24 Ağustos 2019 Cumartesi

Mitroglou, PSV'e imza attığı gün resmi maça çıkarak bir ilk başarmış olabilir


Mitroglou, PSV'e imza attığı gün resmi maça çıkarak bir ilk başarmış olabilir. Ben de böylesini pek görmemiştim. Gerçi hazır futbolcu, imzadan bir gün öncesinin sabahı Galatasaray'la idmana çıkıyordu. Teklif belli ki bir anda gelişti ve transfer gerçekleşti. Galatasaray adına da Mitroglou adına da iyi bir iş oldu.

Mitroglou'yla alakalı bazı sorular var. Bence Galatasaray dönemi hayal kırıklığıydı ve üstüne gitsek de bir şey değişmeyecekti. Sorular ise aksi yönde, yeterince şans bulmadığını söyleyenler var mesela. Ya da yanlış kullanıldı diyenler, Diagne kıyası yapanlar. Biraz saha içini konuşalım derim. Aslında bu konuda pek bir fikir ayrılığı olmaması gerekiyordu.

Şans bulmadı kısmına katılmıyorum mesela. Galatasaray'da da transferinin ertesi günü ilk 11'de maça çıkmışlığı var. Hadi onu hazır olmadığı için saymıyorum, sezon içinde de 11'de sahaya çıktığı ya da kenardan geldiği maçlar oldu. Ligin ilk yarısında da Marsilya formasını giydi. Son 1-2 ayında forma giyemez olmuştu ama o ayrılık fiziğini tamamen sıfırlamış.

Türkiye'de bu tarz forvetlerin yükseldiğini, yeniden doğduğunu yazarım. Birçok örneği var, tek tek yazmayayım. Mitroglou da toparlayabilir diye düşünüyorum. O an kağıt üzerinde Diagne'yle birlikte iyi bir rotasyondu ama Mitroglou'ndan Akhisarspor maçında gelen şampiyonluk golü hariç "klas" bir iş göremedik.

Onu da bir kenara bırakayım. Yaz kampı görmesi halinde toparlayabilir diye de düşünüyordum. En azından bir şans verilmeliydi ve verildi de. Hazırlık maçlarında oynadı, maalesef beklediğimiz görüntünün uzağında kaldı. Gücü düşmüş, mücadele edemiyor, çok hareketsiz ve bitirme noktasında hiç yoktu.

Kariyerine ve klasına tabii ki lafım yok ama Galatasaray'da da olmayacaktı. En azından Mitroglou'yla zaman geçirilemezdi. Diagne'nin de en kötü halinin dahi Mitroglou'nun önünde olduğunu düşünüyorum. Düşünme nedenim de fizik ve atletizm tarafı. Diagne her şartta hareketli, gol noktasında var olabiliyor. Denizlispor maçında performansı eleştirilse de takımın geneline baktığımda mücadele eden yegane isimlerdendi.

Bu da yetmez tabii, o ayrı konu. Diagne'yle alakalı sorunlar da var. Yine de Mitroglou'ya oranla elbette Diagne daha önde. Mitroglou ise kendisi adına en doğru adreslerden birine gitti. Hollanda Ligi x forvet adına olabilecek en doğru adres. 

Çok gol atılıyor, Mitroglou da klasıyla mutlaka ön plana çıkar. La Liga'da 5 gol dahi göremeyen Enes Ünal'ı 15 - 20 gol bandını zorlarken izlemiştik. Mitroglou da mutlaka en kötü ihtimalle 15 golü zorlar.  Haliyle de o performansa bakıp Galatasaray çıkarımı yapmamak gerekiyor.

8 yorum:

  1. Bu yorumuna tamamen katiliyorum. Bir kere PSV takiminda beraber oynadigi isimler arasinda ve PSV nin hedefleri dogrultusunda karsilayabilecekleri rakipleri farkli ve Galatasarayimizin hayal ettigi takim oyunu ve kurguladigi plani farkli. Orada herseyden önce tecrübesi ile yardim edebilecek bir oyuncu. Hollanda Ligi ona daha uygun olmasi ile beraber Mitroglou nun oyun tarzi etrafindaki oyuncular ile daha oynanabilir halde. Herhangi bir oyuncu bizim takimda hatta bizim ligde dikis tutturamadigi icin teknik heyeti suclamamak gerek. Aynisi bu arada Diagne icinde gecerli. O ise tam Türkiye Ligin golcüsü ama belki Besiktasta daha iyi bir golcü olabilirdi. Tabi Diagnenin yine farkli defolari var ama anlasilmistir heralde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hollanda Ligi böyle, orada bir şekilde atarsın. Yeter ki nerede duracağını bil :)

      Sil
  2. hemde uefada oynadı. uefaya önceden liste verilmiyor muydu nasıl oynadı acaba orada ? kafam karıştı, bilgilendirir misin bizleri ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön eleme maçlarında, ilk maç öncesi son gün 1 ismi çıkarıp ekleyebilirsin. İmkan var.

      Sil
    2. Teşekkür ederim, öğrenmiş oldum.

      Sil
  3. Mitroglou'nun PSV'ye gitmesinin bizim ffp'ye katkısı ne oldu?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir