14 Ağustos 2019 Çarşamba

U21 kalktı ve boşa çıkacak birçok Galatasaraylı genç var


Bu tarz ayrılıklara çok takılmıyorum. Galatasaray'ın her ne kadar iyi bir U21 takımı olsa da her ivme gösterenin A takımda şans bulması güç. Olabilecek isimler zorlanıyor ve diğer isimler ise yaş haddini geçtiyse gözden çıkarılabiliyor. Recep Gül çok daha büyük bir potansiyel olsa da bu şekilde gitmişti. Çekdar Orhan'ın ayrılığı çok daha doğal.

Çekdar Orhan'la alakalı konuşmuştuk. 21 yaşında ve önemli bir potansiyel olduğu doğru. Rakip ceza sahası çevresinde çok yaratıcı bir futbolcu. Hızlı, hareketli, teknik özelliği yüksek, iyi de bir bitirici. Ama futbolu şahsi, fazlasıyla kendine. Takım oyununu öğrendiği an bu özellikleri çok daha işine yarayacak. Yaşı genç, öğrenmemesi adına sebep yok.

Emre Mor'un orta saha versiyonu gibi düşünün. Elbette arada büyük bir potansiyel farkı olsa da orta sahada andırdığı hava böyle. Göze hoş gelen işler yapınca da "acaba Galatasaray'da olur mu" diye sorduk. Kamp döneminde yer alabilir diyenler de oldu ama o kontenjan Atalay Babacan ve Mustafa Kapı'nın. Çünkü çok daha büyük yetenekler.

Çekdar Orhan'ın Galatasaray'a gelişi de geç olmuştu. Galatasaray altyapısından çıkan bir isim değil, sadece 1.5 yıldır alt yaş takımlarında forma giyiyordu. Antalyaspor'dan gelmişti ve menajer işi diye tahmin ediyorum. Yetenekleriyle de U21'de fark yarattığı maçlar oldu. Akhisarspor için iyi bir deneme diye düşünüyorum.

Transfer şartları henüz açıklanmadı, en azından ben bu yazıyı yazdığımda. 100 bin avro + sonraki satıştan yüzde 20'lik paydan bahsediyorlar. Belki geri alma opsiyonu da vardır, bilmiyorum. İyi bir takıma gitti, beklentiyi karşılayabilir. Yine de ah vah çekmem, bu tarzda birçok isim gidecek. U21 kalktı ve boşa çıkacak birçok genç var.

8 yorum:

  1. pilot bi takım bulunup 2.ligde hepsi oraya gönderilse daha iyi olurdu,mesela mali darbogazdaki karagümrük olabilirdi.ama onlarda veteran spor olmayı tercih ediyor.sarıyerde olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mali dar boğazda değil Karagümrük, aksine o ligdeki takımlara göre çok daha iyi durumda. Her takım o pilot takım olayına yanaşmıyor maalesef.

      Sil
  2. Takıma girme şansı olmayan bir ismi 100 bine de olsa satmayı bir gelişme olarak görüyorum. Önceden beleşe gönderirlerdi.

    YanıtlaSil
  3. Geri alma opsiyonu da konulsa bu oyunculara daha güzel olur

    YanıtlaSil
  4. U21 kalktı derken ben orasını anlamadım? artık u21 olmayacak mı Galatasarayda?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir