında var ama daha kanat özellikli. İkisinin de önemli katkısı olur.

Diagne gitti, Mevlüt Erdinç geldi gözüyle bakıyorum. Falcao da düşünülerek "yedeği Mevlüt Erdinç mi olacak" diye ister istemez sorulur. Babel'i de eklemek lazım, onu da ciddi bir forvet alternatifi diye düşünüyorum. Keşke o aradan Cenk Tosun'u alabilsek, 4-4-2 hayalinde Falcao ile müthiş bir ikili olmaz mıydı?

Şartlar dahilinde düşünmek gerekiyor. Mevlüt Erdinç'in transferi bonservissiz şekilde olacak. Bu sezon alınan yerlilere bakınca da "hayır" diyemem, beğendiğim futbolcuların başında gelir. Fatih Hoca da sever, Milli Takım döneminde sıklıkla kullanmıştır. Tecrübeli bir futbolcu ve bu transfer de gerçekleşecek gibi görünüyor.

21 yorum:

  1. Tecrube diye diye huzur evine donduk gecmis olsun,her oyuncu ya otuzun uzerinde ya da otuzuna dayanmak uzere

    YanıtlaSil
  2. çilek gelsin de..elmalara armutlara bu sofrada herzaman yer var

    YanıtlaSil
  3. Forvet lazim,ali yavuz kiralandi, gecen yil berk ısmail unsal fena isler yapmadi diye biliyorum, tekrar alinmazmiydi,ayrica mutlu dogan hakkinda ne diyorsun,uzakdan baktigimizda iyi bir sol ayagi var gibi gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet bence de lazım. Berk İsmail Ünsal olmaz, bu seviyede değil. Mutlu Aksu Doğan ise sorunlu bir isim deniyordu.

      Sil
  4. 2 gün önce bizle 700 bin avroya anlaştı deniliyordu ama dün vizyonu bizim ilgilendiğimiz futbolcuları ayartarak önümüze taş koymaya çalışan takımla 1.2 milyon euroya anlaştığı haberi çıktı.Bu haber doğru olabilir şaşırmam çünkü malum kişide inanılmaz bir Galatasaray kompleksi var ki böyle bir transferin bile gerçekleşmemesi için bizim verdiğimiz paranın neredeyse 2 katını teklif edebiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.2 milyon avro vermem ben. 500 bin avro da fesih bedeli deniyordu. Asla çıkmam bu paralara.

      Sil
    2. Malum takıma bonservissiz gitti :d Sadece gülüyorum bizden 500 bin euro isteyen göksel onlara bedavaya gönderdi komik bir durum

      Sil
  5. Mevlüt Erdinç Umut Bulut'a yakın bir etki yapabilir bizim için daha iyi gol vuruşları vardır hatta. Bonservissiz olacaksa hemen alınmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem Büyük de o etkiyi veriyor, Mevlüt Erdinç'i de isterdim. Yalnız bahsi geçen paralara değil.

      Sil
  6. Biz ağzımızı acincaya kadar fener almış bile oh olsun böyle camiaya. Falcao peşinde 6 ay topsuz düz koşu yaptık. 1 yıl 2 aydır santrfor bulamıyoruz. Adem Büyük hariç.

    Şampiyonlar ligi grup sonunculugu ve şampiyonlar ligi yorgunluğu + yıllardır olmayan takım bütünlüğü ile şampiyonluk da çok zor. Sapına kadar hakkettik. Oyun konusunda mesafe katedemiyoruz son 7-8 senedir böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağız açmak konu değil, bahsi geçen paralara asla almazdım.

      Sil
  7. fenerde peşinde,ramiyi de burdan duydular..comolliyi fazla ciddiye almışım,profesyonel akılla değil tamamen menejer teklifleriyle;webaslan,sporx ve sportif cümleler okuyarak transfer yapan bir rakiple karşı karşıyayız..şaka gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğaçlama hareket işte, plan program yok. Günün şartlarına göre aksiyon alıyorlar.

      Sil
  8. 31 yaşındaki nagoya 2.5 marianoya 4.5 bonservis ödemek? Sonra para yok diye 1.5 a umut bozok'u alma başakşehiri kadroda düşünmediği mevlut peşinde kos onu da alama. Mevlut Hannover' den ayrılırken nerdeydik?? Anlamıyorum bu kulubü bu camiayı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün şampiyon olmak zorunda olduğun için bu paraları verdin ve kumarı kazandın. Mecburdun.

      Sil
  9. Bonservissiz ve yerli ayni zamanda bitiriciligi yuksek bir oyuncuyu Fenerbahce'ye kaptirdik, su an Falcao transferi olsa bile gerekli bir isimdi Mevlût ve bana göre Vedat'dan daha bitirici bir isimi aldilar. Bizim transfer komitemiz sadece iki kisiden olustugu icin Fransa'dan buraya gelene kadar rakipler ise yarar herkesi aldi. Oynadigimiz hazirlik ve lig maclari ortada gol atamiyoruz, Onyekuru gibi Babel'den gol katkisi daha yüksek bir ismi de kaybettik, durumumuz resmen fazia.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservissiz değil, 500 bin avro fesih bedeli, yıllık da 1.2 milyon avro diyorlar. 700 bin avroya gelecek adama da bu paraya çıkmam.

      Sil
    2. Basaksehir Galatasaray'a zorluk cikarmis zaten Fenerbahce olursa gidebilirsin seklinde yönlendirilmis ve hatta Fatih Terim'in aciklamalarinin bazilari bununla alakali seklinde yorumlar yapildi Suleyman Rodop ve Ali Naci Kucuk tarafindan.

      Sil
    3. Organize geliyorlar, profesyonelce. Şaşırmıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir