6 Ağustos 2019 Salı

Mustafa Kapı da uzun zamandır bildiğimiz ve beklediğimiz bir genç


Erencan Yardımcı'nın şansı biraz da takımdaki forvet sorunuydu. Kendisine verilen şansı da iyi kullandı diye düşünüyorum ve takım içerisinde yer edinecek. Henüz 17 yaşında tabii, U19'da da boy göstereceği birçok maç olacak. Onun adına 1-2 sezon önemli, gelişimini izleyeceğiz. Şu aşamada fiziğiyle büyük fark yarattı. Mücadelesi de oldukça iyi.

Mustafa Kapı da uzun zamandır bildiğimiz ve beklediğimiz bir genç. 17 yaşına yeni girdi, önünde hala büyük bir zaman var. Riekerink döneminde konuşmaya başlamıştık. Sonrasında ise yaş kategorilerini sırayla atladı ve U21'de dahi maça çıktığı oldu. Bugün de A takımla çalışıyor ve o da hazırlık maçlarında şans bulan isimlerden.

Mustafa Kapı'yı yeteneği ön plana çıkarıyor. Fiziksel özelliği tartışılsa da çok hareketli, teknik ve mücadele özelliğini de arttırmış. Hazırlık maçlarında hatırlıyorum, yıkılmıyordu, hatta yıkıyordu da. Oyunun iki tarafında etki göstermeye başlamış, sadece hücum kısmıyla anılmıyor. Oysa onu ön plana çıkaran özellikleri topla dripling yapabilmesi, pas ve teknik tarafı.

Atalay Babacan'a oranla da ilk etapta formayı o almıştı. Sonrasında Atalay Babacan biraz daha ön plana çıktı diyebilirim. Atalay Babacan'ın A takımda devam edeceğine inanıyorum. Mustafa Kapı için ise erken, o da U19'la sıklıkla boy gösterecek. Sezon içinde en azından kupa maçlarında şans bulacaktır, ertesi sezon da rotasyon için çok daha ciddi bir aday olacak.

Hırsını beğeniyorum, top ayağına çok yakışıyor. Atalay Babacan da oyun aklıyla ön plana çıkıyor. Bir de Mehmet Özcan transfer ihtimali konuşuluyor, o da ciddi bir potansiyel. Bu üçlüyle de orta sahanın geleceği teminat altına alınacaktır. Hep söylediğim gibi, hoca "genç futbolcuda" ışığı aldığı an ihtimali zorluyor ve ısrar ediyor. Mustafa Kapı'da da o ışık var.

6 yorum:

  1. Mustafa Kapi nin daha erken yasta kesfedilmesi ne kadar önemli bir detay olarak görünsede kendisinden beklenti sahibi olanlara bir o kadarda yük demek. Yine klasik bir yorum ile 1-2 sene sonraki gidisati onun fizik gelisimi ve tecrübe kazanmasi belirleyecek. antrenman disinda fizik calismalar yaparsa, onu kollayan antrenörler tecrübe kazanmasini saglarsa, forma sansi bulup bulmamasi degil, forma sansini kullanip yada kullanmamasina bakar onun kariyeri....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riekerink'in 14 yaşında onu A takımla idmana çıkarması hataydı :( Neyse ki beklentiyi karşılıyor.

      Sil
  2. Sözleşme uzattı mı, bilgin var mı? Yanlış hatırlamıyorsam Atalay ve Mustafa 2 sene sonra serbest.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yıl değil, sezon sonu serbestler :(

      Sil
    2. Federasyonun sitesinden baktım. Gerçekten Mayıs'ta serbest bu çocuklar. Yunus uzattı dediler o da aynı durumda görünüyor. Pes vallahi. Bu kadar beceriksiz bir yönetim olmaz.

      Sil
    3. Biraz da iş futbolcuda bitiyor, onlar da yanaşmayabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir