25 Ağustos 2019 Pazar

Sadece kazanmak değil, iyi futbol da bekliyoruz


Sadece kazanmak değil, iyi futbol da bekliyoruz. Maalesef transfer işi sarktı ve son günlere kadar da konuşmaya devam edeceğiz gibi. Bu durum da ister istemez algıyı dağıtıyor. Maç günü olsa da transfer konuşuyoruz, saha içine bir türlü odaklanamıyoruz. Falcao süreci başta olmak üzere, gidenler / gelenler derken kafalar farklı yerde. Transferin son haftasının da gidenler / gelenler noktasında birçok sürprize gebe olduğunu söylemek isterim.

Denizlispor karşısında kötü başladık. O maçta iyi futbol beklemesem de kaybedeceğimizi de hiç düşünmedim. Denizlispor da lige yeni yükseldi, takımı neredeyse sıfırladılar ve hazır olmamaları da avantaja çevrilebilirdi. Maça iyi girdik, pozisyonlar geldi, penaltıyla öne de geçebilirdik ama kaçan penaltı kırılma anı oldu. 45'de de 10 kişi kaldığımızda kaybedeceğimizi belli ettik zaten.

Konyaspor maçına yeni bir başlangıç gözüyle bakmak zorundayız. Fizik kalitemizin zamanla çok daha yükseleceğini düşünüyorum. Fatih Terim takımları genellikle Şampiyonlar Ligi'yle birlikte fizik olarak öne çıkar ve vitesi yükseltir. Lige başlangıçlar da düşük olur, biraz daha yavaş bir oyun oynanır. Denizlispor maçındaki kötü başlangıçla birlikte iyi ve tempolu bir futbol izlememiz gerekecek. Taraftarın heyecana ve ölü toprağını üzerinden atmaya ihtiyacı var.

Takıma Nzonzi dahil oldu ve onun da hem Belhanda / Seri, hem de Luyindama / Marcao üzerindeki etkiyi arttırmasını bekliyorduk. Belhanda'nın sakatlığı var (transfer ihtimali de konuşuluyor), Marcao da kırmızı kart cezalısı. Marcao'nun yerine Donk'un oynaması garanti gibi görünse de Belhanda yerine kimin oynayacağı beni düşündürüyor. Olası bir Selçuk İnan tercihi daha bu bünye kabul etmeyebilir.

Selçuk İnan'ın kullanımı belli. Son 15 - 20 dakikalarda, biraz daha topa sahip olmanız gerektiğinde oynatırsınız. Selçuk İnan bir Emre Belözoğlu değildir, maalesef temposu ve gücü çok kötü durumda. Belhanda'nın varlığı önemliydi, Seri'yle birlikte performanslarını gerçek anlamda görecektik. Belhanda'nın yokluğunda orada Feghouli'yi görmeyi diliyorum. Afrika Uluslar Kupası'nda Feghouli daha merkezde oynadı ve turnuvanın en iyi futbolcularından biri olmuştu.

Feghouli'yi merkeze çekince de Emre Mor'u sağ kanatta görmek isterim. Emre Mor'un da zamanı geldi sanki, tam maçı. 2. yarının ortasını beklemeye gerek yok, hazır olmaya başlayacaksa da tam maçı. Jimmy Durmaz'ı iyi alternatif olarak buluyorum ama Denizlispor maçında da beğenmemiştim. Kulübe adına, birçok pozisyon için iyi koz. Yine de sağ tarafın en önemli alternatifi Emre Mor. Fırsat da varken kullanmak lazım.

Muslera
Mariano Luyindama Donk Nagatomo
Nzonzi Seri Feghouli
E.Mor Diagne Babel

Diagne de 11 başlayacaktır, hatta bu transfer döneminde takımdan ayrılacağını da düşünmüyorum. Ocak ayına kaldı gibi bu iş. Olası Falcao hamlesiyle birlikte forvet rotasyonunu bu şekilde görürüz. Gitmiyorsa da kazanmaya bakacaksın, Diagne değersiz bir futbolcu değil. Denizlispor maçında da hiç fena bulmamıştım. Taraftarın da destek olması gerekir, kazanmak zorundayız. Konyaspor maçı onun adına da önemli.

9 yorum:

  1. Takimin enerjisi zaten dusuk bide uzerine enerji emen selcuk da oynarsa stad da ki herkes uyup kalir insallah boyle bir hata yapmaz hoca,bugun kotu oyun +puan kaybi olursa ciddi ciddi kaos olusur,bahane yok artik bugun cikip catir catir oynayip kazanacaksin

    YanıtlaSil
  2. bu saatten sonra enaz 3farklı skor üstünlüğünü yakalamadan selcugu oynatmak tribün tepkisinden baska bir işe yaramaz,kaldıki o zaman bile genc oyunculara yer vermek daha iyi bir seçenek..takımın enerjisi yeterli,erken form tutmak iyi birsey değil..iyi oyun beklenmemeli,önemli olan 3puan

    YanıtlaSil
  3. iyi futbol daha çook bekleriz. ayrıca bugün selçuk diagne ıslıklanır ortam gerilir. falcao işi gerdi herkesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor. Fenerbahçe derbisine kadar da beklentim pek yok.

      Sil
  4. Fatih Hoca eline geçen her fırsatta Selçuk İnan'i kullanıyor. Bugün de aynı şeyi yapabilir. Belhanda yerine Selçuk oynarsa kazanmamiz çok zor.
    Ayrıca iki bekimiz hücuma azami katkı yapmalı. Kanatların da olabildiğince hareketli olmaları şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 için tercihi fena durmasa da tutmadı. 45 - 60 arası doğru kurgu, sonrası yine yıkım.

      Sil
    2. Adem Büyük hamlesinden sonra kenar yönetim uyudu sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir