23 Ağustos 2019 Cuma

Valentine Ozornwafor Almeria'da


Ozornwafor transfer edildiği gün yazdığım gibi. Bu tarz transferlerden zarar etmiyorsunuz ve en kötü ihtimalde dahi alıcısı çıkıyor. Ozornwafor için bu ihtimalleri konuşmak adına erken olsa da şu an takımla devam etmesi imkansızdı. Tecrübesi yok bir kere. 20 yaşında ve sadece 6 aylık bir A takım tecrübesine sahip. O da ülkesinde.

Uzun boylu, sol ayaklı, iyi özellikleri olan ama fizik olarak da güçlenmesi gereken bir futbolcu. En önemlisi de tecrübe kazanması. Hazırlık maçlarında da izledik. Çok uçuk bir potansiyel görmedim ama işlenebilir, izlemek lazım. Galatasaray'ın teknik heyeti de pek umutlu olmayabilir, konuşulacak opsiyon bu yüzden konulmuştur. Ben çok takılmıyorum.

Ozornwafor Galatasaray'a 300 bin avro bonservis bedeli karşılığında gelmişti. Almeira'ya ise 200 bin kira bedeli karşılığında gidecek. Satın alma opsiyonu 1 milyon 850 bin avro. Satın alma opsiyonunun kullanılması halinde de yüzde 20'lik sonraki satış karımız olacak. Almeira opsiyonu kullanabilir, bu beni çok üzmez. Kullanılmazsa da geri döner, buradaki gelişimini takip ederiz. Her şartta zarar etmeyiz, emin olduğum kısım bu.

A takımda kalabilecek ışığı vermedi maalesef. Zaman gerekiyor, gelişim göstermeli. Yabancı sayısı sorunu da mevcut, bir de ffp kaynaklı sinekten yağ çıkarma durumu var. 200 bin avro demeyin, geçen yaz o açık kaynaklı yaz döneminde sorun yaşamıştık. Ozornwafor gibi hamlelerin de devamını dilerim, zarar etmiyor, kazanç sağlıyorsunuz. Üstelik hiç oynatmadığınız halde.

Ozornwafor'un adı Kayserispor'la da anılıyordu. Hikmet Karaman'ın bu futbolcuyu beğendiğini biliyorum. Oraya göndermekten daha iyi bir hareket bu. Abdennour gibi bir isim var, orada forma şansı bulması çok daha zordu. İspanya 2. Ligi'nde ise uygun ortam var, çok daha iyi şans bulur ve gelişim gösterir. Kira ve opsiyon bedeli, sonraki satış karı. Hiç fena işler değil.

7 yorum:

  1. Kiralanması ve kiralandığı takım, lig konusunda seninle aynı fikirdeyim ama opsiyon ve bedelinde senden ayrı düşünüyorum. Opsiyonsuz verip, takip etmeliyiz bu gençleri. Evet hazırlık maçlarında oynar sinyali vermedi ama unutmayalım 19 yaşında ilk kez Afrika dışına çıktı. Bu kadar kısa sürede verimli olabilecek biri olsa zaten çoktan Portekiz'de, Fransa'daydı. Çok çabuk ve ucuza vazgeçtik. Bu panik hali doğru değil. Hadi recep sözleşme uzatmadı aynı şartlarda gitti. Bu çocuk 4 yıllık sözleşmeyle bizde. Bu hamle iyinin kötüsü. Bu beceriksiz yönetimi hesaba katarsak 1.8 opsiyon idare eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki o ışık görünmedi, böyle düşün. Opsiyon koyulma nedeni bundan diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Futbolcu fos çıktı demek ki çünkü opsiyon maddesi çok komik ama olsun ffp döneminde her kuruş değerli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle bakıyorum, beklenti karşılanamadı demek ki.

      Sil
  3. İspanya'da daha iyi piyasa yapar kendine ikinci lig bile olsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısı olsun kendisi adına. Sonraki satış karı da olacak, oradan kazanç olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir