6 Ağustos 2019 Salı

Potansiyel olarak o kadar iyi gençler var ki her ismi böyle bir algı oluşturabiliyor


Gençlerden devam edelim. Uzun zamandır yazmak istediğim konulardan biri de Celil Yüksel içindi. Bu yaz döneminde kampta yer almayan ve belli ki gözden çıkarılan gençlerden biri. Geçen sezon A takımda yer almıştı ve rotasyon içinde şans bulduğu anlar da oldu. 2 yıl da sözleşmesi uzatılmıştı. O gün için beklenti neydi bilmiyorum ama kendi açımdan düşüncelerimi yazmıştım.

Büyük bir beklentim yoktu mesela. Potansiyel olarak o kadar iyi gençler var ki her ismi böyle bir algı oluşturabiliyor. Celil Yüksel 21 yaşında, A takımda yer almak adına geç kalmış bir isim. İlk resmi maçını geçen sezon Kayseri deplasmanında oynamıştı. Geçen yıllarda oynayabileceği takımlara kiralanması ve gelişiminin gözlemlenmesi lazımdı.

Blogun yorum kısmında da çok sayıda eleştirisi oldu. Hatta "Selçuk İnan'la" dahi kıyaslandı. Maalesef ki o eleştiriyi yapan birkaç arkadaş Celil Yüksel'i tanımıyor bile, izlediklerine inanmıyorum. Selçuk İnan'dan o kadar farklı bir isim ki. Celil Yüksel, ağırlıklı olarak mücadelesiyle ön plana çıkar, tempolu bir futbolcudur.

İşin oyun kurma kısmında ise etkisi olmaz. Tudor döneminde oynanan hazırlık maçında ilk olarak adını duyurmuştu. Topla driplingleri insanları heyecanlandırdı ama ofansif etkisi yok, ağırlıklı olarak savunma yönü iyidir. Orada da fizik problem, çok küçük kalıyor. O pozisyonda Donk'u oynatıyoruz, farkı anlayın. 8 oynamak için de tekniği düşük. Atalay Babacan ve Mustafa Kapı gibi isimleri bekliyoruz.

O gün de diyordum, Galatasaray'da pek fazla şansı yoktu. Geçen sezonun son bölümünde de U21'e alındı zaten, hatta orada dahi yedek oturdu. Şimdi de ayrılığını bekliyorum. X yerli transferinde takas da düşünülebilir, gelişimi adına şans verilip kiralanabilir de. Şu ana kadar harekete geçilmemesi düşündürücü, kamp dönemini de kaçırdı.

Başakşehir'le oynanan şampiyonluk maçında Selçuk İnan'ın tecrübesini konuşturduğunu yazdım, pas yaparak takımı sakin kılmıştı. Gelen yorum ise "Celil Yüksel de oyuna girse aynısını yapardı" olmuştu. Ya da şu ana kadar Selçuk İnan'a verilen şans Celil Yüksel'e verilmeliydi denildi. Adam yorumladığı futbolcuyu tanımıyor ki, o kadar alakasız iki tarz.

4 yorum:

  1. Yine de doğru takıma kiralanması önündeki 1-2 sezonu oynayarak geçirmesinde fayda var. Suat Kaya Konyadan geldiğinde çok eleştirilmişti neyse ki kiraya verildi o tipi biseye benzetilemeyen adam takımın merkezi oldu. Belli olmaz yani.

    Mehmet Güven bizde rotasyon oyuncusu olabilirdi zamaninda misal. Oynayabileceği takımlara gitmeleri çok önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Direkt olarak gözden çıkarmanın gereği yok. Düzenli oynaması ve izlenmesi lazım. Yalnız geç kaldı işte, yaş 22 oluyor, elinde 2-3 tane profesyonel düzeyde maç var.

      Mehmet Güven çok daha yetenekli isimdi ama.

      Sil
  2. Kiralık gönderilebilir. Belki orda son bir şansı olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir