23 Ağustos 2019 Cuma

Michy Batshuayi & Galatasaray, olası b planı üzerine ihtimalleri konuşalım


"Falcao olmazsa" üzerinden b planından bahsettim ya, bunu da konuşma zamanı. Diagne gider mi kalır mı ya da kim gider / kalır bilmiyorum. Bonservis geliri hareket alanımızı belirler. Ne kadar gelir, o kadar iddialı isimler. Ne kadar az gelir, o kadar transferde akıl ortaya koymak. Seri ve Nzonzi hamleleri de o aklın iyi birer ürünüydü. En olumsuz tabloda yine bu akıl gerekecek.

Michy Batshuayi ismini konuşmak gerekir. Şu an Chelsea'de maç kadrosuna dahi giremiyor ve onun adına ayrılık senaryoları konuşulmalı. Chelsea'nin transfer yasağı var ve ellerinde çok da geniş bir kadro yok. Buna rağmen düşünülmüyor gibi. Giroud oynuyor, Abraham onu yedekliyor ve Batshuayi'yi ise U23 maçlarına çıkıyordu.

Son dönemi düşüş içinde. Aubameyang'ın Arsenal'e gidişi sonrası Dortmund'a kiralandığı dönemde müthiş işler yapmıştı. Bence en büyük pişmanlığı Dortmund'da kalmamaktı. Dortmund da mesela Batshuayi'nin yerini gerçek anlamda doldurabilmiş değil. Alcacer'e rağmen yazıyorum bunu. Chelsea'yle mi anlaşamadılar bilmiyorum ama o 6 ayın ardından ayrılmıştı.

Valencia performansı olabilecek en kötü noktadaydı. Hatta Batshuayi'ye 6 ay dayanabildiler. Crystal Palace'da ise kendini biraz olsun bulsa da beklenen etkinin uzağındaydı. Bu sezon başında da Chelsea'e geri döndü ve henüz maç kadrosuna dahi girebilmiş değil. 25 yaşında, yeniden ayağa kalkacak takımı arıyor.

İddialı isim her şeye rağmen. Roma gibi takımların ilgisinden de bahsediliyor. Yaşı da genç olunca taliplerin ayarı büyüyor. Chelsea burada bir karar verecek. Ya yeniden kiralayacak ve gelişimini takip edecek. Ya da düşen piyasası dahilinde daha az bir bonservis geliri elde edecek. İlk tercih daha mantıklı bence. Futbolcuyu parlatmak ve yeniden satmak.

Galatasaray da son dönemde bu konuda iyi sınavlar veriyor. "Geliştirici kulüp" gibi kendini kabul ettirmenin bu tür sattığın kadar al kısıtlamasının yaşandığı günlerde önemi var. Bedelsiz ya da düşük bedellere iyi isimleri kıralayabiliyorsun. Belki 1 sene sonra elden çıkmak zorunda kalıyor ama bu günlerde kısa vadeli düşüncelerin de önemi olacak. Hele ki yapacak bir şey kalmadığında.

Çok kaliteli bir forvet. Hızlı, fizik olarak güçlü, teknik özelliği de olan, hem iyi bir fırsatçı, hem de iyi bir bitirici. Komple bir forvet ve yeniden ayağa kalkışı da çok olası bir futbolcu. Yaşı henüz 25, toparlanması adına en doğru adrese gitmeli. Falcao hamlesi gerçekleşse dahi bu transfer için ihtimal oluşturulabilir. 4-4-2'ye geçiş neden olmasın. Batshuayi hamlesi de Nzonzi / Seri gibi transferlerin vizyonunu destekler.

17 yorum:

  1. Batshuayi yi aslinda Falcao ismi düsmeden halledebilirdi bu yönetim. Yada daha dogrusu Sükrü Hanedar diyelim bu konularin uzmani odur. Fatih Hocanin kalemi midir diye sormak gerek ? Diagnenin yaptiklarindan farkli seylerde yapabilen bir oyuncu olmasina ragmen Fatih Hocanin onu hangi rölde isteyecegi önemli olacaktir bence. Bitiriciligi yanisira hareketliligi aslinda yeter bile okadar muhtaciz böyle forvetlere. Is yapar bence, gelmesini isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hallederdi tabii ki. Seri ya da Nzonzi halledildi, o vizyon ve başarı ortaya konuldu. Chelsea'de transfer yasağı var denilse de Batshuayi pek düşünülmeyecek gibi.

      Sil
  2. II.Diagne olur..Onun yerine ucuza hallolabilecek Cluj un forveti George Tucudean var sağlam golcü seneye sözleşmesi bitiyor. Taş gibi transfer olur. En iyi dönemini yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. Diagne neden olsun ki, sorunlu bir isim asla değil. Dediğin isim adına, sezon sonu sözleşmesi bitse dahi bonservis gerekir :(

      Sil
    2. Hiçbir takımda tutunamadı çünkü, az oynadı şu an chelsea U23 takımına koydular. Balon olduğunu düşünüyorum.

      Sil
    3. Balon biraz sert olmuş olabilir, bekleneni gene veremeyeceğini düşünüyorum

      Sil
    4. Dortmund dönemi, Chelsea öncesi nasıl tutunamadı :)

      Sil
    5. Chelsea öncesi 3 sene önceydi, dortmund sadece yarım sezon.

      Sil
  3. Kime gidilir bilmem ama gidilecek oyuncu için ne menajer araya girsin ne de Abdurrahim gitsin.Transfer sürecini yönetecek kişi kesinlikle Şükrü Hanedar olmalı.Kalan bu kısıtlı süreyi başımız ağrıyarak geçirmeyelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao konusunda da o devreye girdi deniyor. Geç oldu ama umarım bitirir.

      Sil
  4. Belki de hayırlı olacak B planı. Falcao'nun satışı mumkun değil. 3 yıl için 18m + bonus + imza parası + ciddi komisyon ödeyeceğiz. Yıllık ort. toplam maliyet 7m euroyu bulur.

    B planı bir adam kiralasak toplam maliyeti 4m geçmez. Falcao yaşlandıkça sıkıntı da yaratabilir Baros Nonda gibi. Umarım olmaz Falcao.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen isimlere bağlı hayırlı olabilir tabii. Kimler gündeme girer, gelebilir bakmak lazım.

      Sil
  5. Diagne'ye göre daha mücadeleci bir oyuncu. Kiralanip takıma katılabilir. 25 yaş çok iyi. Bonservisi ile takıma katmak çok zor olur. Chelsea pazarlığı 15'ten açar en aşağı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chelsea'de her ne kadar transfer yasağı olsa da ben o kadar imkansız görmüyorum.

      Sil
    2. Mevcut transfer piyasası böyle Chelsea'nin durumundan bağımsız bu bahsettigim paralar

      Sil
  6. crystal palastaki zaha da iyi,spiker dün ısrarla deplasman golcüsü,deplasmanlarda daha başarılı,geçen sene attığı 12golün 11ini deplasmanda attı,deplasmanlarda takımını taşıyor,sırtlıyor diye anlattı da anlattı..tam bize göre işte böyle adamları bulmalıyız..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir