5 Ağustos 2019 Pazartesi

Ne yazık, her fırsatta sizi satmak için pusuda bekleyen Galatasaraylılar var


Feghouli ve Belhanda.. Bu isimlerin ortak noktası "Galatasaray'a duydukları aidiyet". Bu kulübü ne kadar benimsedikleri attıkları her adımdan belli. Mücadeleden bir an olsun kaçtıklarını görmedim, daima da fizik yeterliliklerinin izin verdiği kadar kalitelerini gösterdiler. Maç seçmek yok, görüntüleri hep aynı.

Belhanda'nın geçen sezon yapılan yaz kampına birkaç gün erken katılmasını hatırlarım. Kimse kendisini "henüz" beklemezsen sahaya adımını atmıştı. Hatırlarsınız, geçen yıl Dünya Kupası dolayısıyla ekstra izinler vardı. Bu yıl da Feghouli. 9 Ağustos'a kadar ekstra izni olmasına rağmen 1 hafta önceden takıma katıldı.

Nedeni de Akhisarspor'la oynanacak Süper Kupa maçı için sahada olmak. Ya da en azından takımın içinde olması diyelim. Fifa'nın verdiği izin tarihi bu, kulüpler uymak zorunda. Feghouli ise geçen yorucu sezona ve finalini de Afrika Uluslar Kupası'nı kazanarak yapmasına rağmen erken dönüyor. Eylül'e kadar hazır olmaz diyordum, şimdi ise ligin ilk haftasında sahada olacaktır.

Kadro rekabeti de olacak. Geçen sezondaki tablo yok, daha alternatif sahibiyiz. Feghouli kalitesine ulaşmak güç olsa da Emre Mor ve Jimmy Durmaz gibi orayı zorlayacak futbolcular var. Sinan Gümüş'e olan bağımlılık geride kaldı, bu da Galatasaray adına kıymetli bir gelişme. Bu rekabet en çok Feghouli'ye yaratacak.

Feghouli / Fatih Terim ilişkisinin öncesine dönmüyorum. Çok konuştuk bu konuları, artık önümüze bakalım. An itibarıyla takımın olmazsa olmazı, hatta benim için 1 numarası. Hoca da farkında, çok daha güçlü bir ilişki oluştu. Öyleydi böyleydi gibi konular geride kaldı. 2019 Ocak ayından bu yana yakaladığı çıkış ve kazanılan kupalardaki faydası ortada.

Ne yazık ki Feghouli ve Belhanda'yı satmak için pusuda bekleyen Galatasaraylılar var. Elbette herkesin bir ederi var, Galatasaray gibi bir takımın da o rakamları gördükten sonra x futbolcuyu takımda tutma lüksü yok. Bahsettiğim isimler olmadık rakamları konuşuyor, "3'e 5'e bakmadan satalım" gibi. Yok maaşı yüksek, yok kötü futbolcu. Çok yazık, üzülüyorum bu insanlara.

8 yorum:

  1. bu 2 adamı tartışan cahildir bakın açık söylüyorum. "görüşüne saygım var" diyemem. kör olması, maçları izlemiyor olması falan lazım. bu ikili bu sene de takımı sırtlayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımın en güçlü ve uyumlu tarafı. Israrla bozmak istiyorlar :)

      Sil
  2. Bunların Galatasaray’da söz hakkı olsa vay halimize :)

    Hoca olmasa bu tepkiler daha da kötü bir hal alacak. İstiyorlar 25 yaşında Sneijder transfer edelim. (p)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca koruyor işte, neyse ki her şeyin farkında.

      Sil
  3. Son 6 aydır bunu diyen yoktur herhalde varsa galatasaraylı değildir. Ama şimdi Feghouli nin 6 ay nerdeyse yok sayıldığı oynatilmadigi dönemi unutmamak lazim. Tudor döneminin Donk'u gibi. Maaşları yüksek evet. Peeformans verdikleri sürece maaş 2.plânda kalır yeter ki istikrarlı oynasınlar.

    Diagne diyelim ki kaldı ve fit hale geldi iyi oynadı o zaman şimdi yazılanlara ne deriz. Diagne'yi 10 altına satmayız umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne kalırsa destek olmalı ve kazanmaya çalışmalıyız. Boş bir futbolcu asla değil, yine yazarım. Mental taraf problemli, bu da istikrarını engelliyor.

      Feghouli'nin 6 aylık kısmında tam tersini düşünün bir de. Yedek bırakılarak kazanılmış da olabilir, hocanın en iyi bildiği işlerden biri. Formayı da vermeyi bildi neticesinde. Ne yaşandı bilmiyoruz maalesef.

      Sil
  4. İlla satılacak diye bir durum yok zaten şu anda takımın olmazsa olmaz iki futbolcusu bunlar. 15-20 arası bir teklif gelirse olabilir ancak bu satış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reddedilemeyecek teklifler gerekiyor. O da şu an yok. Yoksa herkes satılır :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir