20 Ağustos 2019 Salı

Transferde son dakika sürprizlerine açık olmak gerekir


Sattığın kadar al dengesinde - 2.8 milyon avro yazıyoruz. Bunu en azından 0'a getirmek gerekiyor, aksi takdirde - haneye getiren transfer ya da transferleri Şampiyonlar Ligi listesine yazamıyorsunuz. O isim de Luyindama. Galatasaray'ın acilen satış yapması lazım, bunun için de son 12 gün. Bazı isimler gider diye aylardır konuşsak da son dakika sürprizlerine açık olmak gerekir.

Sürpriz ayrılıktan kastım da Linnes. Şu an Nagatomo ve Mariano'nun arkasında gibi görünüyor. Bu durumu da sorgulamak gerekiyor. Nagatomo ve Mariano iyi durumda değil, Linnes'in bu isimleri kesebilmesi gerekiyordu. Maalesef o da sezona kötü girdi, kamp döneminde oynanan maçlarda performansı kötüydü.

Bu görüntü değişir tabii, Linnes'e güvenim sonsuz. Sezonun ilerleyen döneminde mutlaka vitesi arttırır ve yeniden "güvenilir alternatif" görüntüsünü yakalar. Sağ ve sol bek için 1 numaralı alternatif. Linnes'in varlığında o pozisyonlar çok daha güçlü. Donk ve Linnes'i severim, Galatasaray adına önemli futbolcular. Sezon içerisinde katkıları yine ortaya çıkacaktır.

Yine de yapacak bir şey kalmayabiliyor. Bunu sadece Linnes olarak okumayın. Ciddi alternatifi bulunduğu sürece her ismin gidebileceğini düşünüyorum. Bir şekilde +'ya geçmek lazım, Ocak ayının son günlerine de dönebilir iş. 2-3 isim gider, 3-4 isim gelir belki de. Son günler her türlü sürprize gebe.

Linnes için Rusya'dan talipler olduğu yazıldığı için bu örneği veriyorum. Galatasaray'ın bekleri sorunlu, Mariano ve Nagatomo'nun görüntüsü hiç iyi değil. Özellikle de sol bek tarafında sorun olduğuna inanıyorum. Linnes'in olası ayrılığı bir sol bek getirir mesela. Mariano ve Nagatomo'nun sözleşmesinde son yıl, ayrılacaklarını hiç düşünmüyorum. Keşke giden onlar olsa.

Fenerbahçe'nin Kolarov hayali keşke bizde gerçekleşse. O tarz bir beke ihtiyaç var. Geriden iyi oyun kuracak, hücumda etki gösterecek, daha doğrusu kalite katacak. Nagatomo aksıyor, ne tempoda var, ne de hücum kısmında. Böyle olunca da ters ayaklı olması dahi sorun olabiliyor. Linnes gitti, o kaldı dersek de Linnes'in her 2 beki alternatif altına alma görevini o üstlenir.

24 yorum:

  1. Linnes her ne kadar formsuz da olsa da kriz anında ilk başvurulacak bek. Ancak görünen Diagne olmaza, biz de hesapta olmayan isme veda yoluna gidiyoruz. Bu satış senin yazdığın sorunlara ilave Falcao'nun bonservisi vb nedenlerle yeterli de olmayacak. Sorun çok, ondan daha fazla soru çok. Bilinmeze gidiyoruz. Her şey bir yana Linnes'in gitmesi beni çok üzer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendisinden vazgeçmek istemem ama ffp sarmalında ödün vermemiz gerekebilir.

      Sil
  2. nagatomo yu fiorentina istiyor,linnes de rus kulüplerinin kıskacında.ikisi de gidecek gibi.diagne kesinlikle ortadoğuda veya çinde bir kulübe gitmek istemiyor,2misli maaşla bile,ya gs ya avrupa diyor.kalacak gibi.monchiyle artık kanki oldugumuz için kolarav aslında gs için 1günlük iş.herşey para değil,bu geceyarısı iste,yarın 19:05 te kap gelsin,o derece :) ancak teknik ekip yerli beklere güveniyor.yabancı tranferi konusunda yarın kap gelecek falcaodan sonra stoper ve bir düz 10numara olucak gibi.yalnız bu on numara 8,5değil forvet oynayabilme özelliğide olan biri,9,5 tan 10yani.olmazsa yerine uzun boylu bir pivot santrafor hazır bekliyor..kendisi falcaonun yedegiydi ama alternatifi de olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giderlerse hemen bir bek operasyonu gelir, geçen sezonun Ocak ayının son günleri yine yaşanır :)

      Sil
  3. 2-3 milyona mariano'yu elden çıkarmamak inanılır gibi değil.

    bu arada şu telles de bir türlü gitmedi bi yere sanki inat yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmek istemiyor demek ki, bu açıdan bak bir de.

      Sil
  4. Mantıken maaşı çok yüksek ve yüksek bonservis elde edebileceğimiz oyuncuları elden çıkarmak gerek. Linnes maaşı ve her iki bekte oynayabilmesi sebebiyle bence öncelik değil. Feghouli ise geçen sezonun en iyi oyuncusu seçildi T..Markt sitesinde ve maaşı da 4.5m olması lazım. Gidebilir. Nagatomo 2.5m maaş ve yaşı ilerledi kontratı bitiyor keşke bonservis veren olsa da gidebilse. Belhanda da 4m maaş alıyor, ancak talibi olacağını zannetmiyorum. Diagne den zarar edeceğiz her türlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değil ama mecbur kalınınca yapacak bir şey kalmıyor.

      Sil
  5. Aldigi para ve verdigi katkiya bakarsak Linnes wn son gidecek bekimiz, ilk Nagatomo gitmeli zira mac kazandirdigini hatirlamiyorum ama Mariano'nun da Linnes'in de alinmasina etki ettigi bir cok mac sayabiliriz. Su durumda Miroglou ve Nagatomo ilk gönderilmesi gerekenler kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo ve Mariano'ya çok şartlansam da sözleşmelerinde son yıl diye gitmezler.

      Sil
  6. Tatmin eden bir teklif gelirse gidecek en önemli 2 isim Linnes ve Belhanda olacak sanırım.Diagne'yi saymıyorum sağı solu belli olmuyor ruh hastası herifin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın satılacağına ihtimal vermiyorum.

      Sil
  7. Ffp deki durum kötü ve Falcao gelirse eğer Diagne yedekte lüks olur bizim için. Sırf ffp den kurtulmak için yıllık 3 milyona kiralanabilir belki Diagne son çare olarak. Linnes'in gitmesinden iyidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük lüks olur, hem de bir o kadar sorun olur. Çalışayım da formayı alayım diyeceğini hiç sanmıyorum.

      Sil
  8. bildiğim kadarıyla ffpdeki +/- olayı yaz ve kış dönemlerinin toplamından oluşuyor. yani bu dönemi -3 eur ile kapatıp, bu açığı kış döneminde telafi edebiliyorsunuz. eğer durum bu değilse de satılacak oyuncu yunus olabilir. bu kanat rotasyonunda şansı çok az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplamı değil, her dönem kendi içinde değerlendiriliyor.

      Sil
  9. Linnes in ayrilmasi sorun teskil edebilir. Elbette sag ve sol bek icin yerli alternatiflerimiz var ama onlarin formda olup olmadigi ve ne derecede kalite sergileyebilecekleri sorulur. Dedigin gibi Mariano ve Nagatomonun performanslari düsüste ve bence Linnesin ayriligi durumunda Yönetime bir eksi daha yazariz. Satsaydin Diagneyi en bastan belki Linnesin ayriligini dahi konusmuyor olacaktik. Dönüp dolasip Diagneye geliyoruz yine, bu adamdan ayrilamadigimiz gibi hem yüksek maas hem yüksek bir bonservis yükünden kurtulamadik. Oysa transferlerde elimiz rahat olmasi gerekirken yine dar bogaz durumundayiz. Görünen o ki yine göz göre zarar edecegiz. Basarili sonuclanmamis transfer sezonlarinin acisini daha yeni cektik. Umarim bir daha bu kadar zorlanmayiz....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eder tabii, bir anda olası kötü görüntüde en önemli alternatifin kaybolmuş olur.

      Sil
  10. Nago mariano ve yunus satilmali. Ikisi seneye yok ve maaslari yuksek, Yunus'tan süper lig oyuncusu olmaz zaten. Ederi varken satmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılmalı da talip yok, zor işler :(

      Sil
    2. Yunus'un talibi vardı seneye 500bin euroya gider. Şimdi olmayan ama varmış sanılan potansiyelini pazarlayabiliriz.

      Sil
  11. yunusu trabzona satın 2ye,2sene oynatsın,sonra 22 ye lile satsın :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir