28 Ağustos 2019 Çarşamba

Pas oyunu bu temposuzluk, hareketsizlik ve organizasyon eksikliğiyle zor


Topsuz Oyun, pas haritalarını paylaşmaya başladığına göre biz de üzerine konuşalım. Denizlispor maçında bu harita elimizde yoktu, haliyle kıyas yapamıyorum. Konyaspor maçının pas haritası tablosu bizlere "topa sahip olmanın" dikine oynayamadığınız sürece bir işe yaramadığını gösteriyor. Öne doğru oynamaya çalışan tek isim Nzonzi ki o dahi istenen etkide değil.

Orta sahada problem yaşadık. Uyum gerekiyor ve bu tarz kapanan takımlara karşı Belhanda'nın yokluğu çok can sıktı. Belhanda öne oynar, topu taşır ve araya oynamaya çalışır. Feghouli'nin kanat özelliği var, çok hareketli olsa da ister istemez sağa kayıyor. Seri de hiç öne oynayamamış. Bazı anlar kalitesini belli etse de uyum sıkıntısı yaşadığı çok net.

Emre Mor ve Babel de topla çok buluşuyor ama organizasyon içinde değiliz. Emre Mor hazır değil ve kapalı savunma karşısında tıkandı. Babel de doğru rolü 2. yarıda 45 - 60 arasında bulabildi. Bekler çok bindirdi ve sürekli hücumun içindeydiler. Özellikle Mariano'nun geriden çıkmamızda etkisi oldu ama hücum noktasında kaliteli dokunuş gelmedi işte. Bu bindirmeler, paslar ve hücum etkisi sonuca ulaşmadı. Kalite noktasında tıkanıyoruz.

Son günlerini beğenmesek de Marcao da aranıyor. Marcao topla dikine çıkar, ısrarla öne oynardı. Donk'un da oyun kurumunda etkisi olsa da Marcao gibi değil, o denli öne oynayamıyor. Donk / Luyindama bu işte sırıtmasalar da Marcao aranıyor. Nzonzi sonrası Marcao'nun da yükseleceğine inanıyorum.

Asıl sorun ise oyuna sonradan giren futbolcuların pas sayısı. Adem Büyük'ü övdüm, ileriyi gerçekten de karıştırdı ama topla ilişkisi pek yoktu. Hadi ondan beklemezsiniz de Selçuk İnan'ın pas sayısı sadece 2. Oysa oyunu tutsun, pas yapsın diye oyuna alınan bir futbolcu. Jimmy Durmaz da son anlarda girdi, sadece ileride baskı yaparken gördüm.

Pas kalitesinin yükselmesi gerekiyor. Pas oyunu oynamaya çalıştığımız belli, transferdeki tercihlere bakılınca da bu oyuna yönelik adımlar atıldı. Onyekuru / Babel değişimi, orta sahada da Nzonzi / Seri tercihleri. Sağ tarafta Feghouli'n var zaten, stoperlerin yine pas yapacak karakterde. Bu oyunu oynayacaksak da doğru oynamamız lazım. Bu temposuzluk, hareketsizlik, organizasyon eksikliğiyle zor.

9 yorum:

  1. Diagne nin on tarafta pas oyununa katilmamasi cok buyuk dezavantaj oluyor,mesela vedat muriqi bizde olsa eminim 5 kat daha iyi oynayacakti bu takim,kayseri macinda babel ve adem ikili forvet gibi oynasa cok guzel olur cunku diagne nin saha da ki durumu iyi degil dogal olarak,istenmeyen adam sonucta gecen sene elinden geleni yapiyordu bu pas alma noktasinda ama simdi o moral bozuklugu ile onu da yapmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada sorun var, Grafikte de gördüm, keşke paylaşsaydım. Ön alanda yalnızları oynamış ve hiçbir pas bağlantısı yok.

      Sil
  2. resimag.com/p1/43e086c1f34.jpeg
    hiçbirşey yapamıyorsak bari gördüğüzü taklit edelim,falcaoyu al firmino nun,babeli mane nin,feghuliyi de salahın pozisyonuna(ki düşünürseniz muhadillerinin enazından yedegi olurlar)..nzonziye de fabinho gibi oyun kurma görevi ver,mevcut karmaşadan daha iyi birsey çıkar..sistemsizlikle yoksa degil falcao marcao..mane-kane gelse takıma birsey olmaz..adamlar öyle bir pas trafigi yapmıslarki "azı dişi" formasyonu gibi birsey çıkmıs ortaya..ben şekli ona benzettim,ingilizler diamond diyor bu geometriye,baklava formasyonunun biraz daha komplikesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao sonrası hücumda bir şeyler konuşulmaya başlar.

      Sil
  3. Topu hızlı dolaştıramadık 2 maçta ama takım tamamen oturunca bu sorun çözülecektir.Bunun için de milli ara sonrasını bekleyeceğiz.Topu hızlı oynamak için çok hızlı oyunculara değil de hızlı düşünen oyunculara ihtiyaç var ki bizde de bu noktada Nzonzi, Seri, Belhanda, Feghouli ve Babel gibi isimler var.Ben açıkçası Kayseri maçında da puan kaybedersek şaşırmam ama milli ara dönüşü bambaşka bi seviyeye çıkacağımız kesin diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyum gerekiyor, tabii hepsinden önce transferi bitirerek önümüze bakmalıyız :)

      Sil
    2. Neden hâlâ resmi açıklamalar gelmiyor anlamıyorum acaba yönetim transferin pazartesi biteceğini bilmiyor mu

      Sil
  4. Pas oyunu yerine daha direkt oynamak gerekiyor. Türkiye'de takımlar çok rahat önlem aliyor pas yaparken hücum takımları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da gelişecektir, mutlaka daha dikine oynamak gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir