23 Ağustos 2019 Cuma

Ya Falcao ya hiç gibi hareket etmenin de acı faturası olur


Transferin bitmesine 10 gün kaldı. Birileri Galatasaray yönetimini uyandırmalı, çünkü "forvet" transferi konusunda acı hatıralarla dolu iki dönemimiz var. Geçen yaz, Modeste bekleyişinde geçen günler gibi. Modeste'yi almadık, ucunda büyük tazminatlar var dedik ama adam Köln'e imza attığı gibi oynuyor işte. Çözülebiliyor yani.

Modeste, Welbeck gibi isimlerle profili yüksek tutuyorduk. Son gün ise Cornelius / Vagner Love ikilisine dahi razı olur konuma gelmiştir. Gomis'i satıp 2 forvet birden alacağız diyenler an itibarıyla kimseyi alamamıştı. Eren Derdiyok'la sezona giren Galatasaray da Şampiyonlar Ligi'nde oldukça zorlandı. 

Ocak ayını da Alan'ı aldık diyerek başlamıştık. Günler ilerledi tabii, Alan işi bir türlü bitmiyordu. İlk etapta bonservissiz gelecek dediler, sonra bonserviste anlaştığımız da söylendi. En son halka da "yeni forvet transferi gelmeden izin verilmeyecek" olmuştu. O günlerde Pato da gündemdeydi, hatta Abdürrahim Albayrak Katar'a gitti, futbolcularla görüştü, iş bitti izlenimi verdi ama olmadı.

Transferin bitimine günler kala da elimizde olan ciddi bonservis girdisiyle tüm Avrupa'ya saldırdık. Tetteh, Ze Luis ve Onuachu konuşulan forvetlerden birkaçı. Son gün ise tüm parayı Diagne'ye yatırdık, yanında da kira bedeli yok diye Mitroglou alındı. Mitroglou maalesef hayal kırıklığıydı. Diagne'de ise düşünülen tüm planlar suya düştü. 

Benzer bir süreç bugün de var. Falcao vitrin bir futbolcu, transferinin gerçekleşmesini çok istiyorum ama çok bağımlı ilerliyoruz. Alan transferi esnasında yaşanan hikayenin bir benzeri. Bedelsiz geliyordu, sonra bonservis bedeli konuşuldu, devamında Monaco'nun yeni forvet istekleri derken 3.'yü de istiyorlar, biz bekliyoruz. Tek avantajımız Falcao'nun gemileri yakması ve bizi istemesi.

Süreç kötü ilerliyor. Davulla zurnayla yurt dışı seyahati yaparak bu işi bitirmeye çalışıyoruz. Seri / Nzonzi gibi çok daha zor transferleri bitirmiş bir kulübüz. Bu işlerde de Şükrü Hanedar imzası var. Ağzından asla haber alınamaz, iş biter ve herkes öyle öğrenir. Falcao için ise Abdürrahim Albayrak ve Ahmet Bulut vitrinde. Şu ana kadar da sonuç alınamadı.

Günleri öteliyoruz, sürekli birkaç gün daha diyerek. 10 gün kaldı ve elimizde an itibarıyla sadece Diagne var. Ona da doğal olarak güvenemiyoruz, çünkü adamı her gün kötüledik. Mitroglou da gitti, 13 yabancıya düştük ve forvet transferi diye ilk günden bu yana bağırıyoruz. Son güne kaldık yine, panik tuşuna basacağız.

Basına yansıyan fotoğraflar, bandoyla çıkılan yurt dışı seyahatleri, sürekli verilen demeçler. Monaco'nun da eli güçleniyor, adamlar akıllı. Falcao'dan vazgeçmeyi göze alsalar dahi 3-4 milyon avro'nun doğal olarak peşine düşerler. Sessiz sedasız, bu işi çaktırmadan halletmek mümkündü. Bu transfer yine bitecek, en azından öyle umuyorum ama geciktik, sezona Falcao'yla giremedik.

Zor bir transfer, kabul ediyorum da daha zorlarını başarmadık mı? Seri ve Nzonzi'yi o şartlarda bitirmek bence çok daha zordu. Ayrıca olası "Falcao transfer edilemezse" senaryosu da devreye girmeli. Ya Falcao ya hiç gibi hareket etmenin de acı faturası olur. Bu iş olmayacaksa bile b planı için hemen devreye girilmeli. 10 gün kaldı, yeni bir "forvetsizlik" faciası daha kaldırılamaz.

23 yorum:

  1. bende bugün aynı şeyleri düşündüm. Yönetime Fatih Terim fırçalaması gerekiyor sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazar gününü bekleyeceğiz, hocanın konuşmasını.

      Sil
  2. Biz konuşmaktan yorulduk bu cahil sürüsü hatalara yenilerini eklemekten yorulmadı. Listene Emre Mor, Emre Akbaba'yı eklerim, hatta satın alma opsiyonuyla kiraya verilen Ozornwafer'ı, sözleşme uzatılamayan Atalay, Mustafa vb da ilave ederim. Oysa en kolay yönetilecek kulüp Galatasaray. Hoca futbolcuları, Florya'yı, taraftarı, medyayı idare ediyor. Bir twitiyle rakipleri mat ediyor. Oyuncular para, pul, oynadım, oynamadım gık diyemiyor. Serdar'ı kadro dışı bıraktı. Hocanın elini öperek gitti. Şampiyon yapıp para da kazandırıyor. Tek yapmaları gereken parayı doğru kullanmak. İşte medya maymunu bu adamlar ergen gibi fotoğraf çektirip, ben aldım demek için(dil bilmeyen adam hangi lisanda iletişim kurarak alıyorsa) kulübü maddi, manevi zarara sokup bizi de sinir hastası ediyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca şu an bir futbol direktörü gibi, her yere yetişmeye çalışıyor. Ona da yazık, işini kolaylaştırmak gerekiyor.

      Sil
    2. Son derece yerinde bir yorum olmus ellerine saglik. Bu takim öyle yada böyle 2 yildir sampiyon oluyor gittikce dahada güclenmesi gerekirken biz tam tersi gomisden ayrildik güc kaybettik, erenle olmadi, alan i getiremediler, diagneyi olmaz paralara aldilar, sorunlu bir oyuncu cikti onuda taraftar gömdü. Son derece absürd bir gelisme. Bir yandan savunmamiz güclendi, diger yandan hücüm hatti dikis tutturamadi. Babel, Emre Mor, ve daha öncesinden belhanda/feghouli kalitedir elbet ama santraforun yoksa o zaman yine donku oynatirsin orda. Bir dönem sag beke kimseyi tutturamamistik acaba öyle bir sacmaliga dogru mu gidiyoruz. Kadro planlamasi bu kadar vasat mi yapilir ? 3. transfer döneminde bir pozisyonu en az 1.5 - 2 yil süreligine doldurabilecek birini bulup getiremezsen taraftarlara "transfer o kadar kolay olmuyor" yada "bi isler cok ince isler, bir sürü detayi var" gibi sözlerle kandiramazsin. Birden fazla hata yapilmasi sonucunda böyle bir zincirleme olusur sonra Taraftarlar "Sabri niye hala sag bek oynuyor diye" tepki verir. Umarim karsilastirma anlasilmistir. Saygilar ile....

      Sil
    3. " Hoca şu an bir futbol direktörü gibi, her yere yetişmeye çalışıyor. Ona da yazık, işini kolaylaştırmak gerekiyor. " ihtiyaç duyuyorsa birini alabilir gorevlendirebilir profesyonel olarak, mazeret değil yani. 100m euronun döndüğü bir kulüpten bahsediyoruz.

      Sil
    4. Başkanı mı atasın mesela hoca, yönetim kurulunu mu belirlesin :) Bahsettiğim şeyler bambaşka. Hoca şu an Galatasaray yönetiminin yapması gereken şeyleri yapıyor, onlara kalkan oluyor.

      Sil
  3. falcaonun gelememesinin sebebi monaco..ben yedder-slimani var birtek ellerinde.bu onları küme düşürür.birde kaliniçi almaları gerekiyor.onyekuru ve fabregasla da ancak ligde ortasıralarda tutunabilcek bir kadro derinliği ortaya çıkıyor.orası süper lig değil,lig1..transferin son gününe kadar bu iş olucak,çünkü falcaonun elinde aynı galatasaray ile attığı imza gibi sözleşmesinin son yılında tektaraflı fesh etme hakkı bulunuyor,sadece bunu kullanmıyor şuan.monakoyla iyi ayrılmak istiyor.ama baktı olmuyor kullanır.falcao kesin galatasarayda.bunu tartışmanın,yönetimi eleştirmenin bir anlamı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen süreni yönetemiyorsun. O fotoğrafı vermeyeceksin en basitinden. Taraftarın nazarında beklentiyi bu şekle sokmayacaksın, daha sessiz hareket edeceksin.

      Sil
  4. B planinda ki forvetler coktan baska takimlara gitmistir simdi piyasada kalan curuklere bakacagiz

    YanıtlaSil
  5. Allahıma dua ediyorum inş Falcao olmaz gider başkasını alırız. 20m gömeceğiz bu kadar asagilandigimiz yeter.

    YanıtlaSil
  6. Zlatan Ibrahimović gelsin iş yapar.

    YanıtlaSil
  7. 1.5 aydir 33 yasinda bir oyuncu icin kivraniyoruz tamam cok buyuk bir yildiz ama 23 luk sorloth mu 33 luk falcao mu deseler 23 luk sorloth derim,cunku bu adam 2 sene sonra 15-20 m kazandirabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao derim, vitrin çünkü. Bak sponsorluk anlaşmalarını konuşuyoruz, böyle bir vitrin olsa sana bakış açısı da değişecektir.

      Sil
  8. Ahmet Bulut ve Falcao'ya size şu güne kadar süre veriyoruz bu işi çözemezseniz biz vazgeçiyoruz demek bu kadar zor olmamalı.Yeter artık uyu Falcao uyan Falcao bıktım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer dönemi bitiyor, 9 - 10 gün kaldı. Tehlike büyük.

      Sil
  9. Falcao'ya muhtaç değiliz bunu idrak etmemiz lazım

    YanıtlaSil
  10. falcaoya muhtacız,yoksa şampiyonlar ligini 0puan ve gol atamadan bitiririz.grubumuzda rus veya yunan takımı olursa gruptan çıkarız falcaoyla.bir sorunu olmamasına ragmen geçen hafta oynamadı,bu haftada kadroda yok.monacoyla ipleri kopardı.webaslan.com 29agustosta geleceğini yazdı.bu iş bitti.gelmesi lazımdı çünkü medyadaki bazı kargalar toplama takımı 2maçta6yaptı diye şimdiden şampiyon ilan etti.ligin seviyesi geçen seneden zayıf.bu sene 80puan bile sampiyonluğa yetmeyebilir,görünen 4takımlı bir şampiyonluk mücadelesi,sivas 5e gelebilir,konya galibiyetiyle işe başlamalıyız.hermaçı kazanmalı,rakiplerle ilgilenmemeliyiz son haftaya kadar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtaç bırakıldık diyelim, başka bir isim yokmuş gibi hareket ettik.

      Sil
  11. Malatya Trabzon + 4 büyüklerin kapışması ile son haftalara kadar heyecanlı bir lig olacağa benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig heyecanlı olur da bizim başlangıcımız hiç hoş olmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir