4 Ağustos 2019 Pazar

Tiemoué Bakayoko & Galatasaray, şu ana kadar adı anılan en iyi 6 numara


Belhanda / Seri ikilisinin arkasına uygun "6 numara" profilini konuşup duruyoruz. Belhanda ve Seri, her ne kadar oyunun iki tarafında var olsalar da asıl odakları hücum. Haliyle de yeni bir "pasör 8" yerine bu ikilinin arkasını toplayacak ve onları yükseltecek 6 numara transferi daha mantıklı. Bu 6 numarada da belli özellikler arıyoruz.

Birçok ismi konuştuk aslında. Medyada adları bir şekilde yer aldı, ben de yazdım. Dourado'yu hatırlarsınız, içime en çok sinen o olmuştu. Tempo, mümkünse 1.90'a yakın bir boy ve defansif özelliklerinin yanında teknik / pas gibi özellikleri de beraberinde bulundurmak. Fernando'nun Galatasaray'da oynadığı ilk 2-3 aylık futbolu hatırlayın, aranan böyle bir şey.

Seri'yi kiralamanın ardından, 6 numara için de kiralık bir isme çok sıcak bakmasam da üst düzey profiller için durum değişir. Bakayoko da o üst düzey isimlerden biri. Yine de en az Seri kadar zor bir transfer. Chelsea onu Monaco'dan 45 milyon avro gibi bir rakama almıştı. Geçen sezon Milan'a kiralandığında ise sadece kiralama bedeli 5 milyon avro'ydu.

Chelsea dönemi de, hatta Milan günleri de istediği gibi geçmemiş olsa da çok değerli bir futbolcu. Everton istiyordu ve 30 milyon avro gibi bir bedel konuşuluyordu. Onlar tercihini başka bir futbolcudan yana yaptı ve Bakayoko için transfer ihtimali hala mevcut. Chelsea'nin transfer yasağı olsa da takımdan ayrılması neredeyse kesin.

Premier Lig transfer döneminin bitişi bekleniyor diyebilirim. Bonservis için ancak Premier Lig takımları bu rakamları görebilir. Avrupa'da da mutlaka ciddi potansiyeli var ama Seri gibi düşünün. Ağırlıklı olarak kiralama ihtimali konuşulur, o vakit de birçok talip ortaya çıkar. Seri hamlesinin ardından öz güven yükseldi tabii, Bakayoko da olabilir mi diye düşünülüyor.

Galatasaray için adı geçen 6 numaralara baktığımızda şu ana kadar konuşulan en iyi isim. Tam anlamıyla aranan profil işte. 1.89 boyunda, defansif özellikleri oldukça iyi, sert, agresif, tempolu, ayağı da bir 6 numaraya göre hiç fena olmayan bir futbolcu. Topla dikine de çıkar, hücum katkısı dahi verir. Galatasaray orta sahasının temposu ve gücü de bambaşka bir seviyeye ulaşır. En büyük faydayı da Belhanda ve Seri gibi futbolcular yaşayacaktır.

8 yorum:

  1. Tempolu oyunları da rahatlıkla kaldirabiliyor. Orta sahada böyle bir 6 numara ile oynamak bizi hızlandırır. 4-2-3-1'de de rahatlıkla oynar

    YanıtlaSil
  2. Birbirini tamsmlayacak 3 merkez oyuncusu diyoruz ama kağıt uzerindeki kadar kolay değil.

    Ayağı iyi değil ama 6 için alınabilecek en iyi adam Bakayoko.

    Terim'de de biraz isim takıntısı var. Ağustosun son haftasına kalırsak panik transferlerinden korkuyorum. Mitroglu 'nun bitik olduğunu cümle alem bilirken göz gore göre biraz da mecburiyetten 1.5 sene ve 4.1m bağlayıp aldık. 2002 de Christian 'ı aldırmıştı o da bitikti geçmişine para verdik. F.De Boer da bitikti, Van Hoojdonk'la aynı paraya gelmişti 2.2m maaşa.

    Ağustosun son haftası bitik isimli oyuncuları almayız umarım. Diagne'den gelecek parayı iş yapacak genç bir oyuncuya bağlamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocada isim takıntısı olsa stoper tandemin Luyindama ve Marcao olmaz. Bana 88 sene öncesinden örnekler vermeyin, bugünün şartları başka. Hocayı sevmiyorsunuz, bir yerlerden vursak da farklı görünsem diye debeleniyorsunuz ama yıl 2019 :) 2002 değil. O günün futbolu ve düşünceleri de an itibarıyla yok, değişti. O günden bugüne hocanın kazandığı 4 şampiyonluk var, 2 farklı dönemde.

      Sil
  3. Chelsea oyuncusu değil ama bonservis kazanmak isterler 8 ağustosa kadar ülke içine kiralamazsa şansımız olabilir umarım olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten o gün bekleniyor. Gerçi o günü herkes bekliyor gibi :)

      Sil
  4. Ben imkansız olduğunu düşünüyorum çünkü ellerinde şu an 9 orta saha var.23 yaşındaki Pantic'den pek beklenti duyduklarını sanmıyorum.Geriye 8 futbolcu kalıyor ki bunlardan sakat olan Loftus Cheek yıl sonunda dönecek, Van Ginkel'in dönüş tarihi ise belli değil.Chelsea transfer yapamıyor ve ellerinde işe yarayabilecek şu an için 6 orta saha oyuncusu olduğunu düşünüyorum.Chelsea bu yıl tüm kulvarlarda boy gösterecek.Bu yüzden bu transfer haberine ihtimal vermiyorum.Evet geçen yıl kiralandı ama o dönem şartlar farklıydı.Şu an bu zorlu şartlarda ellerindeki orta sahalardan çıkaracakları tek oyuncunun 23 yaşındaki Pantic olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lampard'ın ısrarla düşünmediği söyleniyordu. Benim için imkansız kısım bu futbolcuyu Napoli'nin de istemesi. Ciddi piyasası var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir