26 Ağustos 2019 Pazartesi

Yine döndük dolaştık ve son saniyeye kadar transfer konuşmaya devam edeceğiz


Bugün, hocanın açıklamaları üzerinden konuşmak istediğim konulara değiniyorum. Falcao konusu, saha içi tarafı derken sıra bu hafta yaşanması muhtemel olaylarda. Falcao'ya odaklanılsa da Ocak ayının son günleri gibi bir hareketlenme bekliyorum. Mecburuz, tek eksik forvet değil ki? Benim de geçen haftalarda ısrarla söylediğim eksikler var. Hocanın da bunları istediğini düşünerek yazdığım.

"Bana da herkes soruyor. Amerika'dan kızım arayıp, o da soruyor. Bizim orta saha ve stoper ihtiyacımız da var. Falcao gibi bir oyuncuyu hangi hoca istemez? Bu dengeleri koruyarak gereğini yapmak önemli."

Stoper rotasyonu yok, altını ısrarla çiziyorum. Luyindama / Marcao ikilisi (özellikle de Marcao) sezona iyi başlamamıştı ve rekabetsiz ortam da bunda etken. Yerlerini garanti gördüler, bu da eksi yazar. O pozisyonu güçlendirmek, rekabeti yaratmak lazım ki kimse kendi yerini garanti görmesin. Donk'u oraya yazarız da kulübeye baktığında sadece Ahmet Çalık'ı görürsün.

Alttan birileri gelmiyor, en azından şimdilik. Bu seviyeye de şu aşamada atmak kolay olmaz. Ayrıca yerli stoper almak zorundasın, 1 yabancı hakkın var ki o da Falcao için boş. Yerli stoper için baktığımda da alabileceğin çok sayıda isim kalmadı ki, hepsi gitti. Düşününce 2 isim geliyor akıllara ve onların da ne denli fark yaratabileceği meçhul.

Ahmet Gürleyen ve Semih Kaya. Ahmet Gürleyen'in bonservisi var, Semih Kaya da kendi takımında yedek durumda. Semih Kaya'nın geçen sezon olduğu gibi kiralanabileceğini düşünüyorum. Ahmet Gürleyen için ise makul rakamlar konuşulur, yeter ki al sat dengesi artıyı görsün. Bu tarz genç yatırımlara hayır denilemez.

O konuda da tek adayım var, Taylan Antalyalı. Geçen sezonun en iyi isimlerinden biriydi. Kalitesine de güveniyorum, yetenekli bir futbolcu. Bonservis girdisi lazım tabii, satmadan alamazsın. Mehmet Özcan'ı da keşke alabilsek mesela, gelecek adına büyük bir yatırım olur. Kenardan böyle isimleri getirebilmek gerekiyor.

Bir de Mevlüt Erdinç var. Onun transfer edilebileceğini düşünüyorum. Başakşehir düşünmüyor, belli ki oradan kopacak. Tabii herkese bedelsiz vermeye hazır olan Başakşehir'in bize zorluk çıkarması olası bir durum. Mevlüt Erdinç oraya hareket getirir, alternatif olabilirdi. Diagne kalacaksa olmazsa olmaz değil ama gitmesi halinde düşünülecek ilk isimlerden biri.

Satışlara bağlı sürpriz olabilir. Ben de bekleri sorunlu görüyorum ama talip yoksa da nasıl satış yapabilirsin ki? Mecbur devam etmek durumundasın. Teklif varsa ise bir hamle gelebilir. Ocak ayının son günlerinde böyle olmuştu. 1 hafta var işte, yine döndük dolaştık ve son saniyeye kadar transfer konuşmaya devam edeceğiz.

14 yorum:

  1. Luyindama marcaodan daha onemli s.liginde, sebebi ise luyindama marcao ya gore daha iyi savunmaci,biz zorlu bir gruba dusecegiz ve mecbur savunma yapacagiz bunu hepimiz iyi biliyoruz o yuzden luyindamanin sertligi,hava hakimiyeti,tackle becerisi onu marcao nun bir adim onune koyuyor,marcao Gs nin hucumlarinin bir parcasi savunmasi kotu falan degil bu arada ama luyindama nin cok daha iyi ve daha tecrubeli

    YanıtlaSil
  2. Dun aksam medyada tam benim takimda gørmek istedigim isim olan Cacares haberleri cikmaya basladi. 1+1 søzlesme konusuluyor. Hic sasirmam gelirse. Fatih hoca'nin begendigi bir isim eskiden bu yana. Yabanci kontenjani felan son gun hic belli olmaz diyorum. Bence Diagne'de gidecek son gun. Falcao ve Cacares gelebilir. Adil Rami demistim bir hafta ønce, ama iyiki Fener'e gitti. Cacaresin teknigi daha iyi hemde bircok mevkide oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylı şekilde o süreci yazdım, yarın yayımda olacak.

      Sil
  3. sevgili burak şu anda "tam olarak" eksi kaçtayız? net bir bilgi göremedim gitti. 2.5 diyen var 2.7 diyen var. sen "tam olarak" biliyor musun acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum maalesef, bildiğim yanlışmış çünkü.

      Sil
  4. Martin cacares'in bonservisi elinde deniliyor. eğer öyleyse stoper için çok iyi bir alternatif hatta belki ilk 11 oyuncusu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisi elinde. İyi de bir joker. Ben istiyorum.

      Sil
  5. Sinan Yılmaz son basın toplantısında Fatih Hoca'ya sordu bunu. Hocanın cevabı yaklaşık 2.5 milyon oldu.

    YanıtlaSil
  6. Berkay'i almamak ne diyeyim? Sebep ne olursa olsun böyle fırsat ele geçmezken kaçırmak... ffp bahane değil 2 yıldır ffp var hala planlayamiyorsan hala tolgay töre oğuzhan gibi 3 kuruşa iyi oyuncuları kaçırıyorsan ağzını acmayacaksin

    YanıtlaSil
  7. 5m verip falcao yu almak enayilik. 2 yıl için 20m verilmez günah. Başlayacağım falcao suna sanki topcu yok başka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sorunu yaşıyoruz, olmazsa olmaz bir hale getirdiler. Bugün de b planı yapamıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir