13 Ağustos 2019 Salı

Seri'den net katkı almanın yolu pasörden ziyade kesici, sertlik katacak bir 6'ymış


Seri için erken hüküm verenler var, üzülüyorum. Futbolcunun kalitesini, neler yapabileceğini de mi bilmiyorsunuz? Seri için blogda "balon" adı altında bir yorum dahi okudum. Akıl alır gibi değil. Hazır değil, yeni bir ortam ve lig başlamadı bile. Hocanın da Seri'yle alakalı yer arayışı var, deniyor. Hatta buna göre orta saha transferini şekillendirecek.

Bu ortamda Seri'nin de işi zor. Fiorentina karşısında maça 8 başlasa da bir ara 6'ya geçti ve kafalar tamamen karıştı. Seri / Banega / Belhanda gibi bir hat olur gibi düşünüyordum, an itibarıyla ben de olmaz diyorum. Seri'yi 8'de kullanmak gerekiyormuş, Galatasaray'ın net ihtiyacı pasörden ziyade kesici, sertlik katacak bir 6. Hoca da bunun kararını vermiştir.

Belhanda iyi durumda mesela, Akhisarspor ve Fiorentina maçlarının ayakta kalan ismi. Hücuma kendisini daha fazla attığında etkisi büyüyecek. Bunun da yolu Seri ile uyumu ve 6 numara transferi. Belhanda'yı savunmanın derinliklerine getirmemek gerekse de yine gelmek zorunda kaldı. Geriden çıkamıyoruz çünkü, çok büyük problem.

Seri alışır, uyumu da yükselir. Belhanda'yla birbirlerini iyi biliyorlar ve o da hücuma biraz daha yaklaştığında teknik özelliğini konuşturur. Bu ikiliyi yükseltmek, arkasını süpürmek gerekiyor. İsmi geçen futbolcularda da Bakayoko en doğru profildi. Bu ayarda ve özellikte bir 6 numara transferi Galatasaray'ın kaderini belirler.

An itibarıyla temposunu ve sertliğini eleştirdiğimiz Fernando'yu mumla ararız. İstikrarı sarsılıyordu ama neticede kaliteli ve tecrübeli bir futbolcuydu. Geçen sezon Gomis'in yerini dolduramamak gibi bir şey, Fernando'dan da doğan büyük bir açık var. Bu hafta içinde agresif hareket etmek ve birini getirmek lazım. Hatta bu yazı yayına girdiğinde keşke bu iş bitmiş olsa.

Seri'ye yazık, onun için üzülürüm. 10 liralık malzemeden 4 liralık katkı olur bu. Belhanda da bunun sorununu yaşasa da görülmek istenmedi. Ancak bugünlerde biraz olsun hakkı veriliyor. Seri'nin o kadar zamanı da olmayabilir. Böyle bir futbolcumuz varsa ondan en iyisini almayı bilmek gerekecek. Bunun da yolu 6 numara transferi.

12 yorum:

  1. transferde geç kalınmasın yeter,joa alınsın artı 6da alınsın..bize geçen seneki forvetsiz kalma travmasıyla biten transfer kazasını yaşatmasınlar orta saha konusunda.ingilizlerin bi lafı vardır:kaza anında poponuzu havada görüyosanız boyun travması yaşıycaksınız demektir,yani görünen köy kılavuz istemez..busenede aynı şeyden muzdarip olcaz gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joao Mario ve yeni 6 nasıl olacak, sınır içinde :)

      Sil
  2. seri 6 falan olmaz imkan yok. geçelim.
    nzonzi diyorlar. kariyeri ortada. ama kağnı gibi ağır görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Elneny 'ı kiralayalim gitsin en mantıklı seçenek. Fred, Joao Mario için ya Belhanda satılacak yada Seri geri gidecek, olacak iş değil yani.

    Asıl kimi satacağız o kafa bulandırıyor...

    YanıtlaSil
  4. Başta Mensah tarzı biri gelsin, hatta direkt Mensah gelsin diyordum ama Mensah ofansif kaldığı için defansif biri gerekiyor bu açıkça görülüyor çünkü.Nzonzi ismi umarım doğrudur çünkü tam aradığımız profil olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri'den 6 olmayacağı için net 6 almalıyız. Seri olmasa Mensah alınabilirdi.

      Sil
  5. Hiç kimse olmazsa Mehmet Topal bile düşünülebilir. Donk'la birlikte orayı götürürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O düşünülemez artık, seviyeyi yüksek tutmalıyız :( Ama iş son güne kalırsa da dediğin olur.

      Sil
  6. Fernando 'yu temposuzlugu ve topla fazla sorumluluk almaması nedeniyle elestiriyorduk. Çünkü Ndiaye topla birsey yapamıyordu Donk statikti, fernando da pasif kalınca sürekli yan pas vs yapıyorduk. Pas oyunu topsuz koşu senkron olmayınca bireysel yetenek adam eksiltme önemli yada presle top kapıp hızlı çıkma.

    Seri ve Nzonzi bakalım ne yapacak Terim bilerek mi aldı yoksa alınabilecek en kaliteli adamlar Seri ve Nzonzi olduğu için mi seçti? Iyi futbol iyi oyuncularla oynanir o da doğru ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi'nin pas kalitesi yüksek, aynı şekilde Seri'nin de. Top bizde kaldığı sürede çok iyi ekip.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir