11 Ağustos 2019 Pazar

Ömer Toprak & Galatasaray, Marcao ve Luyindama'yı özel kılan ücretleriydi


Ömer Toprak ismi de Galatasaray'la anılır oldu. Bu işte anlam veremediğim noktalar var, haliyle de transferine ihtimal vermem. Dortmund'un 3.5 - 4 milyon avroluk bonservis beklentisi bir yana (en kötü ihtimalle), Ömer Toprak'ın yıllık ücretini de konuşmak lazım. Marcao ve Luyindama'yı özel kılan taraflardan biri de kazandıkları rakamlar. Ömer Toprak ise tek başına bu ikiliden çok daha fazla kazanıyor.

Galatasaray'ın iyi bir yerli stopere ihtiyacı var. Marcao ve Luyindama'nın alternatifi yok, olası sakatlık ya da ceza durumunda neler olacağını düşünmüyorum. Rekabeti de güçlendirmeli, futbolcuların kendi yerlerini garanti görmesinden kaynaklı düşüş görebiliriz. En az bu ayarda bir yerli stoperi rotasyon içine katabilirsek kazanan Galatasaray olur. 

Akla da doğal olarak Ömer Toprak geliyor. Her ne kadar Süper Kupa maçında 11 başlamış olsa da o rotasyon içinde pek yeri yok. Dortmund'un da kadrosunda düşünmediği isimlerle yolları bir şekilde ayırdığını görüyoruz. En son Kagawa gitti mesela, üstelik İspanya 2. Ligi'ne. Ömer Toprak da ayrılacaktır ama adresi Bundesliga olur. Nuri Şahin'in Werder Bremen'e transferi gibi, bu tarz bir şey bekliyorum.

Luyindama ve Marcao'nun arkasında bekletmek için de lüks bir isim. Kaan Ayhan'ı alabilsek, joker yapısıyla birçok pozisyonda oynayabilmesinden kaynaklı iyi transfer derim. Ömer Toprak ise o rotasyon adına lüks, bir anda Marcao ve Luyindama'nın toplamından fazla kazanacak. Kiralamak mesele değil yoksa, şartları zorlarsın. Hatta bonservisini dahi alabilirsin, çok zorlayacak bir rakam olmayacaktır.

Fatih Hoca'nın Ömer Toprak'ı Milli Takım'da çok da düşünmemiş olması kulüp takımlarına yansımaz. Bunun birçok örneğini yazabilirim. Galatasaray'da düşünmemiştir ama Milli Takım'da olmazsa olmazlarından olmuştur ya da tam tersi. Bunun örnekleri var ve Milli Takım üzerinden Ömer Toprak'ı yorumlamam.

Değerli de bir stoperdir. Hızlıdır bir kere, lider özellikli. Geriden oyun kurma konusunda çok iyi bulmam, müthiş bir sertliği de yok ama pozisyon alması ve yerinde müdahaleleri önemli. Tecrübeli de, gerek Bundesliga, gerek de Şampiyonlar Ligi için. Onun için ülkemizde "değersiz" yorumları yapılsa da buna katılmam. Hatta Milli Takım döneminde hakkının dahi yenildiğini sıklıkla yazmıştım.

6 yorum:

  1. Werder Bremen'e imza atmış abi sen bu post'u yazdığın dakikalarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazarken imza atmamıştı, yayınladığım anlarda imza gelmiş. Belliydi gerçi, yine de yazayım dedim :) Werder Bremen diye belirtmem bundandı.

      Sil
  2. Ömer Toprak konusu masadan kalkti sevindim. Ben acikcasi bu günlerde Hakan Balta tarzinda tecrübeli bir stoper/(sol bek) rotasyonu olabilecek ismi özlüyorum. Yada Fenerbahcenin gündeminde olan Kolarov gibi bir isim yardimci olabilirdi. En büyük sorunumuz bu konuda yabanci kurali ve bence transfer edilebilecek bir defans oyuncu konusulurken, o oyuncunun tecrübesi yada özellikleri itibari ile Marcao yokken onu aratmamasi yada Luyindama yokken onu da aratmamasi donaniminda olmasi lazim. Kaan Ayhan/ luyindama iyi bir ikili olabilir ama sampiyonlar liginde marcao/kaan ayhan fazlasiyla yetersiz bence. Secim hakkim olsa önce tecrübeli oyunculara bakarim devaminda lider özellikler ararim. Stoper transferi öncedende olmazsa olmazdi, acaba niye beklendi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özlüyorum ama o tarz isimleri bulmak çok kolay değil artık.

      Sil
  3. Kaan Ayhan ne yapti dusseldorfta kalacak sanırım. Güzel şehir kötü takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılabilir de ama ciddi bonservisler konuşuluyor. Zor iş. Gerçi bugün bizim için 4-5 milyon bonservis dahi zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir