22 Ağustos 2019 Perşembe

Ribery'nin Bayern Münih'le sözleşmesi bittiği an acaba dediğimiz isimlerin başındaydı


Fiorentina'nın transfer sarmalını konuşmamız gerekiyor. Arada bizi ilgilendiren noktalar var var çünkü. Önce Ribery tabii, günün konusu o. Bayern Münih'le sözleşmesi bittiği günden bu yana "acaba" dediğimiz isimlerin başındaydı. Gelsin, gelmesin, yaşlı, sakat, kaliteli gibi konular arasında geldi gitti.

Mutlaka önerilmiştir ve Ribery de böyle bir transferi isterdi. Galatasaray tarafında ise yaşı ve sakatlık durumuyla alakalı bir soru işareti oluşmuştur. Ribery'nin kalitesine kimsenin lafı olamaz, yaşı kaç olursa olsun. Yine de ciddi bir ücreti olacaktı ki Fiorentina'dan da yıllık 4 milyon avro alacak ve 2 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Bu ciddi bir meblağ. Feghouli bu kadar kazanıyor ve Falcao için bu tarz rakamları gözden çıkardık. Falcao / Ribery kıyasında da hem takımın ihtiyacı, hem yaratılacak heyecan, hem de yaş noktasında Falcao ağır basar. Haliyle de bu transferde topa girilmedi ve futbolcu gün itibarıyla Fiorentina yolunu tuttu. 

Fiorentina'ya gidişi de kalitesini gösterir. 36 yaşında, istikrarını da kaybetti ama kalitesi net. Çin, Katar, Suudi Arabistan ya da MLS demedi, Avrupa'da kalıyor. Üstelik tarihi olan, gayet iddialı bir takımda. Serie A'da Ribery'i izlemek keyifli olacak. Ribery de "bitmedim" mesajını verebileceği en iyi takımlardan birine gitmiş oldu.

Robben futbolu bıraktı mesela, devam etmedi. O da Ribery gibi son dönemde sakatlık sorunlarıyla çok boğuşuyordu. Benfica olabilir mi diye düşünülürken sürpriz bir şekilde futbolu bıraktı. Her ikisi de Bayern Münih için kült isimler, uzun yıllara damga vuran futbolcular. Bu yaşa kadar orada devam etmeleri de çok büyük bir olaydı. İstikrarın da hastasıyız.

Galatasaray'a dönersek, olası bir sol bek transferi olabilir mi diye düşünüyoruz. Tabii bunun için Nagatomo'nun ayrılması gerekecek. Talip çıkmaz diye düşünürken de Fiorentina adı konuşulmuştu. Fiorentina'lı sol bek Biraghi'nin Inter'e gideceği söyleniyordu ve bu durumda da Nagatomo'nun Fiorentina gündemine gireceği yazılmıştı.

O konuda da heves erken bitti. Inter'li sol bek Dalbert ile Biraghi'nin takas edileceği yazılıyor. Inter istediğini alacak, Fiorentina da sol beksiz kalmayacak. Nagatomo gittiğinde kimi alabiliriz diye düşündüğüm sol beklerden biri de Dalbert'ti. Hangi açıdan bakarsam bakayım Galatasaray'ın yararına olmadı.

4 yorum:

  1. Bazi oyuncularin kaliteleri kalicidir demisken aklima Dani Alves geldi.Oda yasina ragmen hala avrupada kalmak istedi aslinda hatta külüp aradi ama herhangi bir külüple olmayinca brezilyaya döndü. Keske biz ilgilenseydik diyorum.Iyi katki verebilirdi. Dönüp bakinca acil bir ihtiyac olmazdi ama linnes veya marianodan birini bu sekilde transfer piyasasina sürebilirdik. Özellikle linnese olan ilgiyi kullanabilirdik. Üstelik linnesin acigini daha tecrübeli bir isim ile kapatirdik. Transfer sezonu nereden basladi ve nereye sürüklendi :)) hey gidi dünya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dani Alves döndü ve net kontrat aldı. Ayrıca pozisyonunu da değiştirdi, sağ bek oynamıyor artık.

      Sil
  2. çin ligi ve mls kalite olarak türkiyenin çok üstünde bir kere onu bir kabul edelim.fransa lig1 ve bundesliga nın bir tık altıdır,biz ise 3tık altıyız.ribery gibi bir oyuncunun galatasaraya gelememesinin tek sebebi ekonomik,falcao gibi..hersene şampiyonlar ligine gitmemize ragmen ekonomik güç ve kadro kalitesi olarak trabzonun bile gerisinde olmamızsa düşündürücü.falcao gelmezse bu sene fatih terim faktörü bile yetmeyebilir.enazından iyi bir forvet alalım diagne nin yanına falcaoyu öyle bekleyelim desek oda gelir-gider dengesine takılıyor.uefa nın ekonomik kelepcesinden kurtulmamız lazım.şampiyonlar liginde başarı,genç oyuncuları parlatıp satmak,2.lig takımı ortasahası bile olsa küme düşürücek selçuk inan-mehmet topal gibi adamlara boşa para vermemek aklıma gelen birkaç yol ekonomik düzlüğe çıkma konusunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin Ligi ve MLS kalite olarak üzerimizde değil, o kadar da değil. Neler diyorsun öyle, bu kadar da değil :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir